سه‌شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۳
انتشار شماره دوازدم فصلنامه «نقد کتاب ادبیات»

شماره دوازدهم فصلنامه «نقد کتاب ادبیات» به سردبیری مصطفی موسوی از سوی موسسه خانه کتاب راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از اعلام روابط عمومی خانه کتاب، دوازدهمین شماره فصلنامه «نقد کتاب ادبیات» منتشر شد.

شماره دوازدهم فصلنامه «نقد کتاب ادبیات» ویژه زمستان 1396 به سردبیری مصطفی موسوی در شش بخش «نقد شفاهی»، «نقد مکتوب»، «نقد آثار پیشین»، «نقد پژوهی»، «شایسته خواندن» و «نقدِ نقد» منتشر شد.

در سخن سردبیر این شماره از فصلنامه که به قلم مصطفی موسوی نوشته شده، آمده است: «در شماره بهار و تابستان نوشتم که نخستین تبعات سیاست‌های اقتصادی انقباضی شامل حال فرهنگ و دانش می شود و یادآور شدم که علاوه بر تصمیم نادرست مدیرانی که با حوزه فرهنگ و دانش بیگانه یا دست کم به آن بی توجه‌اند، عملکرد ضعیف اصحاب فرهنگ و دانش نیز در این امر بسیار موثر است. بر این نقیصه باید نبود سیاست فرهنگی پایدار- در سطوح مختلف- در کشور را افزود که عامل موثر دیگری در ایجاد  اختلال در برنامه‌های فرهنگی و علمی کشور است. غالبا  به دنبال  تغییر دولت، وزیر، مدیر کل و... شاهد تغییرات جدی و اساسی سیاست‌های اجرایی  در حوزه فرهنگ و دانش هستیم. این روال باعث شده است که در حاشیه بودن  فرهنگ و دانش در جامعه ما نهادینه شود. در نتیجه، تعطیلی مراکز فرهنگی و علمی در مقایسه با مثلا تعطیلی مراکز تفریحی مشابه آن چندان بازتابی در جامعه ندارد و اعتراضی بر نمی‌انگیزد. تعطیلی مطبوعات نیز وضع مشابهی دارد. علاوه بر این‌ها، در ایران در عالم مطبوعات، خصوصا در مورد نشریات ادواری اعم از دولتی و غیر دولتی، دانشگاهی و غیر دانشگاهی، یک ویژگی  خاص و شاید منحصر به چشم می‌خورد و آن عدم پیوستگی انتشار یک نشریه است....»

در شماره دوازدهم فصلنامه «نقد کتاب ادبیات» آثاری از مهدی ابراهیمی لامع، حسین اتحادی، زهره احمد پور اناری، یاسین اسمعیلی، زینب افضلی، رقیه بایرام حقیقی، حسین پاینده، عظیم جباره ناصرو، محمد جعفری قنواتی و... به چشم می‌خورد.

در بخش «نقد شفاهی» این شماره از فصلنامه، نشست نقد و بررسی کتاب «کیک عروسی» که دوشنبه (نهم بهمن ماه) با حضور مژده دقیقی، مریم بیانی، حسین پاینده و حسن میرعابدینی در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار شده، ارائه شده است.

در بخش « نقد مکتوب» ۹ اثر از سوی پژوهشگران ادبیات به چاپ رسیده که از آن میان می‌توان به «ستایش‌نامه آفتاب، نقدی بر کتاب شفای غمگنان»، «نقد صوفی نه همه صافی بی‌غش  باشد، نقد  و بررسی کتاب نقد صوفی از تصوف تا پایان قرن پنجم»، «معرفی و بررسی کتاب حقیقت و حیرت»، «تا حقیقت شود مجاز همه، تاملی انتقادی بر کتاب صد سال عشق مجازی»، «هدایت در هندوستان: مولف هرگز نمی‌میرد» و... اشاره کرد.
 
«نقد شروح داستان پادشاهی کی کاووس»، « تلفظ واو عطف در شاهنامه فردوسی، در نگاهی به دو تصحیح دکتر جلال خالقی مطلق»، « نقد و بررسی کتاب تاریخ شعر زنان از آغاز تا سده هشتم هجری قمری»، «درباره نحو هندی و نحو عربی» و...عناوین مقالات ارائه شده در بخش «نقد آثار پیشین» این شماره از فصلنامه «نقد کتاب ادبیات» است.

همچنین بخش «شایسته خواندن» این فصلنامه مطالب «بلاغت ساختارهای نحوی در تاریخ بیهقی»، «مولوی و تفسیر عرفانی»، «مقامات تایبادی» و «ده سال تلاش برای کارنامه توصیفی نیما پژوهی» و... را در خود جا داده است.

«نقد نقد» این شماره از فصلنامه «نقد کتاب ادبیات» به اثری با عنوان «گفت و گوی انتقادی،(گفت و گو با دو مقاله در نقد تاریخ ادبیات ایران، جلدهای اول و چهارم)» پرداخته است.

دوازدهمین شماره فصلنامه «نقد کتاب ادبیات» ویژه زمستان ۱۳۹۶ با سردبیری مصطفی موسوی در 320صفحه و بهای ۱۰۰هزارریال از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها