شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۰۹:۴۱
گلشن حقیقت، کتابی در تصوف

«گلشن حقیقت» دکتر سید حسین نصر به زودی با ترجمه انشاءالله رحمتی منتشر خواهد شد. گلشن حقیقت، کتابی در تصوف است.\

رحمتی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به پایان ترجمه کتاب گلشن حقیقت می‌گوید: بنا داشتم این کتاب را به نمایشگاه کتاب امسال برسانم اما میسر نشد. «گلشن حقیقت» سال 2007 منتشر شده است و من آن را ترجمه کرده‌ام و در اختیار يكي از استادان نیز قرار داده‌ام تا با توجه به اهمیت این کار که درآمدی است ممتاز بر عرفان اسلامی، وي نیز آن را بازبینی کند.

مترجم و پژوهشگر فلسفه در پاسخ به این سؤال که «دکتر نصر چگونه در این کتاب درباره تصوف سخن می‌گوید؟» چنین توضیح می‌دهد: تاکنون کتاب‌های بسیاری درباره تصوف نوشته شده است اما دکتر نصر می‌گوید فکر می‌کنم لازم است کتابی داشته باشیم در تصوف، نه درباره تصوف. یعنی به جای آن‌که تنها درباره آراء و تجارب صوفیان بحث کنیم، بررسي كنيم تصوف چه حرفی برای جهان امروز دارد.

رحمتی با تأکید دوباره بر این‌که دکتر نصر تنها در داخل تصوف حضور ندارد، سخنانش را پی‌می‌گیرد: وي علاوه بر تصوف با مسایل جهان امروز، دانش‌های امروز و چالش‌های معنوی بشر امروز هم آشناست و درباره آن‌ها بحث کرده‌ است. 

مترجم کتاب گلشن حقیقت با یادآوری قلم توانای دکتر نصر توضیح می‌دهد که وي مسایل بسیار دشوار را به زبان بسیار راحتی بیان کرده است و بنابراین می‌توان گفت این کتاب، کتابی سهل و ممتنع است که هر کسی می‌تواند آن را مطالعه کند، هر چند مسایل مطرح شده در آن خیلی هم ساده نیستند. البته مقدمه‌ای 80 صفحه‌ای هم نوشته‌ام که در آن سعی کرده‌ام جایگاه این کتاب و نیز مقدماتی را  درباره آن طرح کنم.

رحمتی تصریح می‌کند: قبل از انتشار، ترجمه این کتاب را به طور کامل برای دکتر نصر می‌فرستم تا در نهایت نظر و نکات وي را هم مدنظر قرار دهم. این کتاب را نشر سوفیا منتشر خواهد کرد که با وجود تمام کوشش ما، پس از پايان نمایشگاه بين‌المللي کتاب تهران امسال آماده خواهد شد. 

انشاءالله رحمتی پیش از این کتاب‌های دیگری را نیز از سید حسین نصر ترجمه کرده است؛ «دین و نظم طبیعت» (انتشارات نی)، «آرمان‌ها و واقعیت های اسلام» (نشر جامی)، «اسلام و تنگناهای انسان متجدد» (انتشارات سهروردی) و «معرفت و معنویت» (انتشارات سهروردی) که به لحاظ معرفتی شاخص‌ترین کتاب دکتر نصر است و آن را مانیفست سنت‌گرایی نیز دانسته‌اند.

رحمتی درباره کتاب‌های دیگری که در دست دارد، می‌گوید: کتاب «دانشنامه فلسفه دین» از مجموعه Blackwell Companion که حدود ده سال است روی آن کار کرده‌ام، شامل مقالاتی است که به خوبی به موضوعات گوناگون فلسفه دین پرداخته و برای تدریس هم مناسب است.

وی با اشاره به این‌که تعداد محدودی از مقالات این مجموعه پیش از این منتشر شده‌اند، از انتشارات حکمت به عنوان ناشر احتمالی این کتاب نام می‌برد.

به گفته مترجم کتاب «دانشنامه فلسفه دین» همه نویسندگان مقالات این مجموعه افراد متخصص در فلسفه دین‌اند. البته این موضوع سبب نشده است که این مجموعه وحدت موضوعی نداشته باشد.

رحمتی در پایان از کتابی دیگر با نام «معبد و مکاشفه» نیز نام می‌برد که نوشته هانری کربن است. او مي‌گويد: امیدوارم این کتاب هم به زودی به سرانجام برسد که به احتمال زیاد آن را نشر سوفیا منتشر خواهد کرد.

وي ادامه مي‌دهد: این کتاب در واقع دومین کتاب هانری کربن است که به فارسی برمی‌گردانم. سال پیش ترجمه کتاب «ابن‌سینا و تمثیل عرفانی» از من منتشر شده است که کربن در آن کتاب ابن سینا را برخلاف آن چه گفته می‌شود، فیلسوفی اشراقی معرفی کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها