سه‌شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۱۵:۱۴
خداحافظ آنا، اثري قابل تامل براي جوانان اهل انديشه

نويسنده كتاب «خداحافظ آنا» با اشاره به مفاهيم ديني و پژوهشي اين اثر گفت: مخاطب اصلی اين اثر، جوانان اهل اندیشه و تامل‌اند.اين كتاب شامل نگرشی پژوهشی در بستري دراماتیک است که در رهگذر آن به مسیحیت امروز، با رويكردی علمی نگاه می‌شود./

امیر مهرداد خسروی در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، با بيان اين مطلب اظهار داشت: کتاب «خداحافظ آنا» پیش از آن که با رویکردی دراماتیک شکل گرفته باشد، یک کار مطالعاتی و تحقیقاتی است.
 
وي افزود: سال‌ها پیش که براي فعالیت‌های تبلیغات دینی به آفریقا سفر کرده بودم، شاهد مناسبات و گفت‌وگوهای بین ادیان وافرادی بودم که برایم جلوه هایی متفاوت را در عرصه تجارب مطالعات دینی ایجاد کرد. گمانم بر این بود، اگر این رخدادهای عینی به گونه‌ای براي دیگران منعکس شود، می‌تواند بخشی از دغدغه‌های ذهنی را پاسخ دهد و چه بسا براي اجابت پرسش‌های برخی از چالش‌های حوزه اندیشه دینی موثر باشد.

وي ادامه داد: از سوی دیگر سوابق تحصیلی و تجربي‌ام در عرصه ادبیات و رسانه و به ویژه مختصر آشنای ام با مقوله‌ فیلم و درام، فرصت را برایم فراهم ساخت تا تلاش کنم با تجارب موجود نگاهی متفاوت در کتاب‌هاي پژوهشی به این جریان داشته باشم. به همين دليل، واقعیت و تخیل کنار یکدیگر قرار گرفتند و در امتداد یکدیگر هدفی تعریف شده را نشانه گرفتند که همان نقل هدایت‌بخشی است که با وجدی شورانگیز، عاشق را به سرحد رهیافتگی و نجات می‌رساند و او را از جمود جاهلانه به انعطافی سعادت بخش رهنمون می‌كند.

خسروي با بيان اين كه بسیاری از اشارات داستان، حاصل مشاهدات شخصی اوست ،گفت: برخی از شخصیت‌های اصلی داستان مثل امام زقنا، علی بدرا، نادر و... وجود خارجی دارند و من به صورت حضوري با آنها در آفریقا و به‌طور مشخص در شهر «بوبوجولاسو» ملاقات كردم.

وي تصريح كرد: من این وجد و شور حقیقت‌جویی را به‌طور عینی در آنها دیدم و به نظرم آمد تا با نگارش چنین اثری، سهمی در نقل مکنونات قلبی انسان‌های وارسته‌ای در دور دست‌ترین نقاط دنیا داشته باشم.

خسروي با اشاره به كاهش حوصله و صبر مطالعه مردم در دنیای امروز اظهار داشت: این مساله نه تنها در ايران بلكه در دنياي غرب هم مشاهده می‌شود و عموم مردم ترجیح می‌دهند، انگیزه مطالعاتی خود را به رسانه‌ها و پدیده نوظهور لوح‌های فشرده صوتی معطوف کنند که در آن متن کتاب توسط گوینده‌ای بازگو مي‌شود. این مساله سبب می‌شود میزان گرایش افراد به آثار پژوهشی که نیازمند تعمق است، کاهش پيدا كند.»

وي با بيان اين كه «خداحافظ آنا» قبل از این که یک حکایت داستان‌گونه باشد، یک اثر پژوهشی است، افزود: در اين اثر سعي كرده‌ام بی‌حوصلگی جامعه جوان را با قلمي پژوهشی ،اما مجهز به ابزار داستاني به رشته تحرير درآورم.

وي با بيان اين كه در گام بعدی تلاش دارم لوح فشرده صوتي اين كتاب را نيز منتشر کنم، گفت: تفاوت مهم این اثر با سایر داستان‌های دینی‌، ذکر اسناد در پاورقی حکایات است که جنبه علمی اثر را افزایش می‌دهد، اما باید اقرار کنم،گاهی به دليل فضای حاکم بر مباحث، در برخی فرازهای داستان، قلم، لطافت خود را کم رنگ کرده که اين كار ممکن است ذائقه هر خواننده‌ای را برنتابد.

خسروي كه پيش از اين رمان‌ «غریبه» را منتشر كرده بود، پس از كتاب «خداحافظ آنا» اكنون مشغول نگارش رمان ديگري با عنوان «رعنا و رویا» است.

كتاب «خداحافظ آنا» در شمارگان 3000 نسخه و قيمت 17 هزار ريال از سوي انتشارات راه ابریشم منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها