دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۵
آزادی و عدالت شعارهای فطری انقلاب اسلامی‌اند

حجت‌الاسلام‌ مهاجرنیا، استاد حوزه، جایگاه آزادی و عدالت را در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی راهبردی دانست و آنها را جزو شعارهای فطری انقلاب اسلامی معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، حجت‌الاسلام‌ محسن مهاجرنیا، استاد حوزه در نشست کرسی‌های آزاداندیشی استان قم که با موضوع «تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» در دانشگاه طلوع مهر قم برگزار شد، آزادی و عدالت را دو شعار فطری انقلاب معرفی کرد و گفت: آزادی و عدالت شعارهای فطری انقلاب اسلامی اند و در بیانیه گام دوم آزادی در جایگاه یک راهبرد کلان برای حرکت به سمت تمدن اسلامی دیده شده است.

وی اضافه کرد: اولین کار انبیاء احیای امور فطری و ذاتی انسان‌هاست. احیای آزادی مقدم بر تشکیل حکومت است و اصولاً حکومت و سیاست در خدمت آزادی انسان‌ها است.

مهاجرنیا به دو نوع آزادی که در بیانیه گام دوم به آن اشاره شده است، پرداخت و یادآور شد: آزادی اجتماعی و آزادی ملت و حکومت از تحمیل زور­گویی قدرت‌های سلطه­ گر دو نوع آزادی است که در بیانیه از آن نام برده شده است.

این استاد حوزه در تشریح آزادی توضیح داد: آزادی به معنای تصمیم‌­گیری است. انبیا آمدند انسان­‌ها را آزاد کنند تا بر اساس عقل فکر کنند. آن ملتی که اسیر خصلت ­های منفی خودش نباشد، اسیر هوی و هوس و شهوات خودش نباشد، اسیر قدرت‌های جبّار و ستمگر هم نخواهد شد.

وی ادامه داد: انسان­‌ها از درون مشکل پیدا می­‌کنند که در بیرون اسیر می­‌شوند و الا اگر انسان از درون خود آزاده باشد، در بیرون هم آزاد می‌مانند.

این استاد دانشگاه به تبیین آزادی در اسلام و آزادی در جوامع غربی اشاره کرد و گفت: در غرب آزادی امری قرار دادی است که پذیرفته شده است. هیچ قاعده و ضابطه فطری و دینی و اخلاقی از قبل برای انسان‌ها وجود ندارد. اما آزادی که دین می‌گوید بر بن‌مایه‌های فطرت و ارزش‌های عقلی و اخلاقی بنا شده است. آزادی دینی صرفاً ‌امری حقوقی نیست بلکه بخشی از انسانیت است.

وی در ادامه با بیان اینکه آزادی در بیانیه گام دوم انقلاب یک راهبرد است، تاکید کرد: آزادی نه صرفاً یک صفت است و نه یک حالت محض است؛ آزادی در واقع موتور محرکه انسانیت به سمت کمال است. آزادی مقدمه­‌ای برای عبودیت و بندگی خداست.

مهاجرنیا گفت: مقام معظم رهبری آزادی را یک عطیه­ الهی می‌دانند که ویژه انسان­ است و فقط انسان­‌ها از این آزادی برخوردار هستند.

وی در پایان افزود: هیچگاه آزادی در مقابل عدالت قرار نمی‌گیرد. مقام معظم رهبری معتقدند عدالت بدون آزادی عدالت نیست و آزادی بدون عدالت هم آزادی به شمار نمی‌آید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها