پنجشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۹
جزئیات دومین همایش کتاب سال حکومت اسلامی تشریح شد

به گفته دبیر علمی دومین همایش کتاب سال حکومت اسلامی، نویسندگان و پژوهشگران تا پایان آبان ماه سال جاری فرصت دارند که آثار خود را به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، حجت‌الاسلام‌ امین‌رضا عابدی‌نژاد روز چهارشنبه در نشست خبری دومین همایش کتاب سال حکومت اسلامی که در مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی و تاسیس نظام اسلامی، سنگ بنای تاسیس جامعه توحیدی و تمدن نوین اسلامی و مبتنی بر مبانی معرفت‌شناختی، هستی‌شناسی و انسان‌شناختی الهی، است.

قائم مقام مرکز تحقیقات علمی دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: این مرکز تحقیقات علمی، ضمن ورود به عرصه فقه نظام‌ساز و استنباط ساختارهای نظام اسلامی و سیاست‌های آن، به دنبال تدوین و تحقق ابعاد گوناگون نظام سیاسی اسلامی است.

دبیر علمی همایش کتاب سال حکومت اسلامی بر اهمیت تمرکز جامعه علمی بر تحقیق و بررسی موضوعات مهم روز اشاره کرد و افزود: جامعه نخبگانی باید نوع و چگونگی تحقیقات را با لحاظ اولویت‌ها، بایسته‌ها و الزامات شرایط اجتماعی روز پیگیری کند.

عابدی نژاد با بیان اینکه «فقه حکومتی»، «اندیشه سیاسی» و «حقوق عمومی» سه محور اصلی این همایش هستند، گفت: فقه حکومتی به منظور زمینه‌سازی برای استنباط تدوین مبانی دولت اسلامی است و در دولت اسلامی، فقه نظام‌ها، قواعد و سیاست‌های اداری نظامات مختلف فرهنگی، اقتصادی، حوزه شهرسازی و... مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی زیرمجموعه‌های محور فقه حکومتی را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: «فلسفه، مبانی و مسائل کلان فقه حکومتی»، «فقه قواعد و سیاست‌های اداره نظام»، «فقه ساختارهای اجتماعی و نهادهای حکومتی» و «ولایت‌فقیه و نظامات سیاسی و اجتماعی» از جمله زیرمجموعه‌های محور فقه حکومتی به شمار می‌روند.

قائم مقام مرکز تحقیقات علمی دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به زیرمجموعه‌های محور اندیشه سیاسی نیز تصریح کرد: از زیرمجموعه‌های این محور نیز می‌توان به «مبانی نظری اندیشه سیاسی در اسلام»، «کلام سیاسی»، «فلسفه سیاسی اسلام»، «اخلاق سیاسی در نظام اسلامی» و «جامعه‌شناسی و آینده‌پژوهشی سیاسی انقلاب اسلامی» اشاره کرد.

قائم‌مقام مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی ادامه داد: همچنین محور حقوق عمومیِ این همایش، شامل «مبانی و مسائل حقوق اساسی اسلامی»، «حقوق بشر اسلامی»، «دولت اسلامی و حقوق عامه» و «حقوق بین‌الملل اسلامی» می‌شود.

دبیر علمی همایش کتاب سال حکومت اسلامی در ادامه بر بیهوده خرج نشدن سرمایه‌ها و امکانات و همچنین ضرورت شناسایی سرمایه‌های علمی و نخبگانی تاکید کرد و افزود: شناسایی کتاب‌ها، پایان‌نامه‌ها و نویسندگان برتر حوزه‌ی حکومت اسلامی معرفی آن‌ها به جامعه علمی و تشویق و حمایت از نویسندگان کتاب‌ها و پایان‌نامه‌های برتر این عرصه از جمله اهداف برگزاری این همایش است.

عابدی‌نژاد ادامه داد: کمک به اعتلای سطح دانش و فرهنگ مکتوب حکومت اسلامی، ترویج فرهنگ پژوهش‌های راهبردی در موضوع‌های حکومت اسلامی در میان حوزویان و دانشگاهیان و جهت‌دهی پژوهش‌های علمی حکومت اسلامی در جهت اولویت‌های نظام اسلامی از دیگر هدف‌های همایش کتاب سال حکومت اسلامی است.

قائم‌مقام مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی با بیان اینکه همایش مذکور در بهمن‌ماه سال جاری در قم برگزار می‌شود، گفت: نویسندگان و پژوهشگران تا پایان آبان ماه امسال فرصت دارند، آثار خود را به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.

وی گفت: علاقه‌مندان برای شرکت در این همایش، می‌توانند 2 نسخه از آثار مرتبط (کتاب و پایان‌نامه) را به همراه فایل الکترونیکی، به دبیرخانه همایش به نشانی؛ قم، میدان رسالت، دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی ارسال کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها