چهارشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۰
تلاش برای اتصال شبکه‌ای کتابخانه‌های تخصصی استان قم

دبیر مجمع کتابخانه‌های تخصصی استان قم (مکتا) هرگونه کمک به ارتقاء و روزآمد کردن نرم‌افزارهای کتابخانه‌ای در ایران را از وظایف این مجمع عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، تازه‌ترین دستاوردهای نرم‌افزار جامع کتابخانه‌ای کاوش در جمع مدیران و کارشناسان مجمع کتابخانه‌های تخصصی استان قم (مکتا)، با حضور کارشناسان شرکت کاوش، اساتید کتابداری و فهرست‌نویسی، رئیس کتابخانه دانشگاه علامه طباطبایی (ره)، رئیس انجمن کتابداری استان قم و نماینده نهاد کتابخانه‌های عمومی استان در کتابخانه حضرت آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی (ره) ارائه شد.

در آغاز این نشست، حسن رجبیان دبیر مجمع کتابخانه‌های تخصصی استان قم (مکتا) در سخنان کوتاهی با اشاره به نقش نرم‌افزار کاوش و کارایی آن در کتابخانه‌ها گفت: مجمع تخصصی کتابخانه‌های استان قم هرگونه کمک در زمینه ارتقاء و روزآمد کردن نرم‌افزار و سایر تجهیزات و امکانات کتابخانه‌ها را از وظایف خود قلمداد می‌کند و امیدوار است با مشارکت در برگزاری این‌گونه جلسات، قدمی در راه ایفای رسالت خود بردارد.

علی حسنوند مسئول امور کتابخانه‌های حوزه‌های علمیه خواهران ضمن اعلام این نکته که با نصب نرم‌افزار تحت وب کتابداری در کتابخانه‌های واحدهای حوزوی خواهران، این کتابخانه‌ها در قالب شبکه به هم مرتبط شده‌اند، بیان کرد: با ایجاد این شبکه، امکاناتی از قبیل ورود اطلاعات مدارک، سیستم امانت دهی کتب میان کتابخانه‌ها، گزارش‌گیری مدیریتی یکپارچه و ... فراهم شده است.
 

مسئول امور کتابخانه‌های حوزه‌های علمیه خواهران اضافه کرد: در حال حاضر اطلاعات کتب 480 کتابخانه مدارس علمیه خواهران در پایگاه اینترنتی lib.whc.ir قرار گرفته است و این پایگاه امکان جستجو در میان کتب کتابخانه‌های واحدهای حوزوی بر اساس اطلاعات کتاب‌شناختی مانند نام، مؤلف، ناشر و ... را در سطح کتابخانه‌های مدارس علمیه خواهران به دست می‌دهد.

حسنوند با اشاره به اینکه قبلاً با افزوده شدن منابع کتابخانه‌های مدارس علمیه، هر مدرسه به‌صورت جداگانه اقدام به فهرست‌نویسی کتب می‌کرد، یادآور شد: با توجه به اینکه فهرست‌نویسی کاری تخصصی و نیازمند تجربه است، با راه‌اندازی شبکه تحت وب کتابخانه‌ها، هر کتاب تنها یک‌بار فهرست‌نویسی می‌شود و فهرست آن در اختیار تمام مدارس علمیه قرار می‌گیرد.

مهندس فرهادی مدیر بازاریابی و فروش شرکت کاوش نیز طی سخنانی به سابقه این شرکت در ارائه نرم‌افزارهای تخصصی کتابخانه‌ای، به معرفی نرم‌افزار جدید خود با عنوان فرا کاوش پرداخت و عنوان کرد: نرم‌افزار کاوش شامل سیستم‌های کاوش پروانه (مدیریت منابع کتابخانه، آرشیو و مرکز اسناد)، کاوش پرستو (مدیریت امانت و گردش مدارک)، کاوش قاصدک (کتابخانه مجازی کاوش در محیط وب) و کاوش شاپرک (سرویس کتاب یار) است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها