پنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۷
مسئله‌مندی از چالش‌های پائین بودن سرانه مطالعه است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان گفت: یکی از علل پائین بودن سرانه مطالعه، مسئله‌مندی است.

منصور کوهی‌رستمی در بازدید از چهارمین کارگاه آموزشی دوروزه باشگاه‌های کتابخوانی خوزستان در کتابخانه شهید باهنر اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، با بیان این مطلب گفت: وقتی که مساله‌ای وجود دارد برای حل آن مطالعه می‌کنیم تا به پاسخ برسیم و مشکل ما نامسئله‌هاست.

وی وجود شبکه‌های اجتماعی و دنیای وب را در زیاد شدن مساله‌ها موثر دانسته و افزود: در حال حاضر مساله‌های ما در دنیای مجازی دنبال کردن شهرت افراد، زیبایی و مد است که این می‌شود مساله ذهنی ما. یکی از راه‌های حل این مسائل گسترش کتابخوانی از طریق باشگاه‌های کتابخوانی است که می‌تواند مسئله واقعی را ایجاد و مردم را تشویق کرده تا به مسائل واقعی علاقه مند شوند.

کوهی رستمی یکی دیگر از دلایل کم بودن کتابخوانی را نداشتن سواد خواندن برشمرد و تصریح کرد: با توجه به نظریه‌های جامعه شناسان خواندن به معنای سواد همان نظام مدرسه است و خواندن به معنای مطالعه کردن نوع دیگر و نوع سوم عالی خواندن و خوانش متن ادبی سنگین است که از طریق آن بتوانیم مسائل را حل کنیم.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خوزستان با اشاره به این نکته کشور ما هنوز در سطح اول قرار دارد، گفت: نظام آموزشی ما متکی بر حافظه وحافظه محوری است در این نظام  افراد فقط یاد می‌گیرند بخوانند و بنویسند بدون  دانش و تفکر و سطح دوم و سوم در کشور وجود ندارد.

وی آماده‌سازی بستر مناسب برای خواندن را یکی از راه‌های حل مشکل حافظه‌مداری عنوان کرد و افزود: تغییر و تحول در ساختارهای آموزشی، وجود باشگاه‌های کتابخوانی می‌تواند این زمینه را برای جدا شدن از روش‌های منسوخ ایجاد کند.

یادآور می‌شود، چهارمین کارگاه آموزشی باشگاه‌های کتابخوانی خوزستان با حضور مدرسانی چون فرمهر منجزی و مریم محمدخانی با 120 شرکت کننده در روزهای 27 و 28 خردادماه در اهواز برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها