سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۲
درخواست نامگذاری یک روز در تقویم گلستان به نام سیدحسین میرکاظمی

با همراهی شهروندان و اهل قلم گرگان، پویشی مجازی برای نامگذاری زادروز سیدحسین میرکاظمی، داستان‌نویس، نقاش و پژوهشگر فرهنگ عامه شمال کشور به عنوان روز ادبیات داستانی گلستان در تقویم این دیار به راه افتاد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در گلستان، در نشست هفتگی خانه ادبیات داستانی گرگان که با حضور جمعی از فعالان عرصه داستان‌نویسی ویژه سیدحسین میرکاظمی، داستان‌نویس مطرح گرگانی برپا شد، پیشنهاد نام‌گذاری روز 27 اردیبهشت، سالروز تولد این استاد داستان‌نویسی، به عنوان روز ادبیات داستانی گلستان در تقویم فرهنگی و هنری استان مطرح شد و پویشی را در فضای مجازی به راه انداخت.

سیدمحمد میرموسوی، یوسف قوجق و ابراهیم حسن‌بیگی، از چهره‌های مطرح ادبیات داستانی کشور، این پیشنهاد را در فضای مجازی ارائه کردند و این دغدغه موجی را در فضای مجازی ایجاد کرد که همچنان ادامه دارد.

سیدمحمد میرموسوی، نویسنده مجموعه داستان‌هایی مانند «پشت پرچین» و «آقاجان سرهنگ» درباره این پیشنهاد گفت: در این روز ضمن پاسداشت ادبیات داستانی می‌توان به بررسی و معرفی این هنر، جایگاه آن در استان، بررسی آسیب‌ها و قوت‌ها و برگزاری جشنواره و مسابقات ادبی و معرفی آثار و چهره‌های مطرح ادبی استان و نمایشگاه آثار نویسندگان استان و موارد متنوع دیگر اقدام کرد.

ابراهیم حسن‌بیگی، چهره نامدار ادبیات داستانی کشور نیزدر این رابطه گفت: با توجه به تعداد قابل‌توجه داستان‌نویسان گلستانی و رشد کمی و کیفی ادبیات داستانی در استان، ثبت چنین روزی می‌تواند، اتفاق مبارکی باشد، هم یاد و نام استاد میرکاظمی را جاودانه می‌کند و هم در معرفی و شناساندن سایر داستان‌نویسان استان مؤثر است.

فرزاد خدنگ، دبیر این انجمن و از همراهان پویش بزرگداشت استاد میرکاظمی در فضای مجازی نیز، گفت: ادبیات و بالأخص ادبیات داستانی استان گلستان با دارا بودن ظرفیت مناسب و بالای کمی و کیفی در نسل‌های مختلف خود می‌تواند به مسیری روشن برای خودش فکر کند، اما این امر مستلزم تدوین برنامه‌ای برای هم‌افزایی انجمن‌ها، محافل و گعده‌های مختلف ادبی است.

وی افزود: یکی از این برنامه‌ها برای شروع این راه طولانی و سخت اما پرامید، می‌تواند پیشنهاد نام‌گذاری ۲۷ اردیبهشت‌ماه، یعنی سالروز تولد استاد سیدحسین میرکاظمی به عنوان «روز ادبیات داستانی استان گلستان» باشد؛ روزی که ادبیات داستانی استان گلستان را با داشته‌هایش؛ گذشته و حاضرش به آینده‌ای پرامیدتر پیوند خواهد زد.

سیدمهدی جلیلی، دبیر انجمن شعر و ادب گرگان و مسئول دبیرخانه انجمن مفاخر استان گلستان نیز گنجاندن این روز با این عنوان را در تقویم فرهنگی و هنری گلستان، گامی ارزشمند خواند و گفت: مناسبت‌های تقویم، اگرچه غیررسمی و در محدوده یک استان و شهر، به عنوان موعد و میعادی برای پرداختن به موضوع مورد اشاره آن است و نامگذاری چنین روزی می‌تواند، میعادی سالانه در موعدی مبارک باشد که زادروز پدر داستان‌نویسی استان گلستان است.

یادآوری می‌شود، سیدحسین میرکاظمی، داستان‌نویس، نقاش و پژوهشگر فرهنگ عامه در استان گلستان، متولد 1321 است که از آثار پرشمار وی می‌توان به «آلامان»، «داستان‌هایی از روستا و ترکمن‌صحرا»، «کفچه مار»، «سه منزل قصّه»، «زن و اين گمان»، «بیست‌ویک داستان»، «سایه‌های بوته تمشک»، «51 داستان کوچک و عکس فوری سفر»، «باغ زيتونی چشم» و رمان مطرح «یورت» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها