جمعه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۴
بازخوانی توسعه اقتصادی کشورهای شرق آسیا در نمایشگاه کتاب

انتشارات دنیای اقتصاد از سال گذشته تاکنون حدود ۸۰ عنوان کتاب جدید در حوزه تخصصی اقتصاد و مدیریت منتشر کرده و امسال در نمایشگاه کتاب عرضه می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، انتشارات دنیای اقتصاد از اردیبهشت ۹۷ تا کنون حدود ۸۰ عنوان کتاب جدید در حوزه تخصصی اقتصاد و مدیریت منتشر کرده است که در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آن‌ها را به معرض نمایش بازدیدکنندگان گذاشته است.

مجموعه ۵ جلدی «پیشگامان توسعه اقتصادی آسیا» یکی از تازه‌ترین آثار منتشر شده از سوی این ناشر است که در این دوره از نمایشگاه عرضه می‌شود. این مجموعه درباره رهبرانی است که در کشورهای کره جنوبی‌، ژاپن، چین، سنگاپور و مالزی شروع به فعالیت در حوزه اقتصاد کردند و یک تحول اقتصادی بزرگ را در کشورشان به وجود آوردند و باعث شدند که این کشور به رده‌های بالای اقتصادی در جهان برسد.

کتاب‌های این مجموعه عبارتند از: «کره جنوبی: ژنرال توسعه»، «سنگاپور: معماران مدرن»، «تایوان: فرزند ژنرال»، «چین: مرد کوچک با گام‌های بزرگ» و «مالزی: مرد سرکش در زمانه آشوب».

همچنین کتاب «نبرد با رکود: توصیه‌های کینز جدید برای ایجاد رونق اقتصادی» نوشته پل کروگمن با ترجمه فریدون تفضیلی و سمیه مردانه که روایتی از توصیه‌های کینز است برای ایجاد رونق‌های اقتصادی در زمان‌هایی که بحران‌های اقتصادی به وجود آمده است نیز از دیگر تازه‌های چاپ انتشارات دنیای اقتصاد در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است.

مولف کتاب «نبرد با رکود: توصیه‌های کینز جدید برای ایجاد رونق اقتصادی» ، اقتصاددان نامداری است که ستایندگان و نکوهندگان پرشمار دارد. ستایشگران پل کروگمن، این اقتصاددان برنده جایزه نوبل را مهم ‌ترین پیرو و شارح جان مینارد کینز می ‌دانند و گاه او را «کینز جدید» می‌ نامند و معتقدند تحقیقاتش درباره اقتصاد ایالات متحده کم ‌نظیر است. منتقدانش نیز او را همچون مقتدایش، کینز، توجیه ‌گر مداخله‌ گرایی و حمایت‌ گرایی زیان ‌بار دولت‌ها می‌‌خوانند و نکوهشش می‌کنند. اما هر دو گروه در این زمینه متفق ‌القولند که اهالی مطالعات اقتصادی، در همه حال، از گفته‌ها و نوشته‌های کروگمن چیزهای بسیار خواهند آموخت. این کتاب، جامع ‌ترین تحلیل مولف آن از بحران‌های مالی دهه گذشته در آمریکاست و پیشنهادهای او برای خروج از رکود.

کتاب «کارل مارکس در ترازو» با زیرعنوان نقد اویگن بوم ـ باورک بر مارکس و پاسخ رودولف هیلفردینگ به این نقد و ترجمه محمود صدری که درواقع تحلایل نظریه‌های کارل مارکس؛ فیلسوف اقتصادی و اجتماعی معاصر است نیز از دیگر کتاب‌های چاپ اولی دنیای اقتصاد در نمایشگاه کتاب است.

ناشر در معرفی این کتاب آورده است: «در روزگار کنونی، که علی ‌الظاهر سوسیالیسم هزیمت شده است و در جای‌جای جهان همه از آزادسازی و خصوصی‌سازی سخن می‌گویند، بیرون کشیدن دو کتاب قدیمی در نقد و ستایش کارل مارکس از زیر آواری حدودا یک سده ‌ای، و خوانش مارکس از چنین منظری چه توجیهی دارد؟ پاسخ کمابیش روشن است: نخست اینکه نقد بوم ـ باورک بر مارکس، هنوز هم بی‌همتاست و از اردوگاه سوسیالیست‌ ها هنوز پاسخی همسنگ پاسخ هیلفردینگ به آن داده نشده است. دیگر اینکه هنوز پرسش‌ ها و دغدغه ‌های مارکس وجود دارند و حتی با وجود بهبود چشمگیر سطح زندگی در سراسر جهان، بسیارند کسانی که یا استثمار می ‌شوند یا خودشان چنین تصوری دارند و مادام که چنین واقعیت یا تصوری وجود دارد، لاجرم شبح مارکس هم بالای سر جهان خواهد ماند. نشانه‌ها می‌‌گوید این شبح فعلا ماندگار است و مطالعه در احوال آن لازم.»

علاوه بر این‌ها؛ کتاب‌ «۵۰ چالش اساسی مدیران» نوشته سونا شرات و راجرز دولز که به بررسی مشکلاتی که ممکن است در مسیر کسب و کار مدیران به وجود بیاید پرداخته و برای حل آن‌ها راه‌کار پیشنهاد داده است. همچنین اثر «دست‌های آلوده: شرحی بر روش‌های جدید فساد و مبارزه با فساد» از پیتر لارمور با ترجمه سمیرا صادق‌ابدلی در موضوع روش‌های جدید فساد و راه‌کاری مقابله با فسادهای مالی در نهادها و ارگان‌های پولی نیز از دیگر تازه‌های چاپ انتشارات دنیای اقتصاد هستند.

کتاب «اقتصاد سیاسی نوین» به قلم آنتونی پین و ترجمه مریم ذوالفقارروشن که بحثی کوتاه، چالش ‌برانگیز و آموزنده درباره جستارهای فکری غالب‌‌ در عرصه‌ اقتصاد سیاسی امروزی ارائه می‌‌کند نیز از کتاب‌های چاپ اولی انشارات مذکور است. هر فصل‌ کتاب به بررسی وضع یکی از حوزه‌‌های اصلی اقتصاد سیاسی پرداخته است. این بحث‌‌ها در بافت گسترده‌‌تر فکری و سیاسی که به پیدایش آن‌ها انجامیده جای داده شده‌اند و جهت ‌گیری‌‌های آینده‌ مطالعات اقتصاد سیاسی را ترسیم کرده‌اند. مباحث عمده کتاب، که آن را به منبع مطالعاتی مهمی برای دانشجویان علوم سیاسی و اقتصاد، تبدیل کرده‌‌اند، عبارتند از: الگوهای سرمایه‌‌داری، جهانی‌‌‌شدن، محیط زیست، جنسیت، قلمرو و مکان، منطقه‌ گرایی و توسعه.

«سرنوشت پول‌های جهانی پس از بحران» نوشته سارا آیزن با موضوع واکاوی آینده نامطمئن نظام پول کاغذی جهانی و بازی‌های احتمالی کشورها با پول در آینده است؛ نیز کتاب دیگری است ناشر آن را برای عرضه به سی‌ودومین نمایشگاه کتاب آورده است.

اساسا از سال ۲۰۱۰، کاهش اعتماد به دو پول ذخیره اصلی جهان، یعنی یورو و دلار، موجب حرکت نقدینگی به سوی اقتصادهای رشدیابنده ‌ای مانند برزیل، روسیه، هند، چین، و دیگر اقتصادهای نوظهور شد. این سرمایه گذاری، ارزش پول ملی این کشورها را بیشتر کرد و در پی آن سیاست‌های مداخله‌ جویانه و انواع دیگر سیاست‌های اقتصادی دیگر از راه رسید که هدفشان تضعیف پول ملی در برابر پولهای دیگر به‌منظور افزایش صادرات بود. این پدیده، که به «رقابت بر سر تضعیف ارزش پول» معروف است، احتمال اقدامات تلافی جویانه را افزایش می‌دهد، که این امر خود منجر به بروز نبرد تجاری میان کشورها ـ به‌ عنوان پیامد نامطلوب و ویرانگر چنین سیاستی ـ می‌شود.

انتشارات دنیای اقتصاد در این سه سال ۳۶۰ عنوان کتاب منتشر کرده‌است؛ کتاب‌های اقتصادی که عمدتا جنبه آکادمیک و دانشگاهی هم دارند و به گفته ناشر بعضا از سوی برخی اساتید به عنوان مرجع درسی به دانشجویان معرفی می‌شوند. البته متصدی غرفه می‌گوید مخاطبان کتاب‌های تخصصی دنیای اقتصاد هم دانشجویان و متخصصان حوزه اقتصاد هستند و هم افراد عادی.

درواقع ناشر سعی دارد با انتشار کتاب‌های مثل مجموعه ۱۰ جلدی آموزش اقتصادیغ همچون «اقتصاد به زبان ساده» و «سیاست اقتصادی» درس‌های گام به گام برای کسانی ارائه کند که واقعا پیش‌زمینه‌ای در زمینه مطالعه اقتصادی ندارند و مثلا در این مجوعه از صفر حوزه اقتصاد را طی ده جلد در اختیار مخاطب بگذارد.

تیراژ‌های کتاب‌ها معمولا یکسان است ولی غرفه‌دار می‌گوید تا پیش از این گرانی کاغذ و ... در تامین هزینه‌ها دستشان برای چاپ و توزیع و انبارداری و ... بازتر بوده است؛ اما با این حال و با اینکه احتمالا ۱ تا دورص میزان فروششان کاهش پیدا می‌کند؛ ۲۰ تا ۳۰ صفحه ابتدایی کتاب را برای دانلود روی سایت می‌گذارند تا مخاطب سایت هم اول به صورت زنده کتاب را ورق بزند و ۲۰ صفحه اولش را بخواند و ببیند اساسا کتاب پاسخگوی سوالات او هست یا نه و بعد آن را خریداری کند.



 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها