شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۱
شیعه بیشتر از سایر مذاهب به قرآن نزدیک است

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) گفت: شیعه خود را بیش از همه ملزم به حفظ و پیروی از قرآن می‌داند و در میان همه مذاهب، بیشتر از همه به قرآن نزدیک‌تر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) این سخنان را در آیین رونمایی از نسخه خطی قرآن کریم، اثر سیدعلی موسویان هنرمند و خطاط برجسته که روز جمعه 21 دیماه با حضور  جمعی از علما و روحانیون در حسینیه مرحوم آیت‌الله محمد فاضل لنکرانی در قم برگزار شد، بیان کرد.

وی با تبریک به پدیدآورنده این اثر معنوی و هنری و تجلیل از تلاش‌ها و خلاقیت‌های صورت گرفته در تهیه این اثر ارزشمند، گفت: برای کتابت قرآن مجید قدم‌های خوبی برداشته شده‌ و این آثار سرمایه‌ای ارزشمند و گرانبها برای شیعیان به شمار می‌آید.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با بیان اینکه اساس شیعه در کنار سنت نبوی و ائمه اطهار (ع) بر قرآن کریم پایه‌گذاری شده است، بیان کرد: شیعه خود را بیش از همه ملزم به حفظ و پیروی از قرآن می‌داند و اینگونه آثار نشان‌دهنده این است که شیعه در میان همه مذاهب دیگر بیشتر از همه به قرآن نزدیک‌تر است.

عضو جامعه مدرسین قم، با بیان اینکه شیعه با گذشت قرن‌ها و سال‌های متمادی در محفوظ نگه داشتن کلام خدا از تحریف، اهتمام فراوانی داشته است، ادامه داد: این سندی برای ما شیعیان است که قرآنی که مورد کتابت، تفسیر و قرائت قرار می‌گیرد، همان قرآنی است که بر قلب پیامبر نازل شده و محفوظ مانده است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی به پژوهشی در این زمینه اشاره کرد و افزود: طبق تحقیق انجام شده در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) پیرامون اینکه امامان شیعه از امیرالمؤمنین (ع) تا آخرین حجت خدا در گفتار و دستوراتشان و در امور گوناگون اعتقادی، احکام، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و مسائل دیگر چه مقدار به قرآن استدلال کرده‌اند، در مقایسه با پیشوایان مذاهب دیگر قابل مقایسه نیست.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با اشاره به بعضی اتهامات به حوزه‌ها و مذهب شیعه مبنی بر بی‌تفاوتی نسبت به قرآن گفت: شیعه و عالمان و فقهای این مکتب، بیشترین اهمیت و بها را به قرآن می‌دهند و فقهای شیعه در طول تاریخ برای قرآن ارزش فراوانی قائل بوده‌اند و اینکه اخیراً برخی مطرح کردند که در حوزه‌های شیعه، قرآن غریب و مهجور است، درست نیست.

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: فقها و بزرگان شیعه حرکت خوبی در دو دهه اخیر در رابطه با تفسیر قرآن آغاز کرده‌اند و اگر در فضای مجازی این تهمت‌ها را به علمای شیعه می‌زنند، مانند تهمت‌هایی که در مورد تحریف قرآن می‌زنند، کاملا بی‌اساس است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) بیان کرد: شیعه مفتخر است که قرآنی که بر قلب پیامبر نازل شده، همان قرآن موجود امروز است و همان تفسیری که شیخ طوسی در قرن پنجم ارائه دادند، با قرآن امروزی یکی است و امروز همان تفسیر توسط حوزویان شیعه بیان می‌شود.
 
وی در ادامه به اهمیت کتابت و نوشتن قرآن اشاره کرد و گفت: کتابت قرآن در کنار قرائت، حفظ، ترجمه و تفسیر از توفیقات بسیار بزرگ است که در نزد خداوند متعال اجر و پاداش ویژه‌ای دارد و کاتبان قرآن در قیامت مورد شفاعت قطعی قرآن قرار می‌گیرند.

در بخش دیگری از این مراسم، سیدعلی‌اصغر موسویان کاتب این اثر خطی، با بیان اینکه در این اثر دو خط نسخ و ریحان با هم تلفیق شده است، گفت: حدود سه دهه است که قرآن را کتابت می‌کنم و آثار کتابت شده به اماکن مختلف مذهبی از جمله آستان مقدس رضوی حرم‌های امیرالمومنین (ع)، امام حسین (ع)، حضرت عباس (ع)، عبدالعظیم حسنی (ع) و حضرت معصومه (س) اهدا شده است.
 
موسویان در ادامه این کتاب خطی را بیست و پنجمین اثری معرفی کرد که کتابت کرده است و افزود: این قرآن خطی ترکیبی از دو سبک خطاطی نسخ و ریحان است که مقدمات اهدا آن به حرمین عسکریین علیهم‌السلام در شهر سامرا انجام شده است.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سید محمد حکمت ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۲
    در این کشور اگر بگوییم "مسلمان" هستیم، حرف نامفهومی زده ایم، مثلا به هنگام پرکردن فرم گذرنامه، نوشتن "مسلمان" در قسمت دین، ناکافی و نامشخص است و باید قید شود که شیعه هستید یا نه. برای همین شیعه بودن یک چیز است و مسلمان بودن یک چیز دیگر. به قول یکی از ادیبان قدیم، ایرانیها شیعه شدند که مسلمان نشوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها