پنجشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۲
جزئیات همایش ملی «حوزه علمیه؛ سنت‌های کارآمد» اعلام شد

دبیر همایش ملی حوزه علمیه سنت‌های کارآمد از برگزاری این همایش ملی در قالب 6 کارگروه علمی و پژوهشی خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمسعود مرتضوی عصر چهارشنبه (19‌ دی‌ماه) در نشست خبری همایش ملی «حوزه علمیه، سنت‌های کارآمد»، با اشاره به تحولات حوزه علمیه در سال‌های اخیر گفت: حوزه‌های علمیه تحولات فراوانی را مشاهده کرده است که از جمله آن، حوزه علمیه خراسان بوده که پس از حکم مقام معظم رهبری و انتصاب اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان، شاهد اجرای ایده‌های فرا استانی در سطح کشور بودیم.

مرتضوی با بیان اینکه ایده «حوزه علمیه، سنت‌های کارآمد» یکی از انبوه ایده‌های حوزه است، ادامه داد: در حوزه علمیه خراسان فضای نخبگان خوبی وجود دارد و نخبگان اهل اندیشه و طلاب خوش فکر ظرفیت بالایی برای اجرای ایده‌ها هستند.

دبیر همایش ملی حوزه علمیه سنت‌های کارآمد، بیان کرد: مؤسسه به سوی اجتهاد در ابتدای سال 94 با استفاده از جامعه نخبگانی راه‌انذازی شد و بستر مناسب برای اجتهاد، فقاهت و تربیت نخبگان اجتهاد را فراهم کرده است.

مدیر مؤسسه به سوی اجتهاد با بیان اینکه همایش حوزه علمیه سنت‌های کارآمد در اردبیهشت سال جاری، به همت مؤسسه به سوی اجتهاد در مشهد فعالیت خود را آغاز کرد، تصریح کرد: این همایش توانست در ایجاد فضا و دغدغه عمومی نسبت به بحث سنت‌های کارآمد نقش خود را بخوبی ایفا کند.

 وی ادامه داد: حوزه علمیه پس از انقلاب اسلامی با تحولات فراوان در عرصه آموزش، پژوهش و ساختارهای حوزوی و پیشرفت‌ها و توسعه‌های بسیاری در عرصه‌های مختلف روبرو بوده است.

مرتضوی با بیان اینکه حوزه علمیه به عنوان یک نهاد آکادمیک در عرصه آموزش و پژوهش مطرح است، عنوان کرد: حوزه‌های علمیه همواره با مجموعه‌ای از قواعد، قوانین و سنت‌ها سر و کار داشته و ضوابط و مسیر مشخص دارند که بزرگان ما نسل به نسل و سینه به سینه به شاگردان و نسل‌های بعدی منتقل کرده‌اند.

دبیر همایش ملی حوزه علمیه سنت‌های کارآمد، با تاکید بر احیای سنت‌ها در حوزه علمیه گفت: امروز این سنت‌ها، روش‌ها، قواعد، قوانین و باور‌ها کمرنگ شده است و با برگزاری این همایش به دنبال تقویت و پررنگ نمودن این سنت‌ها هستیم و در نظر داریم این ایده در بستر حوزه علمیه خراسان به عنوان مادر و صاحب ایده و سپس در بستر کشور نشر و گسترش یابد.

مدیر مؤسسه به سوی اجتهاد، به تشکیل 6 کارگروه‌ علمی و پژوهشی برای کارهای تحقیقاتی و مطالعاتی این همایش، اشاره کرد و افزود: کارگروه‌های مختلف این همایش که از ابتدای تابستان امسال، نخست به صورت استانی برگزار شد، فعالیت‌های خود را آغاز کرده تا در همایش ملی حوزه‌های علمیه؛ سنت‌های کارآمد نقش آفرین باشند.
 
وی به محورهای این همایش ملی اشاره کرد و ادامه داد: اهمیت و نقش بی‌بدیل سنت‌های کارآمد در حوزه علمیه، سنت‌های پژوهشی حوزه علمیه با اولویت تقریرنویسی، اخلاق و معنویت در حوزه علمیه، معیشت و اقتصاد طلاب، سنت‌های آموزشی حوزه علمیه با اولویت درس خارج و سطح عالی و انگیزه، هدف و مسیرشناسی در حوزه علمیه محورهای این همایش ملی هستند.

مرتضوی با بیان اینکه مراسم افتتاحیه این همایش ملی بهمن امسال با حضور مدیران، اساتید و طلاب حوزه‌های علمیه در مشهد مقدس برگزار می‌شود، گفت: این همایش ملی با همایش اولیه که در مشهد برگزار شد، دو تفاوت عمده دارد، اوا اینکه نقطه آغازین همایش اولیه، شهر مشهد و حوزه علمیه خراسان را پوشش می‌داد، اما این همایش ملی، تمامی مدیران و طلاب حوزه‌های علمیه سراسر کشور را پوشش می‌دهد که از پنج شهر قم، شیراز، اصفهان، تبریز و تهران فعالیت خود را آغاز کرده است.

دبیر همایش ملی حوزه علمیه سنت‌های کارآمد، با اشاره به دومین تفاوت افزود: تفاوت دیگر این همایش در فراخوان آثار پژوهشی در قالب مقاله، کتاب، جزوه و انبوه داده‌های مکتوب و رسانه‌ای است که در مراسم افتتاحیه رونمایی می‌شود و این همایش به صورت مسئله‌محور خواهد بود.
 
مدیر مؤسسه به سوی اجتهاد، با اشاره به راه‌های ارتباطی نخبگان حوزوی با همایش ملی «حوزه علمیه سنت‌های کارآمد»، بیان کرد: در هر یک از پنج شهر ذکر شده، یک دبیرخانه دائمی از بدنه حوزه علمیه راه‌اندازی می‌شود که آثار را دریافت می‌کند و شبکه زنجیره‌ای بین نخبگان کشور از طریق دبیرخانه‌ها به وجود می‌آید.

مرتضوی ادامه داد: در این همایش ملی، پنج پیش همایش تدارک دیده شده است که اولین پیش همایش در دهه دوم بهمن ماه امسال در حوزه علمیه قم، دومین پیش همایش در دهه اول اسفند در شیراز، سومین پیش همایش در دهه سوم اسفند در اصفهان، چهارمین پیش همایش در دهه سوم فروردین 98 در تبریز و پنجمین پیش همایش در نیمه اول اردیبهشت ماه 98 در تهران برگزار می‌شود که پیش از برگزاری هر یک از این پیش‌همایش‌ها، پیام یکی از مراجع عظام تقلید در رابطه با این موضوع منتشر می‌شود.

دبیر همایش ملی حوزه علمیه سنت‌های کارآمد، گفت: در کنار پیش همایش‌ها، قریب به 20 کارگاه تخصصی نیز با حضور مخاطبان نخبگانی برگزار می‌شود و سپس، اختتامیه این همایش ملی در مهرماه 1398 در شهر مقدس مشهد برگزار می‌شود.
 
مدیر مؤسسه به سوی اجتهاد،با اشاره به اینکه شعار «عزم و اراده جدی حوزه‌های علمیه در زمینه احیای سنت‌های کارآمد» شعار این همایش ملی است، تصریح کرد: حوزه‌های علمیه ایده‌ها و اهداف فراوانی دارند که می‌توانند گزارشی از دستاوردهای آموزشی و پژوهشی خود را ارائه دهند؛ اما مبحث سنت‌های کارآمد حوزه علمیه یک قضیه و شعار مشترک بین تمام حوزه‌های علمیه است و اگر حوزه‌های علمیه بخواهند پروژه مشترک را با یکدیگر به سرانجام برسانند باید سنت‌های کارآمد را مورد توجه قرار دهند که در تراث و گذشته حوزه علمیه وجود داشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها