جمعه ۱۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۹
قلم معياري براي سنجش فكر جامعه است

نیکنام حسینی پور در دومین دوره جایزه کتاب سال یزد گفت: اصحاب قلم و فرهنگ، بذر صلح را می پراکنند و جان مایه خود را در مسیر روشنگری جامعه به کار می برند چرا که قلم، معیار سنجش فکر جامعه است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نیکنام حسینی‌پور در آئين اختتاميه دومين دوره جايزه كتاب سال يزد با تبریک روز قلم را به همه اصحاب فرهنگ به خصوص نويسندگان، ويراستاران گفت: در اهميت قلم همين بس كه خداوند به قلم سوگند خورده است و خداوند جزء به چيزهاي با عظمت و براي امر مهم سوگند نمي‌خورد. معجزه پيامبر رحمت و مهرباني هم قرآن كريم است و اين موضوعات نشان دهنده توجه ويژه اسلام به لوح و قلم است.

وي ادامه داد: از اصحاب قلم انتظار مي‌رود كه جانب انصاف و عدالت را رعايت كنند. در طول تاريخ هم دانشمندان با گراميداشت و اهميت دادن به قلم كوشش كردند بر دفتر انديشه بشري سطري را رقم بزنند تا ضمن روشنگري، راه فضيلت و كمال را به بشر بياموزند. اصحاب قلم و فرهنگ، بذر صلح و خوبي را مي پراكنند و بيرق آگاهي و بيداري را بر دوش مي كشند و جان مايه خود را در مسير روشن انديشه و روشنگري جامعه به كار مي برند؛ چرا كه قلم معياري براي سنجش فكر و انديشه هر جامعه است چنان كه حضرت علي عليه السلام مي فرمايند انديشه فرهيختگان بر كرانه قلم هايشان جلوه گر است. چنان كه فرخي يزدي مي گويد "در دفتر زمانه فتد نامش از قلم/ هر دولتي كه مردم صاحب قلم نداشت". 

مدير عامل خانه كتاب با بيان اينكه در جهان كنوني و در فضاي ديجيتال امروزي نويسندگي به مراتب سخت تر و در عين حال سهل تر است، گفت: انتقال تمدن ها، حفظ فرهنگ ها و هويت هاي فرهنگي با قلم نويسندگان ممكن مي شود و تداوم مي يابد و به نسل‌هاي آينده منتقل مي شود. در دنياي جديد با ابزارهاي جديد انتقال مفاهيم سريعتر اتفاق مي‌افتد و كشورهايي موفق تر هستند كه بتوانند محتواي بهتري توليد كنند. اين فضاي جديد يك تهديد مهم براي نويسندگان و خالقان آثار است به اين صورت كه آثار به راحتي موردسوء استفاده قرار مي گيرد.  اين موضوع به دنبال خود قاچاق كتاب را به عنوان يكي از دغدغه هاي اصحاب فرهنگ به همراه مي آورد چرا كه حقوق مادي و معنوي آنها ناديده گرفته مي شود. 

حسيني پور  رابطه بين مولف و ناشر را شفاف ندانست و گفت: به مناسبت روز قلم خدمت يكي از اساتيد بزرگ رسيديم كه ايشان مي گفتند بعضي از ناشران كتاب هاي مولفان را حبس مي كنند و اين آثار را پس از گذشت بيش از ۱۰ سال منتشر مي كند و تكليف مولف را مشخص نمي كنند. ما بايد در اين خصوص حبس زدايي كنيم. 

مدير عامل خانه كتاب قاچاق كتاب را  عامل كاهش تيراژ كتاب و كاهش حق مولف عنوان كرد و گفت: به اعتقاد من  از نظر ديني هم بايد علما به كمك بيايند و مردم و افرادي كه دست به اين كار مي‌زنند توجيه شوند كه قاچاق كتاب نوعي دزدي محسوب مي شود. دزدي فقط از ديوار خانه مردم بالا رفتن نيست. اين زنجيره مشكلات باعث كاهش آثار تاليفي و افزايش آثار ترجمه اي مي‌شود؛ چنانكه در بعضي از حوزه ها با افزايش ۶۰ تا ۷۰ درصدي ترجمه روبه رو هستيم و اين يك زنگ خطر است. اين موضوع در حوزه كتاب كودك و نوجوان خود را نشان مي دهد و بايد برنامه ريزي و سياستگذاري شود زيرا به مرور سبك زندگي كودكان و نوجوان را تغيير مي دهد. 

حسيني پور با اشاره به اقداماتي كه از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و موسسه خانه كتاب براي خدمات رفاهي و بيمه اي اهالي قلم برداشته شد، گفت: اين فعاليت ها كافي نيست و به‌ دنبال اين هستيم كه بخش هاي ديگر جامعه نيز براي ارائه خدمت به فرهنگ به كمك بيايند. از جمله كمك ها مي توانند وقف فرهنگي باشد.

آئين اختتاميه دومين دوره جايزه كتاب سال يزد به همت اداره‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان يزد و با همكاري خانه فرهنگ شهيد صدوقي، پنجشنبه 14 تيرماه همزمان با روز قلم و سالروز شهادت آيت‌الله صدوقي در تالار فرهنگ اداره‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان يزد برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها