شنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۳
چه کتاب‌هایی درباره آثار فیلم‌نامه‌نویس جمهوری چک در ایران ترجمه شدند؟

میلوش فورمن هنرپیشه، کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس اهل جمهوری چک درگذشت. درباره فیلم‌های او در ایران کتاب‌های متعددی تالیف و ترجمه شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) یان توماس فورمن (به زبان چکی:Jan Tomáš Forman) که بیشتر با نام میلوش فورمن شناخته شده (زاده ۱۸ فوریه ۱۹۳۲)، هنرپیشه، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس اهل جمهوری چک است.

پدرش یهودی و مادرش پروتستان است. او چک‌تبار و زاده کشور چکسلواکی پیشین است. در اوایل کودکی، با از دست دادن پدر و مادرش در اردوگاه آلمانی اسرای جنگی آشویتز، یتیم شد. پدرش به خاطر عضویت در یک گروه مقاومت چک و مادرش به خاطر خرید و فروش غیرقانونی خواربار، زندانی شدند.

فورمن دو بار به خاطر فیلم‌های پرواز بر فراز آشیانه فاخته (در ایران با نام دیوانه از قفس پرید نمایش داده شده) و آمادئوس برنده جایزه اسکار شده‌است.

«تاریخچه سینمای چکسلواکی و زندگی و آثار میلوش فورمن: قوی‌ترین سنت سینمای جهان زیر چکمه‌های استبداد» نوشته همایون دهکردی؛ «میلوش فورمن از چکسلواکی دهه شصت می‌گوید: پارادکس‌های جامعه کمونیستی» به ترجمه بهروز سلطانزاده؛ «نگاهی به سینمای میلوش فورمن و سینمای اروپای شرقی: روان پریشی و روانکاوی در نستب با سینما» نوشته حسین مهکام؛ «بازخوانی سه فیلماز میلوش فورمن: پیتر سیاهپوش، عشق‌های یک بلوند و جشن آتش‌نشان‌ها/ ایده‌هایی کمیک برای رستگاری در جهان تراژیک» نوشته میلاد روشنی پایان؛ «در باب بازی لنگه بازی» نوشته شهریار وقفی پور؛ «نگاهی به اقتباس پیتر شفر فیلمنامه‌نویس آمادئوس از نمایشنامه خودش: شبح است اما این شبح آن شبح نیست» نوشته مهدی میرمحمدی؛ «نگاهی به فیلم آمادئوس/ ولفگانگ آ» نوشته ادئوس سالی بری به ترجمه رضا مولایی؛ «نگاهی به جشن آتش‌نشان‌ها غمنامه یک قوم» نوشته رضا غیاث؛ «نگاهی به فیلم مرد روی ماه/ توی حقیقی وجود ندارد» به ترجمه شهریار خلفی و «یادداشتی کوتاه درباره فیلم پیتر سیاه/ میلوش فورمن: لمس کردن با دوربین» نوشته کاوه مهندی عناوین برخی از کتاب‌هایی هستند که درباره این آثار این فیلمساز منتشر شده است.

«یادداشتی بر فلیم پرواز بر آشیانه فاخته/ دیوانه در فقس مرد» نوشته مسعود حقیقت ثابت؛ «یادداشتی بر فیلم مردم علیه لری فلینت ساخته میلوش فورمن: آه اگر آزادی سرودی می‌خواند…» نوشته محمد فرقدانی؛ «درباره فیلم ارواح گویا/ ارواح سرگردان» نوشته کیوان پاک فر؛ «از رابطه‌های خطرناک تا والمونت: آن که بیشترین گناه را مرتکب شده باید بمیرد» نوشته هدایت مشعل و «سکون و حرکت ناسازه چشمگیر نمای یرزی منزل: تلخندهای بندباز دوره‌گرد» نوشته امیرحسین سیادت از دیگر عناوین منتشر شده درباره فورمن هستند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسین ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
    سلام و عرض ادب خدمت دوستان ایبنا، تا جایی که یاد دارم ایبناخبرگزاری تخصصی کتاب بوده، اما الان با توجه به رشد خوبی که بعد از یک دوره رکود که در یکی دو سال گذشته داشت، به ویژه در بخش علوم انسانی که باید خسته نباشید به دوستان گفت، اما گاها خبرهایی منتشر می شه که به زور دوستان این خبر را به کتا وصل می کنند. مثل همین خبر که واقعا من ارتباطش را با کتاب و به ویژه لیدی که زده شده که کتاب هایی درباره این بنده خدا در ایران منتشر شده اظهر من شمس است که دوستان گرامی می خواستند به گونه ای خبر درگذشت ایشان را کار کنند. به هرحال باز هم خسته نباشید اما کاهش برسیاق گذشته همان خبرگزاری تخصصی کتاب باشید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها