پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۶
«كتابخانه‌گردی» تاکید بر ظرفيت‌های فرهنگی و اجتماعی کتابخانه‌هاست

اسماعيل امينی، شاعر و منتقد ادبی با تاکید بر تاثیر‌گذاری طرح کتابخانه‌گردی بر افزایش آگاهی مردم با ظرفيت‌های فرهنگی و اجتماعی كتابخانه‌های عمومی،‌ تقويت ارتباط مردم با کتابخانه‌ها را زمینه‌ساز رشد دانش فردی و اجتماعی دانست.

اسماعيل امينی،‌ شاعر در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) با اشاره به ارتباط عميق خود با كتاب و كتابخانه، درباره اجرای طرح «كتابخانه‌گردی» عنوان كرد: محيط كتابخانه علاوه بر ايجاد دسترسی به كتاب، محيطی برای تبادل انديشه و دانش مراجعه‌كنندگان است. كتابخانه همچنين محيطی برای آشنايي نسل جوان با شيوه‌های مختلف مطالعه و كتابخوانی به حساب می‌آید كه اين موضوع با برنامه‌های درحال اجرا در كتابخانه‌ها و راهنمايی كتابداران محقق می‌شود، آنچنان كه در دوران نوجوانی من اين اتفاق برايم افتاد.

اين شاعر و منتقد ادبی با تقدير از طراحان و مجريان طرح «كتابخانه‌گردی» افزود: اين حركت اتفاق خوبی است كه از نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور آغاز شده و بايد از سوی ساير نهادها و دستگاه‌هايی كه امكانات بيشتری در اختيار دارند ادامه پيدا كند، ازجمله آموزش و پروش ما بايد كاری كنند كه دانش‌آموزان و حتی معلمان و استادان به كتاب و كتابخانه احساس نياز كنند. متاسفانه بسیاری از استادان  بعد از پايان تحصيلات خود ديگر كتاب نخوانده‌اند.

وي تصريح كرد: طی اين روند معيوب، نظام آموزشی به گونه‌ای با كتاب و كتابخانه بيگانه شده است، بنابراین اجرای طرح «كتابخانه‌گردی» می‌تواند اقشار مختلف مردم را با ظرفيت‌های فرهنگی و اجتماعی كتابخانه‌های عمومی آشنا كند و با تقويت ارتباط مردم با اين مراكز، به رشد دانش فردی و اجتماعی كمک كند.

اسماعيل امينی درباره ضرورت حضور مردم و مسئولان فرهنگی در كتابخانه همزمان با 17 اسفند‌ماه افزود: اغراق نيست اگر بگويم، بيشتر عمرم در مدرسه، دانشگاه و كتابخانه گذشته است، به‌عبارت دیگر منزل من هم بيشتر شبيه كتابخانه است. اكنون نيز با دوستان شاعر در كتابخانه‌ها جمع می‌شویم و برخی جلسات را در اين مراكز برپا می‌‌كنيم و تعيين روز 17 اسفند به‌عنوان روز كتابخانه‌گردی می‌‌تواند به حضور بيشتر مردم و به خصوص اهالی قلم در كتابخانه‌ها منجر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها