یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۹
سه کتاب در حوزه نقد فلسفی معاصر منتشر می‌شود

مجموعه «نقدهای بهنگام» عنوان مجموعه کتاب‌هایی در حوزه نقد فلسفی معاصر است که به دبیری و سرویراستاری محمد میلانی در دست ترجمه است.

محمد میلانی، دبیر مجموعه «نقدهای بهنگام» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: نخستین عنوان این مجموعه با عنوان «پدیدارشناسی، تجربه زیبایی‌شناسی میکل دوفرن» ترجمه و تألیفی از فاطمه بنویدی، که در واقع نخستین مدخل مهم دوفرن به پدیدارشناسی، تجربه زیبایی‌شناسی به زبان فارسی است، ماه گذشته روانه بازار کتاب شده است.

وی همچنین به دو کتاب جدید از این مجموعه که تا پایان سال‌جاری به همت نشر ورا، روانه بازار کتاب خواهند شد اشاره کرد و افزود: عنوان اول کتاب «نیروی شاعرانه - شعر پس‌ از کانت» اثر کوین مک‌لاکلین است که کتابی در حوزه ادبیات تخصصی و کیفیت گسترش زبان در حوزه مفاهیم و تصاویر شاعرانه است و سعی دارد تا وضعیت ذهن و عین را که از مقولات مهم فلسفی است، بعد از کانت و تأثیر این فیلسوف در عالم ادبیات و فلسفه بررسی کند؛ اینکه شعر چه نقش یا چه برآیندی از ذهن است و این  ذهن چقدر توانسته و می‌تواند بر زندگی و سرنوشت بشری تأثیر داشته باشد. این کتاب برتر سال 2015 در حوزه تخصصی ادبیات و فلسفه را فردین توسلیان ترجمه کرده است.

وی ادامه داد: عنوان دوم کتاب «فواصل سینما» اثر ژاک رانسیر فیلسوف مطرح فرانسوی است. کتابی که روایت‌های هرمنوتیکی و پست مدرنی خاص از سینما دارد و در برگیرنده وضعیت مولف و تصویر و عینیت‌های ذهنی و ساختارهای معنا باوری در هنر سینما است و به شرایط سینما و سیر روایی هنر مدرن در قالب هنر سینما می‌پردازد که با ترجمه اسدالله غلامعلی منتشر می‌شود.

به گفته میلانی، دو کتاب دیگر نیز در مرحله ویرایش نهایی به سر می‌برند که یکی از آنها «فلسفه فلسفه جنگ و تبعید» نوشته نولن گرتز با ترجمه مهسا فتوحی است. این کتاب با محوریت درد و رنج ناشی از جنگ‌های بزرگ معاصر بالاخص از دهه هشتاد میلادی در قرن بیستم به بعد نوشته شده و اضطراب‌های سربازان در این جنگ‌ها و نگرش فلسفی و روانشناسی به این مقوله فصل تازه‌ای از مطالعات عمیق فلسفی در باب جنگ و اسارت و مفهوم جانبازی به عنوان نتیجه از جنگ به صورت امر نامطلوب تحمیلی بر پیکره بشریت را گشوده است.

این پژوهشگر ادامه داد: کتاب دیگر نیز «مجموعه مقالات فلسفه اقتصاد» پروفسور ریچارد سوئدبرگ استاد و تفسیرگر برجسته اقتصاد سیاسی و فلسفه در دانشگاه نیویورک با ترجمه گروهی مریم نوتاش، عبدالله دولت‌آبادی و عباس جُنگ که برای نمایشگاه کتاب سال آینده انتشار خواهد یافت.

وی هدف از انتخاب و انتشار این آثار را تلاش برای شناخت آفاق فکری و فلسفی دانست و یادآور شد: مجموعه «نقدهای بهنگام» در زمانه‌ای در حال رشد و اثرگذاری است که بیش از هر دوره‌ای خلاء نقادی ناب در جامعه فکری و معرفتی ایران به چشم می‌خورد. تمام تلاش دست‌اندرکاران مجموعه این است که فکر و ساحت تفکر ایرانی به سمت معنا و معناپژوهی که همانا نقد متکامل و هدفمند است سوق بدهد و امید داریم که تلاش‌هایی از این جنس و همسو را از سر ضرورت و نیاز به مشتاقان و پژوهشگران در ساحت تفکر ایرانی معرفی کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط