چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۰
«ما ایرانیان» به چاپ پانزدهم رسید

کتاب‌های «ما ایرانیان» تالیف مقصود فراستخواه و «مشکله هویت ایرانیان امروز» اثر فرهنگ رجایی از سوی نشر نی به چاپ پانزدهم و هشتم رسید.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، دو کتاب «ما ایرانیان: زمینه‌کاوی تاریخی و اجتماعی خلقیات ایرانی» از مقصود فراستخواه و «مشکله هویت ایرانیان امروز: ایفای نقش در عصر یک تمدن و چند فرهنگ» تالیف فرهنگ رجایی به چاپ پانزدهم و هشتم از سوی نشر نی رسید.

مولف در «ما ایرانیان: زمینه‌کاوی تاریخی و اجتماعی خلقیات ایرانی» تلاش می‌کند با رویکردی اجتماعی و تاریخی به بررسی خلقیات ایرانی بپردازد. در واقع، این کتاب برآمده از مجموعه سخنرانی‌های مؤلف طی سال‌های 1386 تا 1388 در بنیاد فرهنگی مهندس مهدی بازرگان است که اکنون در قالب کتاب تنظیم و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

کتاب فراستخواه در پاسخ به این پرسش که «آیا خلقیات ما ایرانیان ضعف‌هایی دارد؟ ۹۶درصد از جامعه‌ آماری متشکل از اعضای هیات علمی و گروهی از نخبه‌های کشور را مورد خطاب قرار داده که آنها پاسخ مثبت داده‌اند و مشکل را در ضعف فرهنگ کار جمعی، انتقادپذیری، رودربایستی، عدم شفافیت، خودمحوری، غلبه احساسات بر خردورزی، رواج دروغ و رفتارهای غیرقابل‌ پیش‌بینی برشمرده‌اند.

ضمن اینکه آنها عوامل معرفتی، کاهش سرمایه‌های اجتماعی، ساختار دولت، مناسبات دین و دولت، نوع آموزه‌های دینی، پرحادثه‌بودن تاریخ، مناسبات تولید و ساختار اقتصادی و کشمکش نخبگان را بر خلقیات ایرانی مؤثر دانسته‌اند و برای حل این مشکل آموزش مداوم، برنامه‌های توسعه‌ی فرهنگی و اجتماعی، وضع قوانین خوب، تقویت اجتماعات محلی و نهادهای عمومی، ایجاد رفاه و فقرزدایی، توسعه‌ی سیاسی و اصلاح نهاد دولت را پیشنهاد داده‌اند.

چاپ پانزدهم کتاب «ما ایرانیان: زمینه‌کاوی تاریخی و اجتماعی خلقیات ایرانی» اثر مقصود فراستخواه در 278 صفحه رقعی (شومیز)، شمارگان یک‌هزار نسخه و به قیمت 18 هزار تومان از سوی نشر نی به چاپ رسیده است.

سیر تاریخی رودخانه‌هویت ایرانی
هسته اصلی کتاب «مشکله هویت ایرانیان امروز: ایفای نقش در عصر یک تمدن و چند فرهنگ» اين پرسش است كه ايرانيان چه و كه می‌توانند باشند؟ و از میان این دو پرسش «كيستی ايرانيان» و «قابليت بازيگر شدن» آنها موخر است. ايرانيان از وضع موجود راضی نيستند و همچنين آنها توان بالقوه برای رسيدن به وضع مطلوب را دارا هستند.

مولف، دانشيار علوم سياسی در دانشگاه كارلتون كانادا معتقد است که ایرانیان از یک سو ملتی هستند با میراثی بسیار غنی و از سوی دیگر در مرحله‌ای سرنوشت‌ساز از تاریخ خود قرار دارند. کوشش آن‌ها در دو دهه‌ گذشته در دموکراسی‌سازی و گسترش مشارکت عمومی دلالت بر این دارد که می‌خواهند سرنوشت خود را به دست بگیرند و در جهان امروز ایفای نقش کنند. راست این است که برای بازیگری در روند تمدن‌سازی، نخست باید نسبت به این میراث غنی آگاهی داشت و آن هم به دست نمی‌آید، مگر به این پرسش که «ایرانی کیست» پاسخی کلان داده شود؛ پاسخی که هم رابطه‌ او با گذشته‌اش را حفظ کند و هم حرکت او به سوی آینده را استوار. این گام در عصر حاضر که ویژگی آن «یک تمدن» (تمدن رایانه و فناوری) و «چند فرهنگ» است و هم ضروری و هم امکان‌پذیر است.

محتوای کتاب مشکله‌ هویت ایرانیان امروز کوششی است برای صورت‌برداری بی‌طرفانه از عناصری که این پاسخ کلان را می‌سازند. با این حال، هویت مقوله‌ای انتزاعی، نامتغیر، ایستا و ابدی نیست. سیر تاریخی «رودخانه‌هویت ایرانی» نشان می‌دهد که دوران‌های تولید تمدنی و فرهنگی در تاریخ ایران، ایرانیان به وجهی ابتکارآمیز مناسبات خود با خود، با دیگر همنوعان، با زمان و با مکان خویش را بازآفرینی، بازتعریف و بازسازی کرده‌اند.

چاپ هشتم «مشکله هویت ایرانیان امروز: ایفای نقش در عصر یک تمدن و چند فرهنگ» تالیف فرهنگ رجایی در 288 صفحه رقعی(شومیز)، شمارگان پانصد نسخه و به بهای 18 هزار تومان از سوی نشر روانه بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها