شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۸۶ - ۱۴:۱۱
پنجاه گفتار در زمینه پژوهش‌های ایرانی منتشر مي شود

انتشارات نوید شیراز، کتاب تازه دیگری از" رضا مرادی غیاث آبادی"، متخصص اخترباستان‌شناسی را در بیستمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منتشر می‌کند.

"رضا مرادي غياث آبادي" درباره اين كتاب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)گفت: اين كتاب "نوروزنامه" نام دارد و شامل پنجاه مقاله کوتاه در زمینه‌ پژوهش هاي ايراني، مطالعات تاریخ علم و فرهنگ در ایران زمین است كه در پیوست پايان كتاب، تعدادی از مقالات توسط "سام شیخ‌الاسلامی" به زبان انگلیسی ترجمه شده است.


وي در ادامه افزود: گفتارهایی که در این کتاب آمده است، شماری از مقاله‌های کوتاه،‌ جستارها، مصاحبه‌ها و سخنرانی‌هایی با موضوع دانش اختر باستان‌شناسی، گاه شماری و کتیبه‌های کهن است که در سال‌های اخیر نوشته شده و پیش از این در مطبوعات و رسانه‌های گروهی گوناگونی منتشر شده است.

اين باستان شناس به بخش هاي تفكيك شده این مجموعه اشاره كرد و ابراز داشت: اين مجموعه به شش بخش، تفکیک شده كه در بخش نخست آن، یازده گفتار در زمینه "اخترباستان‌شناسی"ایرانی آورده شده که ترجمان انگلیسی دو گفتار آن، یعنی " آناهید، اسطوره آسمانی آب‌های روان" و "فـر کیانی، اسطوره پرتوهای بامدادی خورشید" در پایان کتاب آمده است، همچنين در این بخش به خاستگاه کیهانی برخی از باورداشت‌های کهن ایرانی و آگاهی‌های کهن در زمینه دانش کیهان‌ و زمین در ایران باستان پرداخته شده است.

وي به بخش دوم نوروز نامه پرداخت و افزود: در اين بخش، شش گفتار درباره "گاه شماری و تقویم" که ترجمان یکی از آنها به نام "گاهشماری گاهنباری، کهن‌ترین گاهشماری ایرانی"، در بخش انگلیسی پایان کتاب آمده است. این بخش نیز مانند بخش پیشین در بر دارنده پژوهش‌های تازه‌ و بکری است که تاکنون به آنها پرداخته نشده است.

اين اخترباستان شناس به بخش سوم اين مجموعه اشاره كرد و گفت: یازده گفتار در زمینه "جشن‌ها و گردهمایی‌ها"، که بیشتر به نوروز و آیین‌های نوروزی و سه جشن زمستانی بزرگ دیگر همراه است كه با خاستگاه‌های کیهانی آنها وابسته و مطرح شده است. از این بخش، مقاله "نوروز و آیین‌های آن" به انگلیسی برگردان شده و پیوست کتاب حاضر است.

وي به بخش چهارم و پنجم اين مجموعه اشاره كرد و گفت:در بخش چهارم، هفت گفتار در زمینه‌های گوناگون "باستان‌پژوهی" آمده که پیشنهادی برای زاد روز فردوسی و نیز نامه‌ای از دکتر"آمالا سینگ" در باره خاستگاه مشترک ایرانیان و پالاواییان شبه ‌قاره هندوستان است. همچنين دو گفتار در باره اسطوره زایش زرتشت و آشنایی با لوحه‌های گلین تخت‌جمشید، بخش پنجم این مجموعه به نام "متون کهن" را تشکیل می‌دهند، "داستان زایش زرتشت" به روایت متون کهن ایرانی، می‌تواند الهام‌بخش شایسته‌ای برای آفرینش‌های هنری هنرمندان باشد. 

از این نویسنده تاکنون حدود چهل عنوان کتاب چاپ و منتشر شده که برخی از آنها براي چندمين بارتجديد چاپ شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها