یکشنبه ۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۵
«دیزاین بریف، تفهیم‌نامه طراحی» منتشر شد/کتابی که طراحان را از مشکلات سنتی شغل خود خلاص می‌کند

«دیزاین بریف، تفهیم‌نامه طراحی» نوشته پیتر ل. فیلیپس با ترجمه سلمان یافت‌آبادی از سوی موسسه پژوهشی چاپ و نشر نظر منتشر شد. این کتاب به طراحان کمک می‌کند از گرفتاری‌های سنتی مشاغل هنری رها شده و حرفه‌ خود را به مانند سایر مشاغل حرفه‌ای به صورتی موفق و موثر اداره کنند.

سلمان یافت‌آبادی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: «دیزاین بریف، تفهیم‌نامه طراحی» یکی از شاخص‌ترین منابع کاربردی در رشته جدید مدیریت طراحی است که در حین آموزش عملی شیوه‌های مدیریت طراحی و مفاهیم مرتبط با آن با لحنی روان و صمیمی، به عنوان مرجعی جامع به دیزاین بریف و نحوه کار با آن می‌پردازد.

وی افزود: این کتاب یکی از منابع مهم توصیه شده از سوی «انجمن مدیریت طراحی DMI» است و به طراحان کمک می‌کند تا با بخشی از دانش روز جهان درباره این حرفه آشنا و از گرفتاری‌های سنتی مشاغل هنری رها شوند و حرفه‌ خود را مانند سایر مشاغل حرفه‌ای به صورتی موفق و موثر اداره کنند. این کتاب برای همه طراحان اعم از طراحان گرافیک، طراحان صنعتی، معماران و همه طراحان دیگری که برای سفارش دهنده کار می‌کنند و هر روز با درخواست‌های متعدد سفارش دهنده دست و پنجه نرم می‌کنند، کارآیی دارد. همه طراحانی که از مشکلات به تنگ آمده و اعتقاد دارند که سفارش دهنده طراحی را نمی‌فهمد. این کتاب راهکارهایی را ارائه می‌دهد تا طراحان برای همیشه از عمده این مشکلات رها شوند، سفارش دهنده را راضی کنند و در عین حال از حرفه خود لذت ببرند.

یافت‌آبادی ادامه داد: از طرف دیگر این کتاب برای مدیران سازمان‌ها و صنایع، کارشناسان روابط عمومی، مدیران و کارشناسان بازاریابی و فروش، مدیران برند، کارآفرینان و همه افرادی که در جایگاه کارفرما و سفارش دهنده قرار می‌گیرند و از مقوله طراحی در کسب و کار خود بهره می‌برند، در حکم راهنمایی گام به گام است برای آنکه بتوانند فرآیند طراحی را با نیازهای خود همراه  و از طریق طراحی به اهداف تعریف شده تجاری یا سازمانی خود دست پیدا کنند.

این مترجم همچنین در توضیح واژه «تفهیم‌نامه طراحی» گفت: واژه «تفهیم‌نامه طراحی» که در این کتاب برای نخستین بار به عنوان معادلی برای دیزاین بریف استفاده شده، معرف ابزاری است که در کل کتاب مبنای ارتباط موثر میان طراح و سفارش دهنده قرار می‌گیرد و در آموزش کارفرما در زمینه مقوله طراحی، تعامل و درک متقابل میان طراح و کارفرما، اداره و کنترل پروژه طراحی و در نهایت مدیریت جلسه انتخاب طرح نهایی نقش بسیار پررنگی ایفا می‌کند.

‏این طراح و گرافیست درباره فصل‌های مختلف کتاب نیز اشاره کرد: کتاب شامل 13 فصل است که عناوین آن به ترتیب عبارتند از «بالاخره تفهیم‌نامه طراحی چیست؟»، «مسئولیت تدوین تفهیم‌نامه با کیست؟»، «مفاد ضروری یک تفهیم‌نامه طراحی»، «تصویب تفهیم‌نامه طراحی»، «استفاده از تفهیم‌نامه طراحی»، «تحلیل فضای رقابت»، «ایجاد اعتماد و اعتبار برای مقوله طراحی»، «استفاده از تفهیم‌نامه طراحی در فرآیند تصویب طرح نهایی»، «یک مدیر طراحی کیست؟»، «اندازه‌گیری نتایج طراحی»، «نمونه‌ای از تفهیم‌نامه طراحی»، «پیشگیری و غلبه بر مشکلات» و «برنامه‌ریزی برای حرکت به جلو».

«دیزاین بریف، تفهیم‌نامه طراحی» تالیف پیتر ل. فیلیپس و ترجمه سلمان یافت آبادی با شمارگان هزار و 300 نسخه، 292 صفحه و بهای 17 هزار تومان از سوی موسسه پژوهشی چاپ و نشر نظر روانه کتابفروشی‌ها شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها