جمعه ۲۰ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷
«سامانه ویرایش و ساماندهی اطلاعات علمی» بر مبنای آخرین استانداردهاست

محمد ربیعی درباره «سامانه ویرایش و ساماندهی اطلاعات علمی»گفت که این طرح از لحاظ تکنولوژی نرم‌افزاری و از دید فرآیندهای نمایه‌سازی و سازماندهی اطلاعات، بر مبنای آخرین استانداردها تولید شده است.

مهندس محمد ربیعی، مدیر دفتر تحقیق و توسعه پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، در گفت‌و‌گو با خبرنگار دانش و فناوری خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در معرفی این طرح اظهار کرد: کار اصلی این سامانه، ویرایش و سازماندهی اطلاعات علمی اعم از پایان‌نامه، طرح پژوهشی، مقاله، کتاب و دیگر مستندات علمی است.

این سیستم فقط یک ابزار نیست
عضو هیات عملی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) ادامه داد: این سیستم فقط یک ابزار نیست، بلکه پروتکلی برای روش صحیح نمایه‌سازی و ویرایش اطلاعات است.

ربیعی گفت: پایگاه‌های اطلاعاتی پایه مستندات سازمان‌ها، افراد، رشته‌ و گرایش‌های دانشگاهی، اصطلاح‌نامه‌های فارسی، کلیدواژه‌ها و سرموضوع‌های استاندارد، در دل این نرم‌افزار تعبیه شده است.

این نرم‌افزار اطلاعات را سازماندهی می‌کند
مدیر دفتر تحقیق و توسعه (ایرانداک) در ادامه درباره ضرورت تولید و راه‌اندازی این سامانه عنوان کرد: یکی از مهمترین ماموریت‌های (ایرانداک) ثبت، سازماندهی و اشاعه اطلاعات است. این نرم‌افزار بیشتر وظیفه سازماندهی اطلاعات را برعهده دارد. در این زمینه پیش از این نیز در کشور نرم‌افزارهایی وجود داشت که عمدتا مبتنی بر دانش شخصی افراد بوده است. این سیستم‌ها به افراد برای ثبت دانش آن‌ها به‌صورت مکانیزه کمک می‌کرد.

وی افزود: «سامانه ویرایش و ساماندهی اطلاعات علمی» ابزارهای مختلف مدیریت کیفیت را در دل خود دارد و در حد زیادی خطاهای انسانی را حذف می‌کند. از نظر بعد کمی هم کار نمایه‌سازان را راحت کرده است. این نرم‌افزار می‌تواند تعداد مستندات زیادی را در واحد زمان، ویرایش و سازماندهی کند.

پایگاه‌ داده فارسی پشتیبان در کشور نداشتیم
عضو هیات عملی (ایرانداک) در ادامه با اشاره به دلایل اهمیت و کاربردی بودن این سامانه گفت: در داخل کشور به دلیل ویژگی‌های خاص زبان فارسی و رسم‌الخط‌های مختلف زبان فارسی، تقریبا فاقد پایگاه‌های داده فارسی پشتیبان بودیم و اکنون نیز اصطلاح‌نامه‌های فارسی که در سازماندهی به شدت مورد نیازند، فقط در پایگاه (ایرانداک) موجود است. این اصطلاح‌نامه‌ها در دل این سیستم تعبیه شده است.

ربیعی با اشاره به این‌که در فرآیند تولید این سامانه، دفتر تحقیق و توسعه به‌عنوان مجری طرح، با مرکز اطلاعات و مدارک علمی کشور تعامل نزدیکی داشته، اظهار کرد: این سیستم قابلیت مدیریت انواع اطلاعات علمی را دارد که البته در (ایرانداک) تمرکز بیشتر روی پایان‌نامه است.

مدیر دفتر تحقیق و توسعه، در پایان درباره مدت زمان انجام این طرح گفت: از دو سال پیش کار روی این سامانه آغاز شد. از آنجایی‌که این طرح نمونه داخلی نداشت، در تعامل با مرکز اطلاعات و مدارک علمی (ایرانداک) به شکل امروزی، نهایی و رونمایی و از 15 تیرماه، برای استفاده تحویل مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران شده است.

«سامانه ویرایش و ساماندهی اطلاعات علمی» یکشنبه 15 تیرماه، با حضور دکتر سیروس علیدوستی، رییس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، مهندس محمد ربیعی، مدیر دفتر تحقیق و توسعه پژوهشگاه، سیدابراهیم عمرانی، نایب رییس شورای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی تامین منابع علمی کشور، دکتر فریبرز درودی، سرپرست مرکز اطلاعات و مدارک علمی در محل پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران رونمایی شد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مريم سادات پيغمبري ۲۲:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۰
    شرط تنصيف دارايي زوج در هنگام طلاق در حقوق مدني

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها