شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۷
تلاش برای پیوند فلسفه و روانشناسی/ چه زمانی خلاقیت به وجود می آید؟/ پاسخ مترجم کتاب «شجاعت خلاقیت»

مترجم کتاب «شجاعت خلاقیت» در تلاش برای پیوند فلسفه و روانشناسی است.او به تازگی این کتاب را به فارسی برگردانده است.

خبرگزاری کتاب ایران( ایبنا) - کیانی که به تازگی کتاب «شجاعت و خلاقیت» را از سوی نشر دانژه روانه بازار کتاب‌‌های حوزه روانشناسی کرده است،‌ در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره این اثر تازه منتشر شده‌اش گفت: برای بحث درباره خلاقیت و دستیابی بشر به آن باید به عقلانیت که منشا آن از «آپولو» یکی از اسطوره‌های یونان است توجه کرد،‌در عین حال نباید سهم شورمندی و هیجان را که سرمنشا آن از «دینوسوس» است از یاد برد.
مترجم کتاب اعتقاد دارد: خلاقیت زمانی در زندگی بشر به وجود می‌آید که از مرزهای متعارف آن عبور کند و خود را تنها در محدوده عقلانیت نبیند.

توصیف جهان با عقلانیت و شورمندی
مترجم کتاب«اصول روانشناسی» با اشاره به این‌که «رولو می»، نویسنده این کتاب دارای عقاید اگزیستانسیالیستی است اظهار کرد: این دو ویژگی در انسان می‌تواند او را در توصیف جهان کمک کند، هنگامی که انسان تنها خود را محدود به عقلانیت خود می‌سازد، به شکل مکانیکی و بدون انعطاف جهان را درک می‌کند، در حالی‌که وقتی دیگر وجه خود به نام شورمندی را به کار می‌اندازد، از مرزهای متعارف عبور می‌کند و در این عبور است که خلاقیت شکل می‌گیرد.

کیانی،  در پاسخ به لزوم ترجمه کتابی با این عنوان گفت: در ایران کتاب‌های بسیاری با موضوع شجاعت و خلاقیت تالیف و ترجمه شده، اما در کمتر کتابی خلاقیت و شجاعت در کنار یکدیگر بررسی شده است. این کتاب مصداق آیه شریفه در سوره «یس» محسوب می‌شود با این مضمون که خدا هر روز در کاری است، چرا که خداوند هر روز در عالم هستی در حال خلاقیت است و این کتاب نیز درس خروج از تکرار و ملال را به خوانندگان یاد می‌دهد.

\"\"

شجاعت لازمه خلاقیت
مترجم کتاب «خلاقیت و شجاعت» با تاکید بر این‌که، لازمه خلاقیت استفاده از عنصر شجاعت است، افزود: نویسنده در کتاب به عنصر واقعیت پرداخته و معتقد است هنگامی که انسان با واقعیت رو‌به‌رو می شود تلنگری به ذهن زده می شود و می‌تواند منبعی برای خلاقیت باشد.

مترجم کتاب «تنوع تجربه دینی»، در پاسخ به این سوال که:« مرز بین واعقیت و حقیقت باریک است،‌با توجه به این منظور نویسنده از واقعیت چیست؟» گفت: هر اندیشه‌ورزی بخشی از حقیقت را درک می کند،‌چراکه حقیقت معنای گسترده‌تری دارد و انسان نیز در هر زمان در حال شدن است و لایه های این عالم را می‌شکافد تا واقعیت‌های آن را درک کند.اما هیچگاه به حقیقت تام نمی‌رسد.

شجاعت،‌اساس فضلیت
کیانی، این اثر را دارای ماهیتی خلاقانه دانست و گفت: نویسنده پس از توصیف شجاعت،‌ به این نتیجه می‌رسد که شجاعت صرفا فضیلت و ارزشی در میان سایر ارزش‌ها نیست بلکه اساس و زیربنای همه فضلیت‌ها به‌شمار می‌آید و از آن‌جا که نگاه وی به امور اطراف از شیوه اگزیستانس وی سرچشمه ‌می‌گیرد، در این کتاب نیز به وضوح این نوع نگاه وی دیده می شود.

این مترجم با اشاره یه این‌که سه کتاب از رولو می در ایران ترجمه و منتشر شده است اظهار کرد: کتاب حاضر در هفت فصل تالیف و ترجمه شده است و موضوعات ماهیت خلاقیت،‌خلاقیت و ضمیر ناهوشیار، حدود خلاقیت در کنار شور و تمنای فرم را در فصول این کتاب بررسی کرده است.

حسین کیانی تا امروز بیش از 10 کتاب را در حوزه روانشناسی ترجمه و منتشر کرده است که از آن میان به کتاب‌های «تنوع تجربه دینی»،  «اصول روانشناسی» و  «شیوه‌های تفکر ملل شرق» «لذت و رنج تنهایی: تنهایی و انسان امروز» اشاره کرد.

کتاب «شجاعت و خلاقیت» در 158 صفحه به قیمت 9 هزار تومان از سوی نشر دانژه منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها