چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۷
کانون نویسندگان به کار نویسندگان ممنوع‌القلم رسیدگی کند/چرا تلویزیون نامی از شاعران تاثیرگذار ایران نمی‌برد؟

حافظ موسوی معتقد است نهادی که جریان مستقل ادبی ایران را نادیده گرفت، شکست خورد. وی بر این باور است که فقط کانون نویسندگان می‌تواند به کار نویسندگان ممنوع‌القلم رسیدگی کند و جشنواره شعر دایمی نیست. این شاعر همچنین از تلویزیون به دلیل دامن زدن به انزوای اهالی قلم گله‌مند است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، موسوی گفت: باید شرایطی فراهم شود که کانون نویسندگان به عنوان معتبرترین و پرسابقه‌ترین نهاد ادبی بتواند به امور مربوط به نویسندگان رسیدگی کند.

وی در پاسخ به این پرسش که «چرا در دوره‌ای که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قصد مجوز دادن به کانون نویسندگان را داشت، اعضای کانون به این کار تن ندادند؟» گفت: شما اشتباه می‌کنید. در آخرین مجمع عمومی کانون که در سالن اتحادیه ناشران برگزار شد، اگر چه در بین اعضای کانون اختلاف نظرهای جدی وجود داشت، اما در عین حال دبیران وقت موظف شدند که این موضوع را پیگیری کنند. هیأت دبیران وقت حتی کپی شناسنامه‌هایشان را هم به وزارت ارشاد سپردند.

وی اضافه کرد: جشنواره شعر فجر و نهادی که به آثار شاعران و نویسندگان ممنوع القلم رسیدگی کند دو موضوع جدای از هم است. در اقدامات آقای کاکایی نکات مثبتی وجود دارد و من نسبت به همین کمیته اجرایی که ایشان تشکیل داده‌اند خوش‌بینم. اما جشنواره شعر قرار نیست کار یک نهاد دایمی را برای شاعران انجام دهد.

شاعر مجموعه شعر «سطرهای پنهانی» افزود: نماد شعر فارسی در 50 سال گذشته شاعرانی‌اند مثل نیما، شاملو و فروغ. هر ناظر خارجی و داخلی که در جشنواره شعر حضور دارد باید این موضوع برایش روشن شود. قیصر امین‌پور انسان و شاعر خوبی بود اما او نماد شعر فارسی نیست. انتظار دارم تحولی رخ دهد و نمادهای اصلی سر جای خودشان برگردند.

موسوی توضیح داد: سیاستی که شعر مستقل ایران را خواسته و ناخواسته نادیده گرفته، شکست خورده است. نهادهای دولتی باید رسما اعلام کنند که این سیاست شکست خورده است. چرا در تلویزیون شعر شاملو خوانده می‌شود اما نامی از او نمی‌برند؟ چرا در زادروز فروغ نامی از این شاعر به میان نمی‌آید؟ البته ممنوعیت‌های جزم‌اندیشانه در جامعه برای مردم کاربردی ندارد. وقتی به خانه‌ها و کتابفروشی‌ها مراجعه می‌کنیم می‌بینیم مردم آثار نیما، شاملو و فروغ را می‌خوانند.

شاعر مجموعه شعر «زن تاریکی کلمات» یادآور شد: رسانه ملی لطفی به فروغ نمی‌کند که در زادروزش برنامه‌ای به او اختصاص دهد، بلکه اگر این کار را انجام دهد،‌به خودش لطف کرده است. آقای کاکایی در جلسه‌ای که با رییس جمهور داشتند اعلام برائت کرد و او هم گفت که این سیاست شکست خورده است. 

موسوی متولد رودبار گیلان است. وی مدتی دبیر هیأت مدیره مجله کارنامه بود و اکنون به همراه محمد شمس لنگرودی و شهاب مقربین مدیر انتشارات آهنگ دیگر است.

از آثار او می‌توان به «دستی به شیشه‌های مه گرفته دنیا»(برنده جایزه گردون)، «سطرهای پنهانی»، «شعرهای جمهوری»، «زن، تاریکی، کلمات», «خرده ریز خاطره‌ها و شعرهای خاورمیانه»، «پانوشت‌ها در نقد و بررسی آراء نیما یوشیج» اشاره کرد.

هفته گذشته به توصیه دبیر هشتمین جشنواره شعر فجر آثار حافظ موسوی رفع توقیف شد. این شاعر به گفته خودش در سال‌های گذشته ممنوع‌القلم بود./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها