سه‌شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۲
برخی آثار اقتصادی، ظرفیت چاپ ندارند

ناصرعلی عظیمی،‌ معتقد است که نقد کیفیت آثار اقتصادی باید مانند دیگر آثار صورت بگیرد، چراکه برخی کتاب‌های این علم، قابلیت چاپ ندارند.

ناصرعلی عظیمی،‌ مدير‌گروه اقتصاد علم مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، ‌در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره مولفه‌های یک مولف اقتصادی انقلابی، اظهار کرد: در ابتدا باید بین آثار آکادمیک و عام تمایز قایل شویم، سپس در مقام یک مولف مخاطب‌شناس،‌ به این موضوع توجه کنیم که می‌خواهیم در چه حوزه‌ از مباحث اقتصادی دست به تالیف بزنیم. معتقدم آگاهی‌بخشی، مهم‌ترین وظیفه یک نویسنده انقلابی است.
 
اقتصاد دانش‌محور، زمینه‌ساز توسعه اقتصادی
وی افزود: کاربرد‌های اقتصاد دانش‌محور، از جمله‌ زمینه‌های آگاهی‌‌بخش یک کتاب اقتصادی است که به قلم یک مولف انقلابی نوشته می‌شود. همان‌طور که در  سیاست‌های برنامه‌های کلان کشور آمده است،‌ ایران باید ضمن رسیدن به مولفه‌های اقتصاد دانش‌محور، مقدمه‌های حصولش به توسعه اقتصادی نیز فراهم شود.

عظیمی، در ادامه تصریح کرد: رسیدن به دانش برای عموم جامعه، از مولفه‌‌های اصلی رسیدن به اقتصاد مبتنی بر دانش است. به عبارتی دیگر،‌ از دانش باید در تمام مسایل اقتصادی بهره ببریم. به‌عنوان نمونه،‌ جهانگردی، امروزه یکی از مهم‌ترین زمینه‌های ایجاد اشتغال و تولید ثروت است، مقوله‌ای که براساس اقتصاد دانش‌محور می‌تواند به تولید ثروت منجر شود.

وی با اشاره به طرح مطالعاتی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در زمینه اقتصاد دانش‌بنیان، اظهار کرد: این مطالعه با هدف شناسایی جایگاه ایران در اقتصاد جهان، به مولفه‌های خطوط اقتصاد دانش‌محور اقتصاد‌های جهان اول اشاره کرده است.

نقد‌ کتاب، با توجه به شرایط زمان تالیف صورت بگیرد
عظیمی، ‌در پاسخ به پرسشی درباره نقد آثار حوزه اقتصاد گفت: نقد، مانند هر حوزه‌ دیگری درباره کیفیت آثار اقتصادی نیز باید صورت گیرد. معتقدم، برخی آثار علم اقتصاد، ظرفیت انتشار ندارند. نقد یک اثر باید با توجه به زمان خاص خودش و در نزدیک به تالیف صورت بگیرد. در حوزه ترجمه نیز، این امر به مولفه‌هایی مانند دست اول بودن و قلم و تسلط مترجم بستگی دارد.

وی در ادامه درباره مقوله بومی‌سازی در حوزه اقتصاد، عنوان کرد: بومی‌سازی آثار حوزه اقتصادی، باید متناسب با شرایط کشورمان صورت گیرد. شرایط‌ اقتصادی مانند وابستگی اقتصادی ما به نفت می‌تواند یکی از موضوعات تالیف کتاب باشد؛ تشریح اقدامات کشو‌هایی که توانسته‌اند با به‌کار‌گیری روش‌هایی خاص و مدیریت درآمد‌های نفتی، به توسعه اقتصادی با‌ثبات دست یابند. 

تورم، موضوع کتاب‌های اقتصادی شود
عظیمی در پایان گفت: موضوع تورم نیز می‌تواند از مباحث تالیف کتاب باشد. به‌عنوان مثال، در اوایل دولت نهم، شاهد تزریق درآمد‌های کلان نفتی به بدنه جامعه بودیم، این جریان در حالی اتفاق افتاد که به ظرفیت‌های تولیدی کشور توجهی نشده بود و در نهایت نیز منجر به «بیماری هلندی» شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها