جمعه ۱۸ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۹
مطالعه سبک قدیم و جدید/ چرا کودکان نیاز به خواندن کتاب چاپی دارند؟

دکتر تیلور کتابی با عنوان «نسل تکنولوژی» به طور مفصل درباره سبک مطالعه نسل جدید بحث کرده است. وی در این کتاب می‌نویسد: کودکان و نوجوانان نسل جدید کمتر لذت غرق شدن در رمان‌ها و کتاب‌های قطور را تجربه می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از تلگراف، طبق آخرین آمارهای موجود کودکان و نوجوانان بالای 13 سال در کشورهای توسعه یافته روزانه بیش از 100هزار کلمه را از طریق تلفن‌‌های هوشمند و تبلت‌ها در سایت‌های اینترنتی مطالعه می‌کنند. معمولاً  نوجوانان بعد از ورود به دبیرستان و امکان دسترسی به تلفن همراه مطالعه کتاب‌های چاپی را کنار گذاشته و با تلفن‌های هوشمند کار می‌کنند.
 
دکتر جیم تیلور روانشناس و استاد دانشگاه‌های انگلیس در مصاحبه با تلگراف می‌گوید متاسفانه نوجوانان بعد از 13 سالگی معمولاً مطالعه کتاب‌ها و رمان‌های چاپ شده را کنار گذاشته و به پرسه زدن در سایت‌های اینترنتی می‌پردازند و این مسئله در تمام جوامع توسعه یافته و در حال توسعه رواج دارد.
 
دکتر تیلور کتابی با عنوان «نسل تکنولوژی» به طور مفصل درباره سبک مطالعه نسل جدید بحث کرده است. وی در این کتاب می‌نویسد: کودکان و نوجوانان نسل جدید کمتر لذت غرق شدن در رمان‌ها و کتاب‌های قطور را تجربه می‌کنند و به جرات می‌شود گفت که مغز آنها با نسل قدیم تفاوت ساختاری پیدا کرده است و حتی می‌توان گفت نسل جدید کمتر قادر به تمرکز روی موضوعی خاص هستند.
 
دکتر تیلور در کتابش نتایج تحقیقاتش در حوزه سلامت روانی و نوع مطالعه کتاب‌های چاپی و الکترونیک را منتشر کرده است. وی در گفتگویش با تلگراف به نقل از کتاب خود می‌گوید مطالعه سبک قدیم یا همان خواندن کتاب‌های چاپی سنتی شبیه غواصی در دریا است که موجب عمیق‌تر شدن سلول‌های مغز انسان و تفکر تحلیلی می‌شود. برعکس مطالعه سبک جدید یا همان خواندن مطالب کوتاه وب‌سایت‌ها و ... مثل جت اسکی سواری است که بر اساس سطح سرعت کم و زیاد می‌شود ولی فرد اسکی سوار همیشه استرس پرت شدن از روی وسیله‌اش را دارد.
 
وی به والدین توصیه می‌کند نوجوانان را به مطالعه سنتی و به قول خودش سبک قدیم تشویق کنند چون در این صورت است که مغز آنها قدرت تحلیل بیشتری روی مسائل اطراف خود پیدا خواهد کرد.
 
روزنامه تلگراف در ادامه گزارش خود نتایج مطالعات بنیاد دانش کشور انگلیس را ذکر می‌کند که اخیراً در یک مجله علمی منتشر شد. مطالعه این بنیاد غیردولتی نشان می‌دهد نوجوانانی که بیشتر کتاب چاپی می‌خوانند نسبت به هم سن و سالان خود احتمال کمتری دارد که به بیماری‌های روانی مبتلا شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها