جمعه ۱۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۸
الجزایر، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب قاهره شد

چهل و نهمین نمايشگاه بين المللی كتاب قاهره با حضور کشور الجزاير به عنوان مهمان ویژه، سه ماه دیگر آغاز می شود. شعار این دوره «قدرت نرم ... چگونه؟» انتخاب شده است و مسئولین نمایشگاه بزرگداشتی برای سی امين سالگرد اهدای جايزه نوبل ادبیات به نجيب محفوظ در نظر گرفته اند.

 به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روزنامه الحیات، چهل و نهمين نمايشگاه بين المللي كتاب قاهره از ٢٧ ژانویه تا ١٠ فوریه ٢٠١٨ میلادی (8 الی 22 بهمن ماه) در مکانی متفاوت از نمايشگاه سال های گذشته، شروع به کار خواهد کرد. مسئولین نمایشگاه دلیل این تغییر مکان را اعلام نکرده و هنوز مکان جدیدی را مشخص نکرده اند.
 
 عبدالرحمن الشرقاوی، نويسنده فقيد مصری، به عنوان شخصيت ادبی سال این دوره از نمایشگاه انتخاب شده است. صلاح عبدالصبور، نویسنده و شاعر مصری  شخصیت ادبی نمایشگاه کتاب قاهره در سال 2017 بود.
 
همچنین شعار چهل و نهمین دوره از نمايشگاه كتاب قاهره «قدرت نرم ... چگونه؟» (القوى الناعمة... كيف؟) انتخاب شده است.«جوان و و فرهنگ آینده» شعار سال گذشته این نمایشگاه بود.
 
هيثم الحاج، رئيس كميسيون نمایشگاه علت انتخاب اين شعار را، کارآمدی قدرت نرم در مواجهه با اشکال مختلف تندروی و رادیکالیسم دانسته است. وی هدف این دوره از نمایشگاه را نشان دادن شیوه های مختلف اجرای قدرت نرم در دنیای واقعی و  ساخت پل ارتباطی میان فرهنگ و حوزه های دیگر برای ایجاد آینده بهتری برای مصر دانسته است.

كميسيون نمايشگاه همچنين تصميم دارد سمينارها و كنفرانس هايی در خصوص برخی از شخصيت های مشهور مصری كه از نمادهای قدرت نرم هستند، برگزار كند.

از دیگر برنامه های این دوره از نمایشگاه قاهره می توان به بزرگداشت سی امين سالگرد اهدای جايزه نوبل ادبیات به نجيب محفوظ، صدمين سالگرد تولد جمال عبد الناصر، دومين رئيس جمهور مصر و صدمين سالگرد تولد توفيق الحكيم، نويسنده شهیر مصری اشاره كرد.

پوستر چهل و نهمین نمایشگاه کتاب قاهره امسال از طریق مسابقه ای که میان طراحان مصری برگزار می شود، انتخاب خواهد شد.

نمایشگاه بین المللی کتاب قاهره از بزرگترین نمایشگاه های کتاب جهان است که هر سال در منطقه «مدینه نصر» قاهره و نزدیک دانشگاه الازهر به مدت ۱۲روز برگزار می شود.سازمان کل کتاب مصر، مسئولیت برگزاری این نمایشگاه را بر عهده دارد.

سال گذشته نمایشگاه با حضور ۶۷۰ ناشر از ۳۵ کشور برگزار شد. اما استقبال پایین ناشران مصری از این رویداد فرهنگی، نشان از بحران اقتصادی حاکم بر کشور مصر و مشکلاتی دارد که صنعت نشر از آن رنج می برد. مشکلات چون گرانی کاغذ که یکی از معضلات بازار چاپ و نشر مصر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها