چهارشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۹
پونیاتوسکا «گرینگوی پیر» فوئنتس را ستود

اِلِنا پونیاتوسکا، از شاخص‌ترین نویسندگان زن مکزیکی برنده جایزه ادبی سروانتس، در حاشیه گرامیداشت سی‌امین سالگرد انتشار رمان «گرینگوی پیر» نوشته کارلوس فوئنتس خواندن این اثر ارزشمند را امری واجب دانست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از اینفورمادور، النا پونیاتوسکا، از برجسته‌ترین چهره‌های ادبیات مکزیک برنده جایزه ادبی سروانتس سال 2013، طی اظهاراتی رمان «گرینگوی پیر» نوشته کارلوس فوئنتس، هموطن فقید خود را که سی سال پیش منتشر شد مورد تمجید قرار داد و آن را اثری دانست که به دلیل ارزش ادبی و تاریخی که دارد حتما باید خوانده شود.

به گفته پونیاتوسکا، «گرینگوی پیر» رمانی بسیار قوی و پرحرکت است که به خوبی به نگارش درآمده و دوران انقلاب مکزیک را با نثر کارلوس فوئنتس و از نگاه فردی بیگانه، یا همان آمبروز بیرس که یک روزنامه‌نگار آمریکایی است، به تصویر می‌کشد و این همان چیزی است که حسی از راست بودن و بی‌طرفی را به خواننده القا می‌کند.   

موسسه ملی هنرهای زیبای مکزیک طی بیانیه‌ای از گرامیداشت سی‌امین سالگرد انتشار رمان «گرینگوی پیر» - یکی از بهترین نوشته‌های کارلوس فوئنتس - با همکاری انتشارات «آلفاگوارا» خبر داد. این مراسم روز دهم نوامبر، در سالن مانوئل پونسه در کاخ هنرهای زیبا در مکزیکوسیتی با حضور چهره‌هایی همچون سیلویا لموس، بیوه کارلوس فوئنتس، خِئورخِنیا گارسیا و اِرنان لارا ثاوالا برگزار شد.

رمان «گرینگوی پیر» بر اساس آخرین روزهای زندگی آمبروز بیرس، نویسنده و روزنامه‌نگار آمریکایی نوشته شده که در سال 1913 به مکزیک رفت تا به نیروهای پانچو وییا، یکی از ژنرال‌های انقلاب مکزیک بپیوندد.

این رمان اولین بار در سال 1985 در مکزیک به چاپ رسید و کمی بعد در نیویورک نیز عرضه شد و با فروش بالای خود فوئنتس را به اولین نویسنده مکزیکی پرفروش در این شهر آمریکایی تبدیل کرد.

چهار سال بعد لوییس پوئنزو، کارگردان آرژانتینی اقتباسی سینمایی از این رمان را به روی پرده برد.

کارلوس فوئنتس (متولد 11 نوامبر1928  و درگذشته 15 مه 2012) نویسنده صاحب‌نام مکزیکی و از برجسته‌‌ترین نویسندگان اسپانیایی زبان بود که از مطرح‌ترين چهره‌هاي ادبي جهان به شمار مي‌آيد. وی که از بنیانگذاران ادبیات جدید آمریكای لاتین محسوب می‌شود در طول فعالیت حرفه‌ای‌ خود به عنوان نویسنده جوایز ملی و بین‌المللی بسیاری را از آن خود کرد اما هیچ‌گاه موفق به دریافت جایزه‌ نوبل ادبیات نشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها