دوشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۷
تصمیم درباره معافیت مالیاتی کاملا متخصصانه و آگاهانه بود

به اعتقاد اکبر قنبری تصمیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره معافیت مالیاتی ناشران کاملا متخصصانه، آگاهانه و به‌جا بود.

اکبر قنبری، مدیر نشر «نگاه معاصر» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ضمن قدردانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ادامه قانون معافیت مالیاتی اهالی فرهنگ و هنر گفت: عموماً مالیات در هر صنفی زمانی صورت می‌گیرد که آن صنف در حال رونق است، زمانی که صنفی رونق ندارد و در حال افول است مالیات نه تنها تاثیر مثبت ندارد، بلکه تاثیر منفی هم دارد. زمانی که شمارگان کتاب به طور متوسط  زیر 500 جلد است هزینه‌های ثابت نشر بر هزینه‌های متغیر افزایش پیدا می‌کند و هرگونه چاپ کتاب با توجه به هزینه‌های موجود برای ناشر صرفه اقتصادی ندارد و برای خانواده‌ای که از طبقه متوسط شهری است امکان خرید کتاب کمتر می‌شود.

او ادامه داد: در سال‌های گذشته طبقه متوسط شهری که عموماً کتابخوان بودند نتوانستند خود را با افزایش قیمت تطبیق دهند و هزینه‌های دیگر نشر بر خوانندگان سنگینی می‌کند. هرگونه افزایشی که توسط نهادهای دولتی هزینه‌های ثابت را افزایش دهد باعث می‌شود قیمت کتاب بالاتر رود و خوانندگان ریزش بیشتری خواهند داشت. از سوی دیگر ناشران قدرت مالی و سرمایه لازم را برای نشر نخواهند داشت و کتاب به سمت سقوط می‌رود و صنعت نشر که تضمین شده از تولید کتاب است متضرر می‌شود.

مدیر نشر «نگاه معاصر» اقدام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را در جهت  ادامه معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه بسیار مهم دانست و بیان کرد: اگر صنعت نشر متضرر شود بسیاری از نیروهای فعال در زمینه فرهنگ کتابخوانی بی‌کار می‌شوند. بنابراین تصمیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مورد کاملا متخصصانه، آگاهانه و به‌جا بود و تاثیر خود را در رونق نشر خواهد گذاشت. همچنان که سال گذشته یارانه‌های کاغذ توانست قیمت کاغذ را به شدت پایین بیاورد و چرخه نشر را رونق بیشتری دهد.

قنبری در پاسخ به این پرسش که به عنوان یک ناشر آیا از قانون معافیت مالیاتی در این سال‌ها رضایت داشته‌ است؟ گفت: تاکنون نواقصی بوده است ولی روی هم رفته ناشران راضی بوده‌اند. یکی از راهکارهایی که در سال‌های اخیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال آن بود کاغذ را با یارانه‌های خاص در بین ناشران توزیع کند و این باعث شد قیمت کاغذ پایین بیاید. ما باید فضای کتابخانه‌های عمومی را با افزایش خرید رونق ببخشیم.  
 
او حذف نگاه سلیقه‌ای از ممیزی کتاب‌ها را دیگر موضوعی دانست که کتابخوانی را سبب خواهد شد و در این باره افزود: هر اندازه سخت‌گیری‌های سلیقه‌ای در مجوز کتاب بیشتر شود کتابخوانی کاهش می‌یابد. خط قرمزها باید توسط ناشران اعمال شود تا مخاطبان و نویسندگان احساس ‌کنند که با آزادی کامل می‌توانند کتاب را بخوانند. اگر اعمال سلیقه‌های سخت‌گیرانه کاهش یابد خواننده بدون سانسور و یا احساس سانسور به سمت مطالعه می‌رود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها