شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۷
احیای خانه مشاهیر، تهران را به پایتخت فرهنگی تبدیل می‌کند

علیرضا آقایی با تشریح رویکرد شرکت توسعه فضاهای فرهنگی نسبت به احیای خانه مشاهیر در شهر تهران، حفظ هویت فرهنگی منزل جلال و سیمین را دلیل اصلی تقدیر شدن این پروژه در جشنواره خشت طلایی خواند.

علیرضا آقایی، مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، بیان کرد: مرمت و بازسازی خانه موزه‌ها، منجر به پویایی و نشاط شهر می‌شود؛ علاوه‌براین احیاء و باززنده‌سازی خانه مشاهیر و بزرگان ادبی کشور در حقیقت پاسداشت منزلت نویسندگان و اهالی فرهنگ و هنر است.

وی افزود: میراث فرهنگی، پایه‌های تمدنی ما را تشکیل می‌دهد، به‌همین دلیل باید با حفظ ابنیه‌ تاریخی، فرهنگ اصیل خود را به خوبی حفظ کنیم.

آقایی با اشاره به اینکه براساس تاکید شهردار تهران، حفظ بناها و هویت تاریخی و فرهنگی در اولویت کار شرکت توسعه فضاهای فرهنگی در شرکت توسعه فضاهای فرهنگی قرار دارد، ادامه داد: احیاء و باززنده‌سازی خانه مشاهیر و نخبگان، تهران را به پایتخت فرهنگی قابل‌توجه تبدیل خواهد کرد؛ بنابراین توجه به نویسندگان، هنرمندان و بزرگان عرصه ادب و هنر کشورمان اهمیت بسیار زیادی در تقویت پایه‌های فرهنگ ملی دارد.

به گفته مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی باغ کتاب تهران، باغ موزه دفاع مقدس، باغ موزه قصر، سراسر نمای مقاومت‌ (پانورامای دفاع مقدس)، پردیس تئاتر تهران، پردیس سینمایی ملت، پردیس سینمایی تماشا، پردیس آزادی، خانه موزه انتظامی، خانه موزه آیت‌الله شهید بهشتی، آیت‌الله شهید مطهری  بخشی از پروژه‌های فرهنگی به‌شمار می‌آید که از سوی این شرکت ساخته و در اختیار اهالی و شهروندان تهرانی قرار گرفته است.

وی درباره احراز عنوان شایسته‌تقدیر در جايزه بين‌المللي «خشت طلايي تهران» که اخیرا به پروژه  باززنده‌سازی خانه موزه جلال آل‌احمد و سیمین دانشور رسید، توضیح داد: توجه به حفظ هویت فرهنگی منزل جلال آل‌احمد و سیمین دانشور براساس مبانی نظری مرمت ابنیه تاریخی دلیل اصلی موفقیت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی در چهارمین دوره جایزه بين‌المللی «خشت طلايي تهران» بود.


آقایی با اشاره به خلاقیت‌های صورت گرفته بیان کرد: هرچند این مجموعه از کاربری شخصی تبدیل به مجموعه‌ای با کاربری عمومی و خانه موزه  شده است، اما همه عملیات‌های استحکام‌بخشی و مقاوم‌سازی براساس اصول مرمت و احیاء صورت گرفته است.

به گفته مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در طراحی و چینش اشیای متعلق به منزل جلال آل‌احمد و سیمین دانشور، به‌سبک گذشته به‌ نمایش درآمده است تا بازدیدکنندگان در جریان بازدید با حس‌وحال این مجموعه نیز انس بگیرند.

وی با اشاره به اینکه ماهیت معماری و روح حاکم بر بافت این بنا با همان حس‌وحال گذشته بازسازی شده است، گفت: در راستای توسعه فضاهای فرهنگی و هنری در سطح شهر تهران و با هدف باز زنده‌سازی خانه‌های مشاهیر و بزرگان و پاسداشت منزلت نویسندگان به‌عنوان پایه‌های فرهنگ و هنر در جامعه، این منزل مسکونی با مساحت 420 متر مربع به همت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی مرمت و بازسازی شد.

آقایی با اشاره به اینکه خانه جلال آل‌احمد و سیمین دانشور با زیربنای حدود 250 مترمربع، شامل 2 طبقه در محله دزاشیب، بن‌بست ارض قرار دارد، گفت: این «خانه موزه» در برگیرنده آثار پژوهشی، یادمان‌ها، هدایا، دست نوشته‌ها، کتاب و مجلات، تصاویر و فیلم‌ها و گفت‌وگوها و دیگر آثار مادی و معنوی مرتبط با این دو چهره ادبی است که توسط ادیبان، فرهیختگان، نزدیکان، آشنایان و دوستان جلال و سیمین در اختیار این مجموعه قرار گرفته است.
 
چهارمین دوره جایزه بین‌المللی «خشت طلایی تهران» با شعار «شهرهایی هوشمند، تاب‌آور و زیست‌پذیر برای همه» به مناسبت روز جهانی شهرها، با همکاری سازمان‌های تخصصی بین‌المللی همانند برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد، متروپولیس یا انجمن کلان‌شهرهای مهم جهان، انجمن طراحان و برنامه‌ریزان شهری و منطقه‌ای یا ISOCARP و مجمع شهرداران آسیایی AMF در تاریخ 11 آبان‌ماه برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها