دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۸
دیوارنویسی باغ پدری با اشعار جعلی و غلط املایی بر سنگ قبر سهراب

علیرضا مجابی در سالروز تولد سهراب سپهری از دیوارنویسی و نقاشی باغ پدری سهراب با اشعار جعلی خبر داد و گفت: گویا این نوشته متعلق به کیوان شاه‌بداغی است که به نام سهراب سپهری جعل شده است.

علیرضا مجابی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به مناسبت 15 مهرماه، سالروز تولد سهراب سپهری، گفت: من از سال 1370 تا به‌حال در روز تولد و روز مرگ سهراب سپهری بر سر مزارش می‌روم. امسال وقتی برای بیست‌وهشتمین مهر پیاپی برسر مزارش رفتم، متوجه شدم در تابلوی شیشه‌ای بالای سر مزار سهراب با بی‌سلیقگی زیاد تعدادی عکس از سهراب و پرینت‌های رنگی از شعرها و نوشته‌هایی که قرار است معرف سهراب باشد قرار داده‌اند.
 
این شاعر در ادامه توضیح داد: اما مشکل این است که حدود 50 درصد این شعرها و نوشته‌ها جعلی و متن‌های بی‌‌نام و نشانی است که در فضای مجازی به نام سهراب منتشر شده و این دل‌نوشته‌های اینستاگرامی بالای سر سهراب در صندوق شیشه‌ای قرار گرفته است.
 
وی در ادامه به سنگ قبر سهراب سپهری اشاره کرد و گفت: روی سنگ قبر جدیدی که برای سهراب گذاشته‌اند اشتباه املایی وجود دارد، به جای «خانه ابدی» نوشته‌اند «خانه ابری». همچنین ترجمه عجیب و غریبی از شعر سهراب روی سنگ قبر دیده می‌شود. اگر قرار است ترجمه‌ای کار شود بهتر است با کمک مترجمان خوب و بنام، ترجمه صحیحی استفاده شود مانند ترجمه کریم امامی از شعر «به سراغ من اگر می‌آیید...»
 
مجابی همچنین از دیوارنویسی دیوار باغ پدری سهراب، با اشعار جعلی خبر داد و گفت: امروز که در حال برگشت از سر مزار سهراب سپهری بودم، دیدم که روی باغ پدری سهراب که در ورودی قریه کنار کاشان قرار گرفته، با دست‌خط بد و نقاشی ضعیف و به ابتدایی‌ترین شکل ممکن، یکی از نوشته‌های بسیار دیده‌شده‌ای که به نام سهراب سپهری در فضای مجازی جعل شده و گویا نویسنده آن کیوان شاه‌بداغی است، دیوارنویسی شده.
 
وی افزود: من به عنوان یک نقاش و شاعر می‌خواهم این موضوع به‌صورت جدی از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان پیگیری شود و این متن از روی دیوار پاک شود و اگر قرار است شعر  و نقاشی روی آن دیوار نقش ببندد از سوی یک فرد حرفه‌ای انجام شود.

این شاعر و نقاش یادآور شد: این خانه باغ می‌تواند به عنوان جایی که اغلب شعرها و نقاشی‌های سهراب در آنجا شکل گرفته، تبدیل به فضایی برای نمایش آثار سهراب شود که در موزه‌های مختلف مخصوصا موزه هنرهای معاصر کرمان نگهداری می‌شود.
 
مجابی در ادامه به جابجایی سنگ قبر سهراب اشاره کرد و گفت: این موضوع و موضوعاتی از این دست برای منِ نوعی ناراحت‌کننده است. من بیش از 25 سال است که پی‌گیر جابجایی سنگ قبر سهراب به گلستانه هستم؛ جایی که سهراب وصیت کرده بود در آنجا برایش آرامگاهی در نظر گرفته شود؛ جایی مرتبط با حال و هوای سهراب. ولی در آن زمان دکتر فیلسوفی از دوستان نزدیک سهراب با مشورت خانواده سهراب تصمیم گرفتند سهراب سپهری در این امام‌زاده دفن شود. اما امروز، هم سهراب برای آن فضا وصله ناجوری است و هم آن فضا برای سهراب وصله ناجوری محسوب می‌شود و امیدوارم دوباره پیگری‌های لازم برای جابه‌جایی سنگ قبر سهراب انجام شود.
 

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۹
    چه حس لطیفی ؟!!!! مارکز بوشهری بوده ؟ ماکاندو کجای بوشهر است مومن ؟!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها