چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۴
مقابله با قاچاق کتاب برخوردهای قاطع و ریشه‌ای می‌خواهد

مدیر انتشارات حافظ معتقد است عامل اصلی قاچاق کتاب که به فرهنگ و کتاب این کشور خیانت کرده و از این موضوع بهره‌برده است باید به صورت شفاف به جامعه معرفی شود تا دیگر افراد سودجو از این موضوع عبرت بگیرند.

عباس جهانگیری، مدیر انتشارات حافظ در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان اینکه برخورد با متخلفان قاچاق کتاب اصلا نباید مسالمت‌آمیز باشد، عنوان کرد: تجربه نشان داده اگر برخوردها مسالمت‌آمیز باشد و عکس‌العمل درست و قاطعی در این زمینه انجام نشود، به مرور موجب می‌شود افراد متخلف کار خود را ادامه دهند و اهمیتی به کارهایی که انجام شده ندهند.
 
وی افزود: در این زمینه باید برخورد جدی و ریشه‌ای با قاچاقچیان کتاب انجام شود، زیرا زمانی که به صورت بنیادی و ریشه‌ای با متخلفان برخورد شود می‌توان منافع ناشرانی که این‌روزها با مشقت روزگار خود را سپری می‌کنند و حق آن‌ها توسط افراد متخلف و سودجو حیف و میل می‌شود را احصا کرد.
 
جهانگیری با بیان اینکه اگر برخورد با متخلفان محکم و قوی انجام می‌شد موضوع تا این حد ادامه پیدا نمی‌کرد، گفت: اکنون در نقاط مختلف شهر تهران کتاب‌های قاچاق در خیابان‌ها و کوچه‌ها به خصوص در نقاط پر رفت و آمد با تخفیف‌های ۵۰ درصدی به فروش می‌رسد که اصلا به نفع ناشران و کتابفروشان نیست.
 
وی یادآور شد: در وضعیت کنونی صنعت نشر هیچ ناشری توان ۵۰ درصد تخفیف برای کتاب‌هایش را ندارد حتی برای کتابی که از قدیم مانده باشد، اما بسیاری از قاچاقچیان توقع و سلیقه مردم را هدف گرفته‌اند و با رواج کتاب‌های ۵۰ درصد تخفیف این فرهنگ را در میان جامعه ایجاد کرده‌اند که کتاب را باید با تخفیف بالا خریداری کنند.
 
جهانگیری با اشاره به تجربه خود در برخورد با مردم توضیح داد: زمانی که مردم به کتابفروشی می‌آیند می‌گویند که چرا کتاب‌هایتان را ۱۰ درصد تخفیف می‌دهید در حالی که دستفروش‌ها همین کتاب را با ۵۰ درصد تخفیف می‌فروشند و از ما توقع تخفیف بیشتر دارند و بارها پیش آمده که کتابی خرید نمی‌کنند و به گوشه خیابان و دستفروش‌ها مراجعه می‌کنند.
 
وی استمرار این موضوع را لطمه‌ای جدی به صنعت نشر کشور دانست و گفت: با وجود همه اقدامات و زحماتی که کارگروه صیانت از حقوق ناشران انجام داده است اما به نظر من عکس‌العمل و برخورد واقعی انجام نشده تا به عنوان عاملی بازدارنده مانع ادامه فعالیت افراد متختلف و سودجو شود.
 
جهانگیری با بیان اینکه شدت عمل در برخورد با متخلفان یک ضرورت است، تاکید کرد: به نظرم در این زمینه می‌توان عامل اصلی تخلفات را که به صورت گسترده وارد این کار شده و به فرهنگ و کتاب کشور خیانت کرده و از آن بهره برده است را به صورت شفاف به مردم و جامعه معرفی کرد تا دیگر افراد متخلف حساب کار خود را بکنند و بدانند که با ادامه این کار آبروی خود را از دست می‌دهند.
 
به گفته وی، با در نظر گرفتن اینکه شنیده‌ام برخی از این افراد سودجو ناشر هستند یا مجوز نشر ناشران دیگر را اجاره کرده‌اند باید بگویم در میان ناشران و اهالی صنعت نشر باید فرهنگسازی انجام شود تا جلوی سوءاستفاده‌ها گرفته شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها