یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۱
دستِ دوم فروشی‌های کتاب زیر خط فقر/ تنها راه نجات بازار کتاب ترویج کتابخوانی است

مدیر کتابفروشی پگاه تنها راه بهبود شرایط نابسامان بازر کتاب و رکود موجود را ترویج کتابخوانی در جامعه و تقویت نقد در رسانه می‌داند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب‌فروشی‌های دست دوم واقع در پاساژ ایران با وجود فراز و نشیب‌های چاپ و نشر به فعالیت خود ادامه می‌دهند،هنوز در کتاب‌فروشی خود را باز نگه داشته‌اند. کتابفروشی پگاه یکی از کتابفروشی‌هایی است که با تمام مشکلات به کار خود ادامه می‌دهد.

احمدقربانی، مدیر این کتابفروشی می‌گوید كه در ماه رمضان، بازار کتاب رونقی ندارد. وی همچنین درباره نمایشگاه کتاب تهران گفت: قبل یا بعد از نمایشگاه کتاب فرقی نمی‌کند، ماه رمضان در هر فصلی از سال که باشد موجب پایین آمدن آمار فروش می‌شود.

این کتاب‌فروش ادامه داد: البته رکود کلی بازار نشر که با آن مواجه هستیم، فراتر از ماه رمضان است و عوامل مختلفی دارد. چند سال است هم‌زمانی نمایشگاه کتاب، امتحانات دانش‌آموزان و دانشجویان و در ادامه، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها باعث می‌شود که چند ماه فروش کتاب‌ها و همچنین کتاب‌های دست دوم، افت کند.
 
قربانی با بیان اینکه شرایط برای کارکنان داخل کتاب‌فروشی‌ها سخت‌تر شده، افزود: می‌توان گفت تا عید روی خط فقر بودیم اما بعد از عید زیر خط فقر قرار گرفته‌ایم.
 
امیدی به کمک دیگران نیست
این فروشنده کتاب دست‌دوم با بیان اینکه به کمک هیچ فرد و گروهی امید نیست و تنها راه بهبود شرایط، ترویج کتابخوانی در جامعه و تقویت نقد است، گفت: اگر دست مجلات و نشریات در حوزه نقد باز باشد، این خود می‌تواند بزرگترین کمک به بهبود وضعیت نشر و صنعت چاپ باشد.
 
قربانی میل باطنی انسان‌ها را بر نخواندن کتاب و مطالعات تفریحی و بدون هدف دانست و ادامه داد: هرچه بتوان برای خواندن تبلیغ کرد، به نفع آینده بشریت است. همچنین برای افزایش کتابخوانی در جامعه باید ممیزی‌های سختگیرانه برداشته شود اما معمولا چنین رفتاری در تصمیمات نمی‌گنجد.
 
مردم به کتابخوانی تشویق نمی‌شوند
این فروشنده کتاب گفت: علاقه‌مندان به مطالعه می‌توانند بدون پرداخت پول و خرید کتاب، از کتابخانه‌های عمومی استفاده کنند اما کتابخانه‌های ما معمولا خالی‌اند و فقط در زمان امتحانات پایان سال است که می‌بینیم دانشجویان از مکان کتابخانه برای مطالعه استفاده می‌کنند.
 
او با اشاره به اینکه حتی مسئولان کتابخانه‌های عمومی هم برای تجهیز کتابخانه‌ها به کتابفرشی‌های دست دوم سرنمی‌زنند، ادامه داد: مردم به صورت عمق به کتابخوانی تشویق نمی‌شوند، ساعت کارها طولانی شده و مشکلات مختلف از تفکر به مساله کتاب و کتابخوانی جلوگیری می‌کند. 

این کتابفروش اضافه کرد: این روند موجب واخوردگی اجتماعی می‌شود. در این شرایط، مردم به چه دلیل کتاب بخوانند. درواقع برای اینکه دلیل مشخصی پیدا نمی‌کنند، سختی تهیه کتاب را به جان نمی‌خرد.
 
قیمت کتاب‌های تخصصی بیشتر است
او درباره نحوه جمع‌آوری کتاب برای کتابفروشی‌اش گفت: افراد زیادی برای فروش کتابخانه‌های شخصی‌شان آکهی می‌دهند اما از آنجاکه کتابفروشی من مختص کتاب‌های حوزه فلسفه و علوم اجتماعی است، از میان کتاب‌های همکارانم کتاب‌هایی انتخاب و تهیه می‌کنم.
 
قربانی ادامه داد: قیمت کتاب‌های کتابفروشی پگاه کمی گران‌تر از سایر کتابفرشی‌ها است زیرا علاوه بر پروسه افزایش قیمت کاغذ که بر روی قیمت کتاب تاثیر گذاشته است، خرید کتاب‌های تخصصی از همکارانم موجب بیشتر شدن قیمت نسبت به سایر دست دوم فروشی‌ها شده است.
 
به گفته این کتابفروش افزایش هزینه‌های زندگی و تورم دلیل دیگر افزایش قیمت کتاب‌های دست دوم است.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حمید نیک نژاد ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۰
    یک کتابفروش، صحبت از کتابخوانی مردم میزند چون شغلش فروش کتاب است. اگر یک شغل متفاوت دیگری میداشت آیا موضوع کتابخوانی مردم برایش مهم بود؟
  • هشام المغربی ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۰
    این دوستمان فطرتا چرند میگوید، بسیاری از دسته دوم فروشها، شارلاتانهایی هستند که کتابها را بسیار بیشتر از بهای واقعی میفروشند در صورتی که به ثمن بخس خریده اند/اتفاقا بسیاری از آنها هم پولدار هستند و از این طریق هم پولدار شده و دینارها انباشته اند
    • ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
      موافقم. نمونه اش هم یک نویسنده همیشه معترض که پول روی پول میگذارد در دکانش و به گرانفروشی هم مشهور شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها