سه‌شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۵
دورخیز یزد برای کسب عنوان پایتخت جهانی کتاب 2022

به گفته مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کتابخوانی برنامه‌های یزد، پنجمین پایتخت کتاب ایران برای پایتخت جهانی کتاب در سال 2022 نامزد شود.

ابراهیم حیدری، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و کتابخوانی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب (ایبنا)، درباره یزد که در این دوره از نمایشگاه کتاب به عنوان پایتخت کتاب انتخاب شده است، گفت: در پنجمین دوره پایتخت کتاب، شهر یزد به دلیل برنامه‌ها و فعالیت‌هایش انتخاب شده است.


 
حیدری ادامه داد: با توجه به مصوبه شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه، غرفه‌ای به شهر پایتخت کتاب اختصاص داده شد. یزد همچنین برای کسب عنوان پایتخت جهانی کتاب در سال 2022 گام‌هایی برداشته است. این شهر در همین راستا برنامه‌هایی دارد که در دوره 10 روزه نمایشگاه به نمایش خواهد گذاشت. یکی از این برنامه‌ها، رونمایی از برنامه‌های شهر یزد در نمایشگاه کتاب است که با حضور محسن جوادی، معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام خواهد شد.
 
او با بیان اینکه حضور نویسندگان و فرهنگیان شهر یزد مساله دیگر است، افزود: در این دوره نشست‌هایی چون هم‌اندیشی با موضوع احیای جغرافیای یزد، رونمایی کتاب فرهنگ عامه یزد و بررسی آثار نویسندگان یزد برگزار خواهد شد. 
 
حیدری درباره برنامه‌های شهر پایتخت کتاب توضیح داد: در این برنامه‌ها از ناشران، نویسندگان و شاعران برجسته و چهره‌های علمی و فرهنگی کشور در راستای نمایش از  فعالیت‌های فرهنگی شهر یزد و دیدار با فرهنگیان این شهر در این غرفه انجام خواهد شد.
 
نمایشگاه برای روستاییان به منزله جشن فرهنگی است
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و کتابخوانی درباره روستاهایی که در سی‌ودومین دوره نمایشگاه کتاب شرکت می‌کنند، توضیح داد: طبق نظر شورای سیاست‌گذاری، برای روستاهای دوستدار کتاب کمیته اجرایی تشکیل شده است. در این راستا از  50 روستای برگزیده پنج دوره گذشته( هر دوره 10 روستا) دعوت کردیم که اگر آمادگی داشته باشند، برنامه‌های و فعالیت‌ها خود درباه کتاب و کتابخوانی را در این دوره نمایشگاه کتاب عرضه کنند.
 
حیدری افزود: نزدیک 27 روستا برای شرکت در این دوره نمایشگاه کتاب اعلام آمادگی کردند تا برای برگزاری برنامه‌های خود از چهره‌های فرهنگی دعوت و ظرفیت‌های فرهنگی خود را اجرا کنند.
 
او با بیان اینکه نمایشگاه کتاب از دیدگاهی جشن فرهنگی برای روستاییان است، بیان کرد: این نمایشگاه ظرفیتی برای تعامل بین روستاییان و صنعت نشر همچنین مکانی است برای بین روستاییان، چهره‌های فرهنگی و نویسندگان و ناشران، آشنایی و تعامل متقابل شکل بگیرد.
 
حیدری درباره تاثیر سیل‌هایی که بخشی از ایران را دربرگرفته و تاثیر آن بر شرکت روستاها در نمایشگاه کتاب توضیح داد: سیل‌های اخیر تغییر خاصی در برنامه‌ها ایجاد نکرد زیرا دور پنجم برنامه‌های ما اسفندماه تمام شد. البته روستاهی ما جدا از سایر مسائل کشور نیستند و سیل بر آن‌ها هم تاثیر داشته است.
 
او افزدود: کنار غرفه روستاهای دوستدار کتاب، غرفه‌ای با عنوان «شبکه مروجان کتابخوانی» داریم که طبق مصوبه شورای سیاست‌گذاری این شبکه کتاب‌ها و اقلام فرهنگی را جمع‌آوری و با همکاری خانه کتاب، معاونت امور فرهنگی و نمایشگاه جمع‌آوری و برای سیل‌زدگان فرستاده خواهد شد.
 
از روستاهایی که در سی‌ودومین دوره نمایشگاه کتاب شرکت خواهند کرد، می‌توان از دریان، فولادلوقویی، سفتجان، پوده، علوی، چهارروستایی، اسفندیار، ابویسان، فدافن، حصار زبرخان، بزنج، قلعه خان، ارکان، باصدی ، مربچه، رمین، ابتر، مؤمن‌آباد، فیشور، امامزاده بزم، جایدشت، کریشکی، سردوش، فرسش، قراخیل، ضامنجان، زاغه، شمسی، رئیس آباد و چندین روستای دیگر نام برد. به گفته مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و کتابخوانی در این دوره نمایشگاه کتاب، نزدیک به 30 روستا شرکت خواهند کرد.
 
سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 4 تا 14 اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها