چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۴
کتابی منطبق با آخرین ویرایش آیین‌نامه فولاد آمریکا

اباذر اصغری مولف اثر «اصول و مبانی طراحی سازه‌های فولادی» دباره کتابش گفت: مرجع اصلی کتاب «اصول و مبانی طراحی سازه‌های فولادی» مطابق با آخرین ویرایش آیین‌نامه فولاد آمریکا بوده و علائم و اختصارات به‌کار رفته در این کتاب تماما منطبق بر آیین‌نامه است.

اباذر اصغری برگزیده سی‌وششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در بخش علوم مهندسی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره کتاب «اصول و مبانی طراحی سازه‌های فولادی» گفت: این کتاب به اصول و مبانی طراحی سازه‌های فولادی می‌پردازد. نظر به اینکه مرجع اصلی آیین‌نامه فولاد ایران یعنی همان مبحث دهم مقررات ملی ساختمان، آیین‌نامه فولاد آمریکا (AISC) بوده است، از این رو مرجع اصلی در تدوین این مجموعه، آخرین ویرایش آیین‌نامه AISC همراه با کتاب‌های راهنما، مقالات و سایر انتشارات AISC و البته ویرایش پنجم مبحث دهم مقررات ملی ساختمان بوده و در آن هر دو روش ضرایب بار و مقاومت (LRFD) و مقاومت مجاز (ASD) به‌ طور هم‌زمان مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

وی افزود: علائم و اختصارات به‌کار رفته در این کتاب تماما منطبق بر آیین‌نامه AISC  بوده و در سرتاسر کتاب از سیستم بین‌المللی آحاد SI استفاده شده است. تلاش فراوانی صورت گرفته است که نظرات شخصی نگارنده وارد متن نشود و اصالت موضوع، آن‌چنان‌که در اسناد AISC وجود دارد، حفظ شود.


اصغری با اشاره به اینکه در این اثر تلاش مشابهی برای حفظ نظم، سادگی و پیوستگی در ارائه مطالب، همواره در جریان بوده است گفت: آموزش یا انتقال جزئیات اجرائی سازه‌های فولادی و نحوه جزئیات‌بندی اعضا، بدون بهره‌گیری از ترسیمات دقیق، فنی و جذاب امکان‌پذیر نیست؛ به همین دلیل بهای فراوانی بدان داده شده است. در انتهای هر بخش، مثال‌های متنوع، کامل و مرتبط با موضوع، طرح و با هدف تشریح اسلوب تحلیل و طراحی حل شده است. همچنین در انتهای هر فصل تمرین‌های متعددی که با متن کتاب و مثال‌های حل شده در آن کاملا هماهنگ است، گنجانده شده است و می‌تواند در درک صحیح خواننده از مباحث کتاب بسیار مؤثر باشد.
 
برنده جایزه کتاب سال در سال جاری در پاسخ به این پرسش که اصلی‌ترین مخاطبان این اثر چه افرادی هستند و آیا این اثر می‌تواند  علاوه بر رویکرد آموزشی‌ جنبه کاربردی هم داشته باشد، اظهار کرد: مخاطبان اصلی این اثر دانشجویان مهندسی عمران و مهندسان طراح سازه‌های فولادی هستند. در این کتاب تلاش شده است با استفاده از شیوه‌های نوین طرح موضوعات فنی و بهره‌گیری از معتبرترین منابع درسی و حرفه‌ای، در کنار تجربیات نگارنده به عنوان مدرس دانشگاه و مهندس طراح، مجموعه‌ای کامل و پیشرو در اختیار دانشجویان، مهندسان حرفه‌ای و مدرسان دانشگاه قرار گیرد. اگرچه این کتاب در وهله اول برای دانشجویان مهندسی عمران تدوین شده است، لیکن مهندسان طراح ساختمان آن را مرجع معتبری خواهند یافت.
 
این پژوهشگر برجسته با اشاره به شکاف‌های موجود درحوزه علوم مهندسی به ویژه عمراه خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروزه در ایران شاهد پیشرفت‌های فابل ملاحظه در زمینه طراحی سازه‌های فولادی هستیم. به اعتقاد من یکی از ضعف‌های اساسی مهندسان عمران ایران جزئیات‌بندی اجزا و اتصالات سازه‌های فولادی است. در این کتاب سعی شده است از طریق ترسیم شکل‌های استاندارد و جذاب به این موضوع بهای بیشتری داده شود. انتظار می‌رود با مطالعه این کتاب دانش مهندسان ایرانی در زمینه جزئیات بندی اجزا و اتصالات ارتقا یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها