دوشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۹
ارتقای فرهنگ سلامت فرآیندی هزینه‌بر است

بهاءالدین مرشدی می‌گوید: ارتقای فرهنگ سلامت فرآیندی هزینه‌بر است. من قصدم ارائه بیلان مالی این جشنواره نیست اما اگر وزارت بهداشت جشنواره‌ای مانند ادبیات سلامت برگزار می‌کند به مساله‌ای مهم مانند نوشتن نگاه می‌کند و همین باعث ارتقای فرهنگ و سرمایه‌گذاری بر بخشی است که نتیجه آن سودآوری در همین بخش فرهنگی است و خروجی آن سواد سلامت را در جامعه افزایش می‌دهد که دستاوردی مهم است.

بهاءالدین مرشدی دبیر جشنواره سلامت در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره بودجه این جشنواره و گزارشاتی که از قرارداد 700 میلیون تومانی این جشنواره در رسانه‌ها منتشر شده گفت: نمی‌دانم دلیل این‌که این بودجه را زیاد می‌دانند چیست؟ شاید معترضان تاکنون جشنواره‌ای برگزار نکرده‌اند. وجود بودجه برای یک جشنواره یک امر کاملا طبیعی است. ما سابق بر این هم شاهد بوده‌ایم که در جشنواره‌ای جایزه برگزیدگانش اندازه همین بودجه بوده است. من بحثم برسر جشنواره خاصی نیست. هر جشنواره‌ای هزینه‌ای به لحاظ داوری،‌ تیم دبیرخانه و هیات انتخاب آثار دارد و برای برگزاری یک جشنواره تعداد زیادی آدم درگیر آن می‌شوند.

این نویسنده افزود: موسسه «آوای هنر سلامت» خارج از وزارت بهداشت نیست و موسسه‌ای زیرمجموعه وزارت بهداشت است که هدف از تاسیس آن اشاعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری مربوط به حوزه سلامت است و تمرکز آن بر بخش فرهنگی و هنری است. شورای فرهنگ سلامت این جشنواره را تصویب کرده است که خروجی فرهنگی وزارت بهداشت در این زمینه باعث شده که شورای فرهنگ عمومی به مساله سلامت ورود کند. این درحالی است که تمامی این هزینه هم صرف برگزاری جشنواره شده است. طبیعی است که فعالیت‌های این موسسه حسابرسی می‌شود. وقتی بالغ بر 1000 اثر به یک جشنواره می‌رسد و هیاتی بالغ بر بیست نفر باید آن را بررسی کنند،‌ طبعا هزینه‌ها بالاست. پول جایزه و پنلی که جشنواره قرار است برگزار کند یا حضور شرکت‌کنندگان در اختتامیه و پنل‌ها همه و همه هزینه‌بر است.

 این نویسنده افزود: ارتقای فرهنگ سلامت فرآیندی هزینه‌بر است. من قصدم ارائه بیلان مالی این جشنواره نیست اما اگر وزارت بهداشت جشنواره‌ای مانند ادبیات سلامت برگزار می‌کند به مساله‌ای مهم مانند نوشتن نگاه می‌کند و همین باعث ارتقای فرهنگ و سرمایه‌گذاری بر بخشی است که نتیجه آن سودآوری در همین بخش فرهنگی است و خروجی آن سواد سلامت را در جامعه افزایش می‌دهد که دستاوردی مهم است. آموزش و پیش‌گیری از مصوبات مجلس است و همه وزارتخانه‌ها هم بودجه فرهنگی دارند. حالا اینکه وزارتخانه‌های دیگر دغدغه فرهنگی ندارند بحث جدایی است، اما وزارت بهداشت به این نتیجه رسیده که با فرهنگ‌سازی در زمینه هنری می‌تواند مباحث آموزشی را در جامعه گسترش دهد. در نظر بگیرید که هزینه‌ای که صرف ساخت سریال می‌شود چندین برابر این مبلغ است و برای ساخت یک فیلم سینمایی هزینه‌ای بالاتر از این صرف می‌شود. درحالی که این جشنواره با هدف قرار دادن نویسنده‌ها می‌خواهد این بخش از جامعه را درگیر فرهنگ سلامت کند.

بهاءالدین مرشدی در ادامه گفت: مطمئن باشیم که بازخورد و خروجی این سرمایه‌گذاری‌ها چند برابر بیشتر خواهد بود و همان اهدافی که مدنظر این جشنواره است با قدرت پی‌گیری می‌شود. در نظر بگیرید که نتایج این جشنواره تولید آثاری باشد که باعث ارتقای فرهنگ سلامت و افزایش سلامت جامعه شود، آن زمان است که به ارزش این مبلغ پی‌خواهیم برد. ضریب نفوذ چنین جشنواره‌ای در جامعه زیاد است. اگر چنین نبود برای بخش ادبیات این‌همه هزینه نمی‌شد. این رویکردها همچنین باعث توجه فیملسازان به این حوزه می‌شود و درنهایت نتایج آن متوجه خود جامعه می‌شود. وقتی وزارتخانه‌ای مانند بهداشت در این بخش هزینه کند،‌ سودآوری آن بسیار بیشتر از هزینه‌های آن خواهد بود.
این کارگردان و بازیگر تئاتر درباره مبلغ قرارداد گفت: من فکر می‌کنم این اولین بار است که مبلغ قرارداد یک جایزه اعلام می‌شود. من از مبلغ قرارداد جوایز دیگر اطلاع نداریم. این هجمه‌ای هم که اخیرا علیه وزارت بهداشت راه افتاده به این مساله دامن زده است. مطمئن باشید هرگز بودجه‌ای که برای درمان درنظر گرفته می‌شود در راه دیگری مصرف نمی‌شود. این است که بودجه فرهنگی وزارت بهداشت در موسسه «آوای هنر سلامت» که زیرمجموعه وزارتخانه است در راستای اهداف شورای فرهنگ عمومی هزینه می‌شود.

مرشدی در انتها با اشاره به هزینه‌های جاری جشنواره گفت: شما فرض کنید هزینه اسکان شرکت‌کنندگان در این جشنواره که مقیم شهرستان هستند چه مقدار می‌شود. انتشار آثار برگزیده در زمینه داستان و نمایشنامه نیز در این بودجه گنجانده شده است. قرار است نشست‌هایی را با عنوان «هفته ادبیات سلامت» نیز با هدف بررسی نمایشنامه‌ها و داستان‌های حوزه سلامت برگزار کنیم. امیدوارم این جشنواره بتواند به اهدافی که درنظر دارد برسد و مطمئن هستم با کمک نویسنده‌ها و همچنین اصحاب رسانه خروجی خوب و قابل دفاعی از این جشنواره خواهیم داشت.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
    چه دفاع خنده‌داری. این همه پول دولتی. یک صدم جایزه احمد محمود هم تاثیر ندارند.
  • نسیم ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
    گند جایزه جمالزاده کی دربیاد اون هم احتمالا یه بودجه کلفت داشته
  • یک خواننده ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
    ارتقای فرهنگ فرآیندی به شدت هزینه بر است چون برای گرفتن همچین بودجه هایی باید صابون خیلی چیزها را به تن مالید

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها