یکشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۰
نیساری در حوزه ساماندهی به خط فارسی یک آغازگر بود

حسن قریبی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ فارسی-تاجیکی گفت: نیساری در حوزه ساماندهی به خط فارسی، یک آغازگر بود و این دغدغه را همیشه و تا همین اواخر داشت.

حسن قریبی رئیس پژوهشگاه فرهنگ فارسی-تاجیکی در دوشنبه و سردبیر وبگاه فرهنگستان زبان و ادب فارسی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره سلیم نیساری که روز گذشته درگذشت، گفت: نیساری اولین کسی بود که دستور خط فارسی را مدون کرد و اولین کتاب را در این حوزه نوشت، که بعد از آن افراد دیگری هم در این زمینه کار کردند و نهایتا به دستور خط فرهنگستان زبان و ادب فارسی رسید که چندین ویرایش از آن انجام شد.
 
رئیس پژوهشگاه فرهنگ فارسی-تاجیکی در دوشنبه درباره مهم‌ترین آثاری که نیساری به آن شناخته شده، بیان کرد: استاد نیساری بیشتر در حوزه خط فارسی فعالیت داشت و سرآمد بود. اثر بی‌بدیل او یعنی «دگرسانی‌ها در دیوان حافظ»، که در دو جلد چاپ کرده بود، کتاب خیلی معتبری در این زمینه است. معمولا هم افراد را با اثر واپسین یا آخرین اثر قیاس می‌کنند. برای نیساری، دفتر «دگرسانی‌ها در دیوان حافظ» واپسین اثر است که در این دفتر 50 نسخه را در واقع مقابله کرده و یک اثر انتقادی و آماری بسیار عالی بود که فکر می‌کنم کتاب سال هم شد.
 
وی در پایان گفت: به هر حال نیساری در حوزه ساماندهی به خط فارسی، یک آغازگر بود و این دغدغه را همیشه و تا همین اواخر داشت. در فرهنگستان زبان و ادب فارسی هم با علم به این که او سال‌ها قلم‌فرسایی و تحقیق و تفحص کرده، همیشه از او به نیکی یاد می‌شود و امیدواریم که خدمات او، در آینده، مورد توجه اهالی علم و فرهنگ قرار گیرد.

سلیم نیساری، عضو پیوسته فرهنگستان زبان وادب فارسی روز گذشته در پاریس به علت کهولت سن و بیماری در 98سالگی درگذشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها