پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۳
فیلم کوتاه از ادبیات جدا نیست/ فیلم کوتاه جریان فرهنگی جامعه را نمایندگی می‌کند

سید صادق موسوی، دبیر سی‌وپنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران معتقد است که شاید تعداد آثار اقتباسی در جشنواره فیلم کوتاه تهران کم باشد اما این فیلم‌ها، آثاری هستند که از میان سایر فیلم‌ها بالا می‌آیند و جایزه می‌گیرند؛ بنابراین این موضوع نشان می‌دهد که فیلم کوتاه از ادبیات جدا نیست و ما باید به پیوند بیشتر بین نویسندگان و فیلمسازان کمک کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران به منظور شناسایی و معرفی برترین آثار کوتاه در سطح ملی و بین‌المللی و همچنین ایجاد رقابت سازنده بین فیلمسازان ۱۸ تا ۲۲ آبان‌ماه۹۷ به دبیری سیدصادق موسوی برگزار خواهد شد. یکی از بخش‌های جذاب این جشنواره بخش «کتاب-سینما» است که به فیلم‌های اقتباسی می‌پردازد؛ از این رو گفت‌وگوی را با سیدصادق موسوی، دبیر این جایزه انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.
 
صادق موسوی در گفت‌وگو با ایبنا در توضیح و معرفی جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: جشنواره فیلم کوتاه تهران، بدون شک بزرگ‌ترین جشنواره فیلم کوتاه خاورمیانه است؛ جشنواره‌ای که 35 دوره از عمرش می‌گذرد و از نظر جوایز نقدی هم از بسیاری از جوایز دیگر بهتر است و داوری آن هرساله از سوی بهترین داوران داخلی و خارجی انجام می‌شود؛ برای مثال امسال هم هیات داورانی که در جشنواره حضور دارند، بسیار شناخته‌‌ شده هستند و تقریبا همه علاقه‌مندان سینما آن را می‌شناسند.
 
وی ادامه داد: درباره بخش «کتاب-سینما» نیز که مورد توجه رسانه شماست، باید بگویم که این بخش مسیر رو به رشدی را در حال طی کردن است. در این بین چیزی که اهمیت دارد، این است که کمیت نباید ما را نگران کند؛ چراکه اولا همان‌طور که گفتم، این بخش از جشنواره در مسیر رو به رشد قرار داد و ثانیا کیفیت برای ما عامل بسیار تعیین‌کننده‌ای است؛ به این معنا که آثاری اقتباسی در حال حاضر بیشتر جوایز را می‌گیرند. 
 
دبیر سی‌وپنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران با اشاره به اهمیت بخش «کتاب-سینما» اظهار کرد: اگر توجه کنید، متوجه خواهید شد که شاید از 170 فیلم ما بخش محدودی اقتباسی باشند؛ اما آنها آثار هستند که بالا می‌آیند، جایزه می‌گیرند و در فستیوال‌های جهانی حضور دارند. این موضوع نشان می‌دهد که فیلم کوتاه از ادبیات جدا نیست و ما باید به پیوند بیشتر بین نویسندگان و فیلمسازان کمک کنیم.

وی افزود: من درباره سینمای بلند نمی‌خواهم صحبت کنم؛ چراکه سینمای بلند یک سینمای تجاری است و باید بتواند هزینه‌ها را برگرداند؛ اما فیلم کوتاه جریان فرهنگی جامعه را نمایندگی می‌کند و از این جهت می‌تواند به جریان ذات ناب ادبیات نزدیک‌تر باشد. برخی دوستان تصور می‌کنند که ساخت فیلم کوتاه کار آسانی است؛ اما باید بگویم که تصور اشتباهی دارند و کار بسیار سختی است؛ چراکه در یک ظرف کوچک‌تر و با امکانات کم‌تر و در زمان کوتاهی و هزینه محدود باید یک داستان را به تصویر کشید.
 
موسوی در توضیح فواید ورود به بخش «کتاب- سینما» برای فیلمسازان جوان گفت: دوستان فیلمساز باید به این نکته توجه داشته باشند، که اگر در جشنواره امسال فیلم‌شان مورد تایید قرار گرفته باشد، کمتر از یک درصد شانس برای برگزیده شدن دارند؛ اما اگر فیلم اقتباسی می‌ساختند، علاوه بر شرکت در بخش عمومی بیش از 30 درصد شانس برگزیده شدن در این بخش را داشتند.

وی ادامه داد: حضور در این بخش فرصت بسیار خوبی است که امیدوارم دوستان در سال‌های آینده از آن استفاده کنند. ما باید به این موضوع فکر کنیم که اگر از یک داستان درجه یک، تصویری ضعیف هم بسازیم، مخاطب را نگه خواهیم داشت. نکته بعدی و مهم دیگر این است که جایزه نقدی این سال‌های بخش «سینما-ادبیات» هم رقم قابل قبولی بوده و تقریبا با بخش اصلی ما برابر بوده است؛ لذا به نظرم می‌رسد که ما باید توجه بچه‌ها را به این سمت جلب کنیم تا کارهای بیشتر و بهتری در بخش اقتباسی انجام دهند.
 
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران با اشاره به حضور شخصیت‌های ادبی در این دوره از جشنواره اظهار کرد: ما در جشنواره امسال از بزرگان ادبیات دعوت خواهیم کرد تا در ایام برگزاری جشنواره در محل برگزاری حضور داشته باشند تا بتوانیم جلساتی را میان این افراد و فیلمسازان برگزار کنیم و به نوعی باعث اتصال این دو حلقه ارزشمند جامعه هنری و فرهنگی کشور شویم.
 
موسوی در پایان گفت: ما با افتخار منتظر کمک‌های خانه کتاب هستیم تا بتوانیم در جشنواره امسال بزرگان ادبیات را پذیرا باشیم. من از همین تریبون از همه دوستان نویسنده، شاعر و مترجم دعوت می‌کنم که در جشنواره امسال با همراه باشند و نظرات‌شان را مطرح کنند تا بتوانیم از آنها بهره ببریم. ما علاقه‌مند هستیم که در روزهای برگزاری جشنواره هر روز میزبان یک چهره شاخص در حوزه ادبیات باشیم تا بتوانیم از تجربیات آنها استفاده کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها