جمعه ۱۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۲
«گاه روشن گاه تاریک» با ویرایش جدید منتشر شد/ «همیشه نه گاهی وقت‌ها» در راه است

فرهاد حسن‌زاده از انتشار کتاب «گاه روشن گاه تاریک» با ویرایش جدید از سوی انتشارات مدرسه خبر داد.

فرهاد حسن‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از انتشار کتاب «گاه روشن گاه تاریک» با ویرایش جدید خبر داد و گفت: این کتاب در سال 1375 از سوی انتشارات مدرسه منتشر شد و سه بار تجدید چاپ شد. اما بعد از آن با توجه به تغییر مدیریت و تغییر سیاست‌ها دیگر تجدید چاپ نشد. تا اینکه امسال با ویرایش جدیدی که انجام دادم و طرح جلد جدید منتشر شد.
 
کاندید جایزه جهانی هانس کریستین اندرسون افزود: داستان این کتاب به بچه‌هایی می‌پردازد که به خاطر شرایط زندگی مجبورند مدتی در خانه تنها بمانند و بهرای اینکه استقلال خود را حفظ کنند و از همسایه‌ها درخواستی نداشته باشند با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند و تبعاتی در پی دارد که آسان نیست.
 
به گفته حسن‌زاده، داستان «گاه روشن گاه تاریک» برمی‌گردد به پدرانی که برای کار به سرزمین‌های دیگر مهاجرت می‌کنند و خانواده‌های‌شان را با شرایط خاص نگهداری می‌کنند.
 
وی درباره پیام این کتاب نیز بیان کرد: این کتاب به همدلی و نزدیکی انسان‌ها به یکدیگر اشاره می‌کند و اینکه در مواقع بحرانی و ضروری این همدلی‌ها سبب می‌شود افراد احساس آرامش و امنیت کنند و به روحیه ما ایرانی‌ها و اینکه همسایه‌ها در سرنوشت همسایه‌هایشان بی‌تاثیر نیستند و در مواقع ضروری به کمک آنها می‌آیند، اشاره می‌کند. همچنین تلاش بچه‌های نوجوان در خانواده برای اثبات توانایی‌شان در شرایط بحرانی را به تصویر می‌کشد.
 
 

حسن‌زاده درباره آثار در دست انتشارش نیز گفت: دو کتاب «موش سر به هوا» و «همیشه نه گاهی وقت‌ها» را نیز مدتی پیش برای چاپ به انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داده‌ام. «موش سر به هوا» داستان کودکانه‌ای است که تصویرگری آن را علی خدایی انجام داده و درباره بچه‌هایی است که جور دیگری به دنیا نگاه می‌کنند و نوعی فرار از کلیشه‌های رفتاری است که بزرگترها با آن‌ها درگیرند و می‌خواهند بچه‌هایشان را هم با آن درگیر کنند.
 
خالق «هستی» درباره «همیشه نه گاهی وقت‌ها» توضیح داد: این کتاب شامل قصه‌های فلسفی برای کودکان است و فضای سورئالی دارد. «همیشه نه گاهی وقت‌ها» در قالب پروژه تولید داستان‌های فلسفی برای کودکان که با سرپرستی زهره پریرخ در کانون پرورش فکری انجام می‌شود، نوشته شده است.

به گفته حسن‌زاده، این کتاب به بچه‌ها کمک می‌کند نسبت به چیزهایی که در اطرافشان است، پرسشگر باشند. چراکه بچه‌ها در مواجهه با فضای اطرافشان پرسش‌های زیادی در ذهنشان شکل می‌گیرد و با هر سوال یکی از آن پرسش‌ها کمتر می‌شود.
 
فرهاد حسن‌زاده، از اعضای هیئت مؤسس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان متولد فروردین ماه ۱۳۴۱ در آبادان است. او فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده  و در كنار همكاری با مطبوعات كودك و نوجوان (سروش نوجوان، سروش كودك، آفتابگردان، كيهان بچه‌ها و...) به شكلی جدی وارد عرصه ادبيات كودك و نوجوان شده است. وی تا کنون بیش از٥٠ عنوان کتاب در زمینه‌های گوناگونی چون رمان، افسانه، داستان کوتاه، داستان بلند، فانتزی، طنز و زندگی نامه به بازار نشر ارائه داده که بیشتر این آثار در حوزه کودک و نوجوان بوده است. همچنین مسئولیت بخش ادبی تحریریه نشریه «دوچرخه» (ضمیمه روزنامه همشهری ویژه نوجوانان) را بر عهده دارد. حسن‌زاده امسال به عنوان نامزد نهایی جایزه هانس کریستین اندرسن (نوبل ادبیات کودک) انتخاب شد. از جمله آثار او می‌توان به ماشو در مه (رمان نوجوان)، روزنامه سقفی همشاگردی (مجموعه طنز برای نوجوانان)، عشق و آینه (مجموعه داستان)، همان لنگه کفش بنفش (داستان کودک)، بندرختی که برای خودش دل داشت (داستانک)، لبخندهای کشمشی یک خانواده‌ خوشبخت (مجموعه داستان)، خنده به شرط قلقلک (شعر طنز برای نوجوانان) اشاره کرد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها