جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۳
فروش 12 میلیارد تومان کتاب در یک روز نمایشگاه

حسین صفری، مدیر کمیته اجرایی سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از فروش 12 میلیارد و 200 میلیون تومان کتاب و بازدید 500 هزار نفر در طول یک روز از نمایشگاه کتاب 97 خبر داد.

حسین صفری، مدیر کمیته اجرایی سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: به دلیل اطلاع‌رسانی خوبی که امسال از سوی صدا و سیما و خبرگزاری‌های مختلف مخصوصا خبرگزاری ایبنا برای نمایشگاه کتاب انجام شد شاهد حضور پرشور بازدیدکنندگان بودیم. خبرگزاری ایبنا در این مدت یار دوازدهم نمایشگاه کتاب برای فعالیت‌های فرهنگی بود و مرجعی مطمئن برای اطلاع‌رسانی در حوزه فرهنگ به‌ویژه کتاب است.
 
وی در ادامه بیان کرد: علاوه بر بازدید پرشور مردم، در این دوره از نمایشگاه در روز 5 شنبه (20 اردیبهشت‌ماه) شاهد ثبت رکوردی در خرید کتاب از سوی مردم بودیم که از طریق دستگاه‌های کارتخوان‌ انجام شد. در یک روز بالغ بر 12 میلیارد و 200 میلیون تومان خرید کتاب از غرفه‌ها داشتیم، این درحالی‌ست که این تراکنش مالی از زمانی که دستگاه‌های کارت‌خوان وارد نمایشگاه کتاب شده بی‌سابقه بوده است.

بازدید 500 هزار نفر از نمایشگاه در یک روز 
صفری گفت: همچنین مراجعه‌کنندگانی که روز پنج‌شنبه (20 اردیبهشت‌ماه) به نمایشگاه کتاب آمدند بالغ بر 500 هزار نفر بودند و ما این آمار را به غیر از جمعیت‌شماری از طریق بخش‌های مختلف جمع‌آوری کردیم و برای نخستین بار است با چنین آماری روبه‌رو می‌شویم. حدود 300 هزار نفر از این افراد طریق مترو وارد نمایشگاه شدند. و همه اینها رکوردهایی محسوب می‌شود که در طول ادوار مختلف نمایشگاه نداشته‌ایم.

افزایش 5 درصدی خرید کتاب 
صفری در ادامه به میزان خرید کتاب در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال گذشته میزان خرید کتاب مردم از ناشران 4 میلیارد تومان بوده که از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان ثبت شده است و امسال افزایش 5 درصدی در زمینه خرید کتاب داشته‌ایم. در زمینه بازدید از نمایشگاه هم با توجه به پنجشنبه و جمعه شلوغ و پربازدیدی داشتیم، پیش‌بینی می‌کنیم میزان بازدید از نمایشگاه از مرز 3 میلیون نفر بگذرد.

وی درباره تغییر مکان نمایشگاه کتاب نیز بیان کرد: علی‌رغم اینکه من کلا با جابه‌جایی مخالفم و معتقدم که نمایشگاه کتاب باید محل دائمی داشته باشد اما با توجه به اتفاق خوبی که افتاد و مکان نمایشگاه کتاب از شهرآفتاب به مصلا منتقل شد، در حال حاضر مصلای تهران به‌عنوان بهترین گزینه برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نمایشگاه قرآن کریم، نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال و نمایشگاه مطبوعات در نظر گرفته شده است و بایستی اندک معایبی که این محل دارد رفع شود تا دقیقا فضای آن مناسب برگزاری نمایشگاه باشد.

مصلا بهترین مکان برای برگزاری نمایشگاه است 
مدیر کمیته اجرایی سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، افزود: با وجود یک سالن با 50هزار مترمربع فضای مسقف در شبستان اصلی و 20 هزار مترمربع فضای مسقف در رواق‌ها می‌توانیم نمایشگاه‌های بسیاری را در مصلا دایر کنیم و باید از این فضا و از موقعیت بسیار مناسب مصلای تهران که در مرکز شهر قرار دارد و دسترسی بسیار خوبی که به دو خط مترو دارد، استفاده کنیم.
 
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به اینکه به روز آخر نمایشگاه نزدیک می‌شویم لازم است از 70 سازمان‌ و نهادی که با ما همکاری کرده‌اند تشکر کنم مخصوصا شهرداری تهران که علی‌رغم اینکه در این جابه‌جایی فکر می‌کردیم شاید شهرداری کمتر خدمت‌رسانی کند اما نسبت به سال گذشته شاهد افزایش فعالیت شهرداری بودیم. همچنین بانک عامل نمایشگاه، گمرک، سازمان‌های ایمنی و امنیتی، عمرانی با ما همکاری خوبی داشتند و همکار جدیدی به‌نام سازمان ثبت‌احوال داشتیم که با استقرار ایستگاه سیاری در نمایشگاه کتاب به غیر از کارت ملی کار بسیار فوق‌العاده‌ای انجام داد و برای نخستین بار از کارت ملی هوشمند به‌عنوان کیف پول استفاده شد. اجرا و تست این کار در نمایشگاه کتاب ریسک بزرگی بود که به همراه بانک شهر و ثبت‌احوال کشور کارت‌های ملی هوشمند ثبت‌نامی دانشجویان و اساتید در سایت نمایشگاه قابلیت کیف پول را پیدا کرد و دانشجویان و اساتید و اهل قلم نیازی به صف ایستادن و بانک رفتن و معطل شدن نداشتند ضمن اینکه صرفه‌جویی هم در کارت فیزیکی انجام شد و امیدواریم در نمایشگاه‌های استانی هم این خدمات ارائه شود و شاهد حذف کارت فیزیکی باشیم.

استفاده از کارت ملی هوشمند به جای کیف پول 
به گفته صفری استفاده از کارت ملی هوشمند به جای کیف پول به ما کمک می‌کند تا بتوانیم منبع مناسبی برای جمع‌آوری اطلاعات و آمار درباره سن مراجعه‌کنندگان، کد ملی و اینکه چه تعداد کتاب خریداری کرده‌اند کسب کنیم و این آمار قابل تحلیل و تفسیر است و از سویی امکان نقدکردن کارت هم وجود ندارد.

نمایشگاه کتاب 97 تمدید نمی‌شود 
وی درباره تمدید مدت زمان نمایشگاه کتاب گفت: درخواست‌هایی مبنی بر تمدید سی‌ویکمین دوره نمایشگاه کتاب داشته‌ایم اما امکان تمدید نمایشگاه وجود ندارد زیرا بعد از این نمایشگاه قرآن را داریم همچنین تمدید نمایشگاه حتما نیاز به حضور ناشران خارجی دارد که امکان‌پذیر نیست و آن‌ها از قبل بلیط‌های برگشت‌شان را تهیه کرده‌اند و بحث خروجشان هماهنگ شده است. از سویی سایر سازمان‌ها و نهادهایی که با همکاری می‌کنند نیز نیاز به آمادگی و حضور در نمایشگاه دارند که عملا امکان‌پذیر نیست.
 
مدیر کمیته اجرایی سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، افزود: البته امروز نمایشگاه کتاب را یک‌ساعت تمدید کردیم و مراجعه‌کنندگان می‌توانند تا ساعت 21 به بازدید از نمایشگاه بپردازند.

خاتمه نمایشگاه کتاب با حضور اسحاق جهانگیری 
صفری درباره اختتامیه سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز بیان کرد: آئین اختتامیه ساعت 15 روز شنبه (22 اردیبهشت) در نیم‌طبقه دوم شبستان با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار می‌شود. اما روز شنبه نمایشگاه از ساعت 10 صبح تا 8 شب دایر است.
 
سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا 22 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام برپاست.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها