چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۶
چگونه دوست داشتن پیامبر (ص) به یک دغدغه برای اهالی قلم تبدیل شده است

مجید قیصری با اشاره به اینکه در دوره سوم جشنواره خاتم، تعداد بیشتری از داستان‌نویسان حرفه‌ای حضور دارند، گفت: شاید مهم‌ترین دلیل این استقبال این باشد که چگونه دوست داشتن پیامبر (ص) به یک دغدغه برای اهالی قلم تبدیل شده است. این تحول و نگاه‌های جدید به موضوع دین و داستان پیامبر (ص)، امیدوارکننده است.

مجید قیصری، داستان‌نویس و دبیر علمی جشنواره ادبی خاتم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بیان کرد: در مقایسه با دوره پیش که از نظر کمی جشنواره افت داشت، در دوره سوم از لحاظ کمی (تعداد آثار) و از لحاظ کیفی (فرم و موضوع داستان‌ها) شاهد رشد خوبی بودیم. داوران جشنواره نیز با بررسی 540 اثر ارسالی به دبیرخانه در دو بخش بزرگسال و کودک و نوجوان، بر افزایش سطح کیفی داستان‌ها اتفاق‌نظر داشتند.
 
وی ادامه داد: آثاری که پیش از این در حوزه دین به‌ویژه درباره پیامبر اعظم (ص) کار شده، بیشتر با موضوعات اخلاقیِ تکراری و بازنویسی و رونویسی تاریخ بوده و کمتر با آثاری که فرم داستانی داشته باشند، روبه‌رو بودیم. نویسندگان حتی فکر و همت جدی برای رسیدن به یک فرم داستان کوتاه در معرفی شخصیت و چهره پیامبر (ص) از خود نشان نمی‌دادند. ولی روند روبه‌رشد را از دوره اول تا سوم به خوبی مشاهده می‌کنیم؛ این رشد شاید خیلی سریع نبوده، ولی آثار جشنواره خاتم در این دوره به داستان تبدیل شده‌اند.
 
دبیر علمی جشنواره ادبی خاتم،‌ با اشاره به اینکه بیش از نیمی از آثار رسیده به مرحله نهایی این دوره به قلم زنان و دختران تالیف شده، افزود: این اتفاق برای ما بسیار جالب و امیدوارکننده بود که نشان از پتانسیل بالای این قشر در حوزه ادبیات داستانی دارد. البته این یک روند کلی است که به‌یژه پس از انقلاب در کشور به‌وجود آمده و در این چهار دهه، موج گسترده‌‌ای از نویسندگان زن را در حوزه‌های مختلف از جمله ادبیات داستانی شاهد بودیم. امروزه بیش از نیمی از داستان‌نویسان کشور بانوان هستند که جای خوشحالی است.
 
قیصری درباره چاپ کتاب جشنواره به روال دوره قبل، گفت: براساس پتانسیل آثار برگزیده، مجموعه آثار منتخب جشنواره در قالب کتاب منتشر می‌شود و اگر آثاری نیز قابلیت چاپ به‌صورت جداگانه را داشته‌ باشند، این امر صورت خواهد گرفت.
 
وی با اشاره به حضور دیگر ادیان و مذاهب در این دوره از جشنواره داستان کوتاه خاتم نیز اظهار کرد: در این دوره از کشورهایی همچون آلمان و عراق و لبنان نیز آثاری به جشنواره ارسال شده که حتی اثر سوانا مهرابیان با عنوان «در حدیبیه» به دور دوم داوری بخش بزرگسال جشنواره راه پیدا کرد.
 
این داستان‌نویس درباره دلایل حضور تعداد بیشتری از داستان‌نویسان حرفه‌ای در این دوره نسبت به دو دوره گذشته، ادامه داد: این مساله می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که تبلیغ رسانه‌ای و جوایز جشنواره از جمله آن‌هاست. اما شاید مهم‌ترین دلیل این باشد که چگونه دوست داشتن پیامبر (ص) به یک دغدغه برای اهالی قلم تبدیل شده است. هر کس حس درون خود را نسبت به رسول مهربانی‌ها، به گونه‌ای به نوشتار تبدیل می‌کند. این تحول و نگاه‌های جدید به موضوع دین و داستان پیامبر (ص) برای ما شگفت‌انگیز و امیدوارکننده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط