دوشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۹
جشنواره خاتم را بین المللی برگزار می‌کنیم

محسن چینی‌فروشان، عضور شورای راهبری جشنواره خاتم، گفت: در طول تاریخ و به‌ویژه در سال‌های اخیر، شاهد هجمه‌ای از سوی دنیا علیه شخصیت پیامبر (ص) هستیم که با هدف اسلام‌ستیزی و ایجاد حس اسلام‌هراسی در بین مردم دنیا انجام می‌شود. جشنواره خاتم، با هدف تقابل فرهنگی با جریان اسلام‌ستیزی، بنیان نهاده شده است.

محسن چینی‌فروشان، مدیرعامل دفتر نشر فرهنگ اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به انگیزه‌های برگزاری جشنواره خاتم، بیان کرد: در طول تاریخ و به‌ویژه در سال‌های اخیر، شاهد هجمه‌ای از سوی دنیا علیه شخصیت و چهره پیامبر (ص) هستیم که با هدف اسلام‌ستیزی و ایجاد حس اسلام‌هراسی در بین مردم دنیا انجام می‌شود؛ از آتش زدن قرآن تا ترسیم کاریکاتور پیامبر (ص) و در چند سال گذشته پدیدآمدن خشن‌ترین نوع آن با عنوان «داعش» که از اسلام چهره‌ای خشن و غیرانسانی نشان می‌دهد و سعی در مخدوش ساختن چهره رسول اکرم (ص) دارد.
 
وی ادامه داد: دفتر نشر فرهنگ اسلامی وظیفه و سعی دارد با پرداختن به واقعیت‌ها، در حد توان اسلام واقعی و چهره راستین حضرت محمد (ص) را معرفی کند. پیامبر (ص) حتی در بین خود مسلمانان نیز مظلوم هستند و بسیاری از جلوه‌های وجودی و سیره رفتاری و تاثیر شگرف ایشان بر جریان تاریخ برای طیف گسترده‌ای از جامعه اسلامی هم ناشناخته مانده است.
 
عضو شورای راهبری جشنواره خاتم، افزود: کلام، سیره، رفتار و احادیث پیامبر (ص)، نشان‌دهنده نوع جهان‌بینی و هستی‌شناختی پیامبر(ص) بوده که می‌تواند در این روزگار نیز برای ما الگو باشد. باید ببینیم که چگونه می‌توانیم این جهان‌بینی و هستی‌شناسی را با زبان مخاطب امروز بیان کنیم؛ نگاهی که در این دین وجود دارد، برای هر زبانی و در هر زمانی قابل عرضه است. امروزی کردن این موارد، از انگیزه‌های دفتر نشر فرهنگ اسلامی در برگزاری جشنواره ادبی خاتم است. این جشنواره در واقع نوعی تقابل فرهنگی با جریان اسلام‌ستیزی است.
 
چینی‌فروشان با تاکید بر استفاده از ظرفیت هنر برای ارائه مفاهیم دینی، گفت: مفاهیم و ارزش‌های دینی و سیره و زندگی پیامبر (ص) اگر با زبان هنر بیان شود، اثرگذارتر و ماندگارتر است. این جشنواره با داستان کوتاه به‌عنوان ظرفیتی خوب برای عرضه مفاهیم بزرگ ایجاد شد، چراکه مخاطب امروز چندان حوصله خواندن متون بلند را نداشته باشد و داستان کوتاه این ظرفیت را دارد که مفاهیم ارزشمندی را در یک مطلب کوتاه به مخاطب منتقل کند.
 
وی درباره آمار کمی و کیفی آثار این جشنواره در سه دوره، اظهار کرد: در دوره نخست جشنواره بیش از 700 اثر به دبیرخانه ارسال شد که البته بیشتر آثار کیفیت بالایی نداشتند و از قوت لازم برخوردار نبودند. در دوره دوم نیز بیش از 300 اثر به جشنواره ارسال شد، ولی در دوره سوم حدود 540 اثر که 210 عنوان از آن‌ها در بخش کودک و نوجوان بوده به دبیرخانه رسیده که خوشبختانه آثار از کیفیت خوب و قابل‌ قبولی نیز برخوردار بودند و نویسندگان شاخص کشور نیز در این دوره حضور پررنگ‌تری در جشنواره داشتند. در دوره سوم آثاری هم از کشورهایی همچون آلمان، عراق، لبنان و افغانستان به دبیرخانه ارسال شد که امیدواریم با برنامه‌ریزی اصولی شاهد فعال‌تر شدن بخش بین‌الملل جشنواره در سال‌های آینده باشیم.
 
مدیرعامل دفتر نشر فرهنگ اسلامی، با اشاره به برنامه‌های جنبی افزود: در کنار جشنواره، کارگاه داستان‌ کوتاه با حضور نزدیک به 30 نفر از نامزدهای نهایی دور دوم برگزار شد و داستان‌ها با حضور داستان‌نویسان حرفه‌ای کشور، بهتر و دقیق‌تر مورد ارزیابی قرار گرفتند. بسیاری از این افراد نویسندگان جوانی بودند که ظرفیت‌های بالایی برای نوشتن و خلق اثر دارند. همچنین کارگاه و نشست سه‌روزه رمان خاتم نیز اواخر سال 96 با حضور نویسندگان شاخص و داستان‌نویسان مطرح کشور در جزیره کیش برگزار شد.
 
چینی‌فروشان در ادامه گفت: درنظر داریم در دوره‌های بعد از قالب‌های دیگری همچون رمان، فیلمنامه، نمایشنامه، شعر، موسیقی و هنرهای تجسمی نیز برای خلق آثاری در این زمینه بهره بگیریم که این کار به مرور انجام خواهد شد.
 
وی همچنین با اشاره به چاپ مجموعه آثار منتخب دوره قبل جشنواره، بیان کرد: حاصل جشنواره در دوره قبل، سه کتاب بود که شامل مجموعه داستان آثار منتخب جشنواره با عنوان «رد نامنظمی روی برف‌ها» و دو تک اثر با عنوان‌های «سه مسافر عجیب» از طاهره ایبد در بخش کودک و مجموعه داستان «یک لبخند بی‌انتها» اثر محمدعلی رکنی است.
 
عضو شورای راهبری جشنواره خاتم، در تشریح حضور پررنگ 35 دختر در میان 36 اثر راه‌یافته به دور دوم داوری جشنواره در بخش کودک و نوجوان، نیز گفت: به‌طور کلی به دلیل ارتباط عاطفی و روحیه ملایم، خالق بیشتر آثار حوزه کودک و نوجوان خانم‌ها هستند و در این جشنواره نیز تعداد قابل‌توجهی از آثار را دختران نوشته‌اند که نکته مهم و ارزشمندی است. امیدواریم این جشنواره به برکت وجود حضرت، رشد پیدا کند و بتوانیم قدم‌هایی هرچند کوچک ولی تاثیرگذار برداریم.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسين لوحي ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۰
    امكان دارد كه آثار برگزيده در معرض خواندن مخاطبان هم قرار بگيرد؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط