پنجشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۷
تشکیل جام شهر‌‌های پایتخت کتاب ایران انتقال تجارب را فراهم می‌کند

مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور، ضمن اشاره به ادامه تاثیرات فرهنگی انتخاب این شهر به‌عنوان پایتخت کتاب ایران طی دو سال گذشته به نتایج مثبت این انتخاب در مناطق محروم اشاره کرد.

عباس کرخی؛ در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره تجارب اداره پایتخت کتاب ایران بیان کرد: سال 1395 که نیشابور به‌عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شد اتفاقات قابل توجهی رقم خورد؛ به‌عنوان مثال شاهد افزایش فروش کتاب به‌ویژه در حوزه‌های عمومی و کودک و نوجوان بودیم. تشکل‌های مردم نهاد به‌عنوان نیرو‌های اصلی مشارکت‌کننده در جشنواره پایتخت کتاب ایران منسجم‌تر عمل کردند و کتاب به مدارس مناطق محروم رسید.
 
مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور با اشاره به برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی در این شهر ادامه داد: سال 95 نیشابور با برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی شاهد رویداد بزرگ فرهنگی بود. برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی، نخستین‌بار از سوی نیشابور پیشنهاد و بعد از بررسی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کامل‌تر شد. حضور بیش از 50 نویسنده و مدیر فرهنگی در نیشابور از دیگر دستاورد‌هاست که البته ارتباط این نویسندگان با مراکز فرهنگی نیشابور برقرار است.
 
کرخی افزود: برگزاری همایش «اوج انسان» با محوریت عرفان و شکل‌گیری‌ انجمن‌های ادبی و انجمن‌های کتاب در مناطق مختلف از‌جمله در روستا‌ها نیز سال 95 شکل گرفت. نمایشگاه کتاب استانی نیز در نیشابور متاثر از انتخاب این شهر به‌عنوان پایتخت کتاب ایران با استقبال قابل توجه مردم برگزار شد. نیشابور با توحه به گذشته فرهنگی «فرهنگ شهر» مثال زدنی است و امروز نیز ثابت کردند که اهل کتاب و فرهگ‌اند و از رویداد‌های فرهنگی بی‌نهایت استقبال می‌کنند.    
 
مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور درباره ادامه فعالیت‌های فرهنگی نیشابور طی دو سال گذشته گفت: معتقدم که ادامه برنامه‌های فرهنگی متاثر از انتخاب نیشابور به‌عنوان پایتخت کتاب ایران باید از سوی نهاد‌های مردمی ادامه پیدا کند؛ بنابراین بیش از 10 تشکل مردمی با پیشوند یا پسوند سیمرغ در زمینه‌های  مختلف کودک و نوجوان و شعر و ادب در شهر‌ها و روستا‌های مختلف ایجاد شده‌ است.  
 
کرخی درباره تاثیرات فرهنگی انتخاب نیشابور به‌عنوان پایتخت کتاب ایران به اجرای طرح نذر کتاب 40 روستا 40 کتاب ویژه کودکان و نوجوان و کتابخوانی سه‌شنبه‌های هرهفته در مدارس مناطق محروم اشاره کرد. نتایج اجرای این طرح‌ها افزایش66 درصدی فروش کتاب حوزه کودک و نوجوان در نیشابور است؛ آماری که براساس گزارش دبیر پایتخت کتاب ایران و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شده است.
 
این مدیر فرهنگی در ادامه برای تداوم طرح‌های موفق پایتخت‌های کتاب ایران گفت: سال 95 نیشابور پیشنهاد داد تا جام شهر‌‌های پایتخت کتاب ایران با هدف تبادل نظر مدیران ارشاد تشکیل شود. معتقدم که حضور و افزایش مشارکت مردمی در اجرای طرح‌های فرهنگی مهم‌ترین انگیزه برای فعالیت مدیران فرهنگی است؛ به‌عبارت دیگر تاکید دارم اگر مردم با نظارت دستگا‌ه‌ها بیش از پیش در این عرصه حاضر شوند موفقیت بیشتری حاصل خواهد شد و این رویکرد در نیشابور موثر بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها