پنجشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۷
خیالبافی نتیجه بی‌توجه به اسناد دفاع مقدس است

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به وظیفه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در نگهداری از اسناد جنگ هشت ساله تاکید کرد که علاقه‌مندیم اسناد دفاع مقدس بعد از گذشت 35 سال بایگانی نشود.

امیرسرتیپ حمید‌رضا‌گرامی، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره لزوم دسترسی نویسندگان به مستندات جنگ تحمیلی بیان کرد: اگر صحت اطلاعات مربوط به جنگ تائید نشود، تولیدات این حوزه بیشتر به خیا‌لبافی شبیه می‌شود. تلاش شده تا اسناد مربوط به تاریخ جنگ در 31 استان کشور در بخش مرکز اسناد بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس هر استان گرد‌آوری شود. مرکز اسناد کتابخانه ملی نیز در اختیار نویسندگان و همه تولید‌کنندگان محتوا در حوزه دفاع مقدس است.
 
گرامی تاکید کرد که سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس و رئیس این سازمان آمادگی دارد تا برای دسترسی نویسندگان به اسناد پاسخگو باشد. کتابخانه تخصصی و مرکز اسناد موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز در اختیار نویسندگان است. به شرط تائید صحت محتوا از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نویسندگان به مجموعه نیرو‌های مسلح برای دریافت اسناد تکمیلی معرفی می‌‌‌شوند. اسناد بعد از مدتی مشمول زمان و از حالت طبقاتی خارج می‌شوند و مراکز اسناد، مجازند تا اطلاعات را در اختیار متقاضیان قرار دهند.
 
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در تشریح شرط گذشت زمان برای آزاد‌سازی اسناد ادامه داد: به‌عنوان مثال، زمان و نحوه خرید هوایپیما، تانک یا تسلیحات عمده و استراتژیک و انجام ماموریت در زمره اسرار نظامی و عملیات‌هاست و نباید حتی در اختیار افراد عادی قرار بگیرد به‌عبارت دیگر، نیرو‌های مسلح نیز نسبت به برخی موضوعات بی‌اطلاعند.
 
براساس آیین‌نامه اسناد و مدارک، هرساله در سیستم‌های نیرو‌های مسلح طبقه‌‌بندی می‌شود و بنابه تشخیص گروه مربوطه این امکان وجود دارد  که برخی اسناد از حالت طبقه‌بندی خیلی محرمانه، محرمانه و یا ار حالت سری به عادی تبدیل شود و در اختیار نویسندگان و پژوهشگران قرار بگیرد.
 
ضمانت بنیاد برای دسترسی بیشتر نویسندگان به اسناد دفاع مقدس
امیر‌گرامی با تاکید بر آمادگی سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس برای همکاری با نویسندگان گفت: علاوه بر راهنمایی، سازمان آمادگی دارد حتی برای دسترسی به اسناد ضمانت کند، چراکه علاقه‌مندیم اسناد دفاع مقدس بعد از گذشت 35 سال بایگانی نشود و مردم آگاه شوند. نویسندگان سراسر کشور می‌توانند با مراجعه به نمایندگی‌های بنیاد حفظ آثار و نشر آرزش‌های دفاع مقدس مراجعه و مرکز اسناد و گنجینه استفاده کنند، اگر به نتیجه‌ای نرسیدند مسئولان بنیاد مراکز دیگری را معرفی می‌کنند.
 
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس درباره انتقاد برخی از نویسندگان و فیلمنامه‌نویسان به جریان سلیقه‌ای در میزان دسترسی به برخی از اسناد از‌جمله عکس یا تولید فیلم بیان کرد: هرچند که فیلم «چ» از جذابیت‌هایی بالایی برخوردار است، ما به‌عنوان نیرو‌های مسلح معتقدیم حق بسیاری از مطالب بیان نشد؛ علاوه براین برای مجموعه‌های «سیمرغ» یا «شوق پرواز» نیز این مشکل وجود دارد؛ این در‌حالی‌است که به دنبال ارائه اسناد به فیلم‌سازان هستیم؛ اما بعد از بررسی فیلمنامه در شورای فیلم بنیاد حفظ آثار، محتوای بسیاری از فیلمنامه‌ها بافته شده و در واقع یافته‌ها نیست، البته فیلمساز به دنبال ایجاد جذابیت‌هاست اما نباید فراموش کرد که واقعه زیر سوال نرود.
 
وظیفه بنیاد نگهداری از اسناد است
امیر‌گرامی با تاکید بر آمادگی بنیاد حفظ آثار برای همکاری با نویسندگان ادامه داد: در جریان بازدید‌های مرتب از نمایندگی‌های بنیاد در استان‌ها بر این نکته تاکید می‌شود. نگهداری از اسناد به‌عنوان فعالیت اصلی بنیاد تعریف شده است. اسناد در بیشتر نمایندگی‌های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در قالب میکرو فیلم و اسکن در اختیار پژوهشگران است. بنیاد آمادگی دارد تا نویسندگان و پژوهشگران را به مراکز مختلف اسناد از‌جمله مرکز ارتش متصل ‌کند که البته بعد از دریافت اطلاعات دیگر به اخذ مجوز‌های دیگر نیاز داشته باشد، بنیاد مجدد کمک می‌‌کند تا اندک اندک سلیقه‌ها نزدیک کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها