دوشنبه ۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۹
نسل جوان فضای مجازی را به کتاب ترجیح داده است

محمد سلمانی، شاعر معتقد است که نسل او و گذشتگانش بیشتر با کتاب و نشریات خودشان را مشغول می‌کردند؛ اما امروز همه علاقه‌مند به فضای مجازی شده‌اند و بیشتر وقت خود را در این فضا می‌گذرانند؛ بنابراین امروز جوانان انتخاب خود را کرده‌اند و فضای مجازی را به کتاب ترجیح داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمد سلمانی، شاعر در بازدید از بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در غرفه موسسه خانه کتاب حاضر و از نزدیک با فعالیت‌های خبرگزاری کتاب ایران و 13 فصلنامه تخصصی این موسسه در نمایشگاه امسال آشنا شد.

سلمانی معتقد است که در دنیای امروز رسانه‌ها تاثیرگذاری خود را در روند معرفی شاعران به جامعه از دست داده‌اند و در این رابطه گفت: متاسفانه این روزها نشریات و خبرگزاری‌ها تریبون مناسبی برای اهل قلم نیستند. خیلی واضح است که در دنیای امروز رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها جای خود را به فضای مجازی داده‌اند و خبر زودتر از اینکه در رسانه منتشر شود در فضای مجازی منتشر می‌شود.

وی افزود: شاعران نیز وقتی می‌بینند که خیلی راحت در فضای مجازی با مخاطبان ارتباط برقرار می‌کنند، دیگر رغبتی برای دیده شدن در رسانه‌ها ندارند. در گذشته‌ای نه چندان دور فضای مجازی وجود نداشت و زمانی که شاعر یا نویسنده مطلبی را می‌نوشت، باید این مطلب را در مجله یا روزنامه‌ای منتشر می‌کرد، به همین دلیل همه در تلاش بودند تا با رسانه‌ها ارتباط برقرار کنند تا اثرشان دیده شود؛ اما در حال حاضر شاعر بعد از اینکه اثری را می‌نویسد، در فضای مجازی منتشر می‌کند؛ چراکه با انتشار مطلب در فضای مجازی، همه آن را می‌بیند در حالی که اگر این مطلب در بهترین رسانه ایران هم منتشر شود، شاید برخی منتقدان متوجه انتشار آن نشوند.
 
این شاعر  در توضیح اینکه چرا نسل امروز کتاب نمی‌خواند، گفت: باید شرایط را بر اساس روز بررسی کرد؛ چراکه نسل با نسل فرق می‌کند. برای مثال نسل من و قبل از من بیشتر با کتاب و نشریات خودمان را مشغول می‌کردیم؛ اما امروز همه علاقه‌مند به فضای مجازی شده‌اند و بیشتر وقت خود را در این فضا می‌گذرانند. امروز جوانان انتخاب خود را کرده‌اند و برعکس ما علاقه زیادی به کتاب ندارند.
 
شاعر تب نیلوفری بیان کرد: من مخالف فضای مجازی نیستم. از نظر من فضای مجازی خوب است؛ چراکه اطلاعات در آن به روز است و مردم با تازه‌های شعر و اخبار روز این حوزه آشنا می‌شوند اما از طرفی مشکلاتی نیز وجود دارد، برای مثال به دلیل ذوق و شوق شاعر برای عرضه اثر جدیدش، می‌بینیم که شعر چکش‌ نخورده منتشر می‌شود و به دست مخاطب می‌برسد.

سلمانی در بخش پایانی صحبت هایش گفت: انتخاب دست مخاطب است، او هم می‌تواند از فضای مجازی استفاده کند و هم می‌تواند گول آن را بخورد. البته کسی که مخاطب جدی شعر باشد، حتما در کنار خواندن فضای مجازی، کتاب شاعر را نیز مطالعه می‌کند زیرا شعرها وقتی می‌خواهند در قالب کتاب منتشر شوند، ویرایش می‌شوند و تفاوت‌های چشم‌گیری با نسخه اینستاگرامی یا تلگرامی خود دارند.
 
بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات در ۱۰ گروه اصلی و ۵ گروه فرعی از ۵ تا ۱۲ آبان ماه ‏در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.‏

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها