دوشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صدور مجوز موزعان را جدی بگیرد

معاون بازرگانی انتشارات سروش ضمن تأکید بر ضرورت حمایت دولت از توزیع‌کنندگان کتاب گفت: انتظار می‌رود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صدور مجوز موزعان را جدی بگیرد و واقعاً تا زمان تحقق این مهم، پیگیر باشد.

محمدجواد حاجی‌سلطانی،به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: بر اساس قانون، ناشران، کتابفروشان و مراکز پخشی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دارند، از پرداخت مالیات معاف هستند. اما متأسفانه تاکنون مراکز پخش به دلیل نداشتن مجوز، همواره به پرداخت مالیات اهتمام ورزیده‌اند. مسئولان در دوره‌های مختلف تصمیم‌هایی در زمینه صدور مجوز برای موزعان گرفته‌اند اما تاکنون هیچ‌کدام از این تصمیم‌ها به مرحله اجرا نرسیده‌اند.
 
وی با بیان این‌که با صدور مجوز برای موزعان بزرگ‌ترین دغدغه این قشر از جامعه یعنی پرداخت مالیات، رفع خواهد شد، افزود: موزعان با داشتن مجوز، جایگاهی رسمی‌تر در بازار نشر پیدا می‌کنند و شناخته‌شده‌تر می‌‌شوند. بنابراین انتظار می‌رود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صدور مجوز موزعان را جدی بگیرد. البته پیگیری‌های معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه تا حدی بود که طرح به مجلس هم ارجاع داده شد اما متأسفانه تاکنون ابتر مانده است.
 
معاون بازرگانی انتشارات سروش افزود: شایسته است دولت از مراکز پخش حمایت کند؛ اکنون مراکز پخش متفرق و پراکنده هستند؛ یعنی هر کسی که آمده یک مرکز پخش راه‌اندازی کرده است و کتاب‌های چندین ناشر را توزیع می‌کند. البته این امر غیرقانونی نیست اما به اعتقاد بنده چنین مراکز پخشی آن‌گونه که باید و شاید موفق نیستند. بنابراین پیشنهاد می‌کنم یک شرکت پخش کتاب واحدی تشکیل شود تا ناشران سراسر کشور کتاب‌های خود را به آن بسپارند. به‌گونه‌ای که این شرکت متولی پخش کتاب ناشران در سراسر کشور باشد و شخصیت حقوقی داشته باشد. اما این شرکت برای کالاهای خود نیاز به انباری با متراژ بسیار وسیع دارد که از دولت انتظار می‌رود این فضا را به صورت رایگان در اختیار شرکت نامبرده قرار دهد.

حاجی‌سلطانی توضیح داد: عمده‌ترین مشکل نشر کشور، نبود فرهنگ صحیح کتاب و کتابخوانی است. چون کتاب‌ها به دلیل رکود اقتصادی و نبود مخاطب فروش نمی‌روند ناشر نیز از وضع خوبی برخوردار نیست. در چنین شرایطی به مراتب پخشی‌ها هم وضع اسف‌باری را تجربه می‌کنند. متأسفانه کتاب‌های انتشارات سروش و انتشارات مشابه این انتشارات، تیراژ بالایی ندارند؛ شمارگان کتاب‌های انتشارات سروش در سال‌های اخیر به 500 و نهایتاً به 1000 نسخه رسیده است.
 
وی با بیان این‌که درست است در این دولت تورم کم شده است اما رکود اقتصادی همچنان وجود دارد، گفت: در این دولت، وضع نشر کشور بدتر نشده است اما خوب نیز نشده است و همان روال سابق را دارد.
 
معاون بازرگانی انتشارات سروش افزود: به نظرم برای ترویج کتاب و کتابخوانی در کشور باید از صفر شروع کرد یعنی باید وزارت آموزش و پرورش شرایطی در مدارس سراسر کشور فراهم کند که دانش‌آموزان از همان مقاطع ابتدایی و بلکه مهدهای کودک و پیش‌دبستانی به کتابخوانی راغب باشند. در این زمینه پیشنهاد می‌کنم یک مرکز پخش تخصصی کتاب کودک و نوجوان راه‌اندازی شود. همچنین برای کتابخوان کردن کودکان و نوجوانان می‌توان به برپایی نمایشگاه‌های تخصصی کتاب کودک و نوجوان در سراسر کشور و در فواصل زمانی مختلف سال اقدام کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها