پنجشنبه ۴ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
تلاش پژوهشگاه مواد و انرژی برای قرارگرفتن در ردیف کتابخانه‌های مرجع

اسماعیل پولادی، رئیس کتابخانه و مرکز اسناد علمی پژوهشگاه مواد و انرژی ایران، درباره انتخاب این پژوهشگاه به‌عنوان یکی از پژوهشگاه‌های برتر کشور اظهار کرد: چشم‌انداز و هدف این مرکز اطلاعات علمی این است که در چهار سال آینده در ردیف کتابخانه‌های مرجع در حوزه مواد و انرژی قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) برای چهارمین سال متوالی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور را به‌صورت رسمی، براساس ۲۳ شاخص در قالب پنج معیار کلی پژوهش، آموزش، وجهه بین‌المللی، تسهیلات و فعالیت‌های اجتماعی - اقتصادی رتبه‌بندی کرد که پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و پژوهشگاه مواد و انرژی به ترتیب در رتبه‌های اول تا سوم قرار گرفتند.
 
«سرانه عناوین کتاب و وجود مراکز تحقیقاتی» یکی از معیارهای گزینش پژوهشگاه‌های برتر است که در این زمینه اسماعیل پولادی، رئیس کتابخانه و مرکز اسناد علمی پژوهشگاه مواد و انرژی ایران درباره امکانات کتابخانه‌ای و انتشارات این مرکز علمی به خبرنگار «ایبنا» گفت: پژوهشگاه از آغاز كار خود در سال 1353، تاسيس كتابخانه و مركز اسناد را به‌عنوان بخش ضروری و لازم برای پيشبرد امور پژوهشی درنظر داشته است. هدف عمده اين بخش، فراهم کردن اطلاعات مورد نياز پژوهشگران، توزيع و اشاعه اطلاعات علمی و نتايح طرح‌های تحقيقاتی به منظور استفاده جامعه علمی است.
 
وی افزود: در این كتابخانه که در فضایی بیش از دو هزار متر مربع، در دو طبقه قرار گرفته، سعی شده تا به نحو مطلوبی تمامی اطلاعات موجود سازماندهی و ذخيره شود تا بازيابی آن‌ها در حداقل زمان، قابل دسترسی باشد. منابع موجود در کتابخانه و مرکز اسناد علمی پژوهشگاه مواد و انرژی شامل مجموعه‌ای از کتاب‌ها، مجلات، مقالات، پايان‌نامه‌ها، طرح‌های تحقيقاتی داخلی، اسناد و مدارک خارجی، لوح فشرده، استانداردها و بانک‌های اطلاعاتی در زمينه‌های تخصصی سراميک، مواد، انرژی، شيمی، فيزيک، نانو و ساير موضوعات مرتبط با فعالیت پژوهشگاه است.
 
پولادی عنوان کرد: دسترسی به 60 پایگاه معتبر اطلاعاتی دنیا از جمله الزویر، اشپرینگر و وایلی، جستجوی یک‌هزار کتابخانه مهم دنیا به‌طور همزمان، امکان دانلود کتاب‌های خریداری و آپلود شده به‌صورت فایل PDF، سرعت بالا در جستجوی کتاب و مقاله، دسترسی به بانک‌های اطلاعاتی استاندارد، دسترسی به پایگاه‌های اطلاعاتی مرجع استنادی از جمله اسکوپوس، بانک اطلاعاتی نشریات فارسی، سیویلیکا و پایگاه گنج، از جمله امکانات فراهم شده در پورتال کتابخانه پژوهشگاه مواد و انرژی است.  
 
رئیس کتابخانه و مرکز اسناد علمی پژوهشگاه مواد و انرژی ایران، در ادامه درباره آمار منابع و مدارک موجود در این کتابخانه گفت: در حال حاضر تعداد 25 هزار عنوان کتاب تخصصی در حوزه‌های مرتبط با فعالیت پژوهشگاه از جمله مواد، نانو و انرژی، روی سایت کتابخانه دیجیتال پژوهشگاه موجود است و 16 هزار عنوان کتاب دیگر نیز در حال آپلود شدن روی سرورهای کتابخانه است.
 
وی ادامه داد: تعداد 19 هزار عنوان کتاب چاپی فارسی و لاتین، 239 مجله فارسی، 626 مجله لاتین (جاری و گذشته‌نگر) و هزاران پایان‌نامه، مقاله، کتاب مرجع و طرح تحقیقاتی دیگر در کتابخانه پژوهشگاه مواد و انرژی برای استفاده پژوهشگران موجود است.
 
پولادی اظهار کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه‌های تخصصی، دسترسی به منابع مطالعاتی در طول سال برای پژوهشگران و اعضای کتابخانه و عضویت در طرح غدیر (امانت بین کتابخانه‌ای) از دیگر امکاناتی است که در این مرکز برای پژوهشگران فراهم است. کتاب‌هایی که در کتابخانه موجود نباشند نیز بنا به درخواست اعضا در مدت کمتر از 24 ساعت تهیه و در دسترس قرار می‌گیرد. پژوهشگرانی هم که از خارج سازمان مراجعه می‌کنند، با ارائه معرفی‌نامه و کارت دانشجویی می‌توانند از منابع موجود در کتابخانه و مرکز اسناد پژوهشگاه استفاده کنند.
 
رئیس کتابخانه و مرکز اسناد علمی پژوهشگاه مواد و انرژی در پایان گفت: فراهم‌آوری منابع مطالعاتی مرتبط، سازماندهی اصولی و علمی منابع و تشكيل بانک اطلاعاتی، حفاظت و نگهداری منابع موجود و جلوگيری از آسيب‌ديدگی، تهيه اصطلاح‌نامه، اطلاع‌رسانی از طريق برگزاری نمايشگاه‌ها، نشست‌ها و چاپ متون، آگاهينامه‌ها، كتاب و نشريه، مستندسازی اسناد، تشكيل فهرستگان و برقراری ارتباط فرهنگی با نهاد‌ها و سازمان‌های مرتبط و مبادله منابع مطالعاتی، از جمله اهداف کتابخانه و مرکز اسناد علمی پژوهشگاه است. چشم‌انداز و هدف این مرکز اطلاعات علمی این است که در چهار سال آینده، در ردیف کتابخانه‌های مرجع در حوزه مواد و انرژی قرار گیرد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۴
    اآقای پولادی سلام سال نوبرشمامبارکباد بنده علی فخاری هستم ازنوشهر اگربرای شما ممکن هست باشماره 09149977626 بامن تماس بگیرید متشک رم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها