چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸
شاکری: اهدای کتاب باید با اهدای لذت مطالعه همراه باشد

احمد شاکری، نویسنده و رئیس انجمن ادبیات داستانی بسیج با بیان این‌که کتاب هدیه دادن باید از مقوله هدایای مادی خارج شود که البته این امر نیازمند بسترسازی است، گفت: معتقدم اهدای کتاب باید با اهدای لذت مطالعه همراه باشد.

شاکری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: تفاوتی میان هدیه کتاب با سایر هدایا وجود دارد و آن این است که سایر هدایا یک کالای ارزشمند به لحاظ مالی و سرمایه‌ای محسوب می‌شوند به این معنا که وقتی این کالاها به کسی داده می‌شوند، هدیه‌گیرنده بیشتر ارزش اقتصادی کالاها را محور قرار می‌دهد اما درباره کتاب باید بگویم که اهدای کتاب باید با اهدای لذت مطالعه همراه باشد و از مقوله هدایای مادی خارج شود که البته این امر به بسترسازی نیازمند است.
 
وی افزود: بارها شاهد بودیم که در سفره هفت سین یا سفره عقد قرآن کریم می‌گذارند؛ در این مواقع بیشتر توجه‌ها به جلد روی قرآن، حجم قرآن، نوع و کیفیت صفحات آن توجه می‌شود که به نظر من باید این تلقی‌های اشتباه از عیدی کتاب اصلاح شود.
 
شاکری با اشاره به راهکار ایجاد لذت مطالعه در افراد، گفت: این امر محقق نمی‌شود مگر این‌که فرد کتاب هدیه‌دهنده این توانایی و قدرت را داشته باشد که بتواند مخاطب خود را به سمت کتاب تحریک کند و او را به مطالعه آن علاقه‌مند سازد؛ به‌طور مثال در این زمینه بزرگان هر قشری مانند بزرگان اهالی ورزش و فرهنگ  کتاب‌هایی را برای مطالعه در ایام نوروز پیشنهاد دهند.
 
این نویسنده حوزه ادبیات داستانی افزود: متأسفانه لذت مطالعه کتاب توسط تلویزیون و سینما تضعیف شده است البته من مخالف تلویزین و سینما نیستم اما باید بدانیم که تلویزیون پویا ریشه در کتاب، فرهنگ و مطالعه دارد.
 
وی ادامه داد: متأسفانه تلویزیون و سینما ما را تنبل و عجول بار آورده‌اند. تلویزیون، ما را شتابزده کرده به‌گونه‌ای که مایلیم همه چیز را ببینیم و برای خواندن صبر نداریم. در حالی که تا کسی خود را ملزم به خواندن کتاب نکند، نمی‌تواند لذت داستان را بفهمد و درک کند.
 
رئیس انجمن ادبیات داستانی بسیج در پایان گفت: از دیگر راهکارهای ایجاد لذت مطالعه کتاب در افراد می‌توان به این موضوع توجه داشت که عیدی کتاب را نباید یک هدیه صرف دانست؛ به این معنا که کسی که کتاب هدیه می‌دهد نباید به فرد هدیه‌گیرنده بی‌تفاوت باشد بلکه باید بعد از اهدای آن و مطمئن شدن از مطالعه آن توسط هدیه گیرنده، جویای خلاصه کتاب و لذتی که از مطالعه آن عائد هدیه گیرنده شده است، باشد.  

* در این باره بخوانید:
1- سلیمی: متأسفانه مردم، عیدی دادن کتاب را چندان مثبت ارزیابی نمی‌کنند/ نگران واکنش‌ها نباشیم (اینجا)
2- کاشفی‌خوانساری: یک روز مشخص برای خرید کتاب با هدف عیدی دادن تعیین شود (اینجا)
3- حسن احمدی: صدا و سیما در فرهنگسازی برای کتاب عیدی دادن نقش مؤثری دارد(اینجا)
4- تجار: قبل از سال تحویل، نمایشگاه کتاب با هدف خریداری کتاب و عیدی دادن آنها برگزار شود (اینجا)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط