شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۵
کتابخانه شهرستان آباده 16 سال است ساختمان مستقلی ندارد/ ایجاد یک کتابخانه مستقل برای نوجوانان

سید محمدکاظم موسوی، مدیر و موسس کتابخانه عمومی مستقل امام جعفر صادق(ع) شهرستان آباده گفت: برای علاقه‌مند کردن کودکان به کتابخوانی برنامه‌های متنوعی مانند کتابخوانی، قصه‌گویی، نقاشی از داستان‌هایی که برایشان خوانده می‌شود و پخش فیلم و کارتن هم داریم که آنها را با کمک مربیان کتابدار و مشارکت بچه‌ها در محیط کتابخانه اجرا می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) سید محمدکاظم موسوی، مدیر و موسس کتابخانه مستقل امام جعفر صادق(ع) شهرستان آباده گفت: در شهر آباده فقط دو کتابخانه وجود دارد که یکی از آنها دولتی و زیر نظر نهاد کتابخانه‌ها و دیگری مستقل است. کتابخانه دولتی با اینکه زیرنظر نهاد کتابخانه‌هاست حدود 16 سال است که ساختمان مستقلی ندارد و در منزلی اجاره‌ای اداره می‌شود؛ کتاب‌هایش هم قدیمی  است و جاذبه‌ای برای نسل امروز ندارد.
 
وی افزود: من از روی احساس وظیفه‌ و با هزینه شخصی‌ام به تاسیس کتابخانه‌ای برای استفاده عموم اقدام کرده ام. ساختمان و کتاب‌های موجودش را هم خود در حد توان تامین کرده ام.
 
موسوی ادامه داد: در حال حاضر در این کتابخانه حدود 25 هزار جلد کتاب در همه حوزه‌ها داریم که از این تعداد بالغ بر هزار جلد مربوط به کودکان و نوجوانان است. همچنین هزار و 500 نفر عضو داریم که 250 نفر از آنها کودک و نوجوان هستند. معمولا روزانه حدود 40 نفر به این کتابخانه مراجعه می‌کنند.
 
وی گفت: کودکان و نوجوانان معمولا جزء فعال‌ترین اعضای ما هستند. بازدید کودکان در مناسبت‌ها و ایام خاص مانند هفته کتاب بیشتر می‌شود و در این ایام آنها به همراه مربیان مدرسه شان، به صورت گروهی برای بازدید به کتابخانه می‌آیند.
 
موسوی ادامه داد: در این کتابخانه بخش کودک و نوجوان از بخش بزرگسال جدا شده است. در بخش کودک و نوجوان کتاب‌ها در قفسه‌های باز چیده شده‌اند تا کودکان بتوانند به راحتی کتاب‌های مورد نظرشان را از میان آنها انتخاب کنند. همچنین در آن از میز و صندلی‌های کوچک مناسب بچه‌ها استفاده شده است.
 
وی اخلاق خوب و دوست شدن با کودکان را بهترین راه برای جذب آنها به کتاب و کتابخوانی دانست و گفت: در کتابخانه چهار نیروی کتابدار داریم که در این رشته دارای تحصیلات آکادمیک هستند و اطلاعات کامل و دقیقی از کتاب‌ها دارند. این کتابداران متخصص زمانی که بچه‌ها به کتابخانه مراجعه می‌کنند آنها را راهنمایی می کنند و به آنها توضیحات لازم را می‌دهند.
 
موسوی افزود: ما همچنین با مشارکت بچه‌های عضو برنامه‌های متنوعی برای علاقه‌مند کردن کودکان به کتابخوانی اجرا می‌کنیم که از جمله آنها می‌توانم به اجرای برنامه‌های کتابخوانی، قصه‌گویی، نقاشی از داستان‌هایی که برایشان خوانده می‌شود و پخش فیلم و کارتن و نرم‌افزار قصه‌های ماندگار اشاره کرد.
 
وی تصریح کرد: علاوه بر اینها کلاس‌های آموزشی مانند آموزش موسیقی، خوشنویسی، نقاشی، زبان انگلیسی و هنرهای دستی هم داریم تا بچه ها در صورت تمایل از این گونه کلاس‌ها هم بهره مند شوند. در شهر آباده امکانات تفریحی و ورزشی بسیار محدود است به همین دلیل غالبا کودکان و نوجوانان به کتابخانه مراجعه می‌کنند.
 
موسوی در پایان گفت: من در حد توانم سعی کرده‌ام حداقل امکانات را برای رشد و توسعه کتاب و کتابخوانی فراهم کنم اما واقعیت این است که ما در شهرستان آباده نیازمند به همکاری، پشتیبانی و حمایت مسئولان و نهادهای مربوطه و خیرین هستیم تا بتوانیم موفق شویم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها