دوشنبه ۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۵:۴۵
برگزیدگان سيزدهمين جشنواره كتاب سال دفاع‌مقدس

آيين اختتاميه سيزدهمين جشنواره كتاب سال دفاع‌مقدس، در تالار انديشه برگزار و كتاب‌هاي برتر دفاع مقدس كه در سال‌هاي 1387 و 1388 براي نخستين‌بار منتشر شده اند،به همت بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع‌مقدس و گروه های داوری جشنواره معرفی شدند._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) در این آيين که عصر امروز (اول آذر 89) در تالار انديشه حوزه‌هنري آغاز شد، هيات داوران بخش "ادبيات داستاني"، كتاب‌هاي "بالاي سر آب‌ها" نوشته محمدرضا شرفي و "سرريزون" اثر محمد محمودی نورآبادی را به ترتيب، به عنوان رتبه‌هاي اول شاخه‌هاي داستان کوتاه و رمان معرفي كردند.

همچنين "ساعت عشق 8 را نشان می دهد" به قلم رحمت حقي‌پور و "دیلمزاد" اثر محمد رودگر رتبه‌هاي دوم و سوم را از آن خود كردند و "ساعت‌ها همه خوابند" تاليف حسینعلی جعفری و "آتش سرد" نوشته محمدعلي گوديني، مورد تقدير ويژه قرار گرفتند.

مجيد سعدآبادي به پاس خلق مجموعه شعر "سربازي با گلوله برفي"،‌ رتبه اول بخش "شعر" سيزدهمين دوره انتخاب كتاب سال دفاع‌مقدس را كسب و پس از آن، حميدرضا شكارسري به خاطر مجموعه شعر "چیزی قطب‌نما ها را دیوانه می‌کند" و علي داوودي به پاس خلق مجموعه شعر "سوءتفاهم" به عنوان رتبه‌هاي دوم و سوم اين بخش معرفي شدند.

سه مجموعه شعر "قطار در پیاده رو" اثر سید محمد حسین ابوترابی، "غبارروبی پوتین‌ها" نوشته محمد جواد شاهمرادی و "پیش از اقیانوس" به همت امید مهدی‌نژاد نیز در جايگاه تقديري بخش شعر اين دوره از جشنواره كتاب سال دفاع‌مقدس قرار گرفتند.

در گروه "پژوهش‌هاي ادبي"، كتاب‌هاي "شخصیت پردازی در داستان‌های کوتاه دفاع‌مقدس" نوشته حسن بارونیان، "کندوکاوی پیرامون ادبیات داستانی جنگ و دفاع‌مقدس" اثر محمد و محسن حنیف و "تأملی در زندگی‌نامه داستانی دفاع‌مقدس" به قلم محمدقاسم فروغی جهرمی به ترتيب، رتبه‌هاي اول تا سوم را كسب كردند.

داوران بخش "پژوهش‌هاي نظامي" هيچ‌ كتابي را حائز رتبه اول نداستند و كتاب ‌"اقتصاد ایران در دوران جنگ تحمیلی" تاليف فرهاد دژپسند و حمید رضا رئوفی را به عنوان رتبه دوم و كتاب‌هاي "نظام دو قطبی و جنگ عراق و ایران" اثر ابراهیم متقی و "نقض حقوق اسیران جنگی ایران" نوشته علی داعی را مشتركا" به عنوان رتبه سوم معرفي كردند.

همچنين كتاب "انگیزش و دفاع‌مقدس" نوشته حسینعلی احسانی و مجموعه 6 جلدي "تاریخ بیست ساله پاسداری از انقلاب در غرب کشور" تاليف مصطفی ایزدی، جواد استکی و مسعود یاران را مورد تقدير قرار دادند.

داوران بخش "پژوهش‌هاي فرهنگي" نيز تنها كتاب "تاریخ‌نگری و تاریخ‌نگاری جنگ ایران و عراق" به كوشش عليرضا كمري را به عنوان رتبه اول معرفي كرد و دو كتاب " سه پدیده در آینه رمان" نوشته مجتبی رحماندوست و " کتاب‌شناسی زن و دفاع‌مقدس" به قلم مريم زاغيان را شايسته تقدير دانستند.

داوران بخش "خاطره" سيزدهمين دوره انتخاب كتاب سال دفاع‌مقدس كه بيشترين حجم آثار دريافتي دبيرخانه اين جشنواره را بررسي كرده‌اند، 10 كتاب را در شاخه‌هاي "خاطرات اسارت"، "خاطرات خودنوشت" و "ديگرنوشت"‌ مورد تشويق قرار دادند.

كتاب‌هاي "بابانظر" تدوین مصطفي رحيمي، "دا" به قلم سيده اعظم حسيني و "جای خالی خاکریز" به قلم سعيد عاكف به ترتيب رتبه‌هاي اول تا سوم شاخه "خاطرات ديگرنوشت" را كسب كردند.

همچنين "شن‌های سرخ تکریت" اثر عبدالامیر افشین‌پور و "آوازهای نخوانده" نوشته ساسان ناطق در بخش "خاطرات اسارت" رتبه‌هاي دوم و سوم را كسب كردند و "پوتین‌های ساق بلند" نوشته قاسم عباسی و "پزشکی اجباری" اثر عباس کیانی انبوهی، حائز رتبه‌هاي دوم و سوم شاخه "خاطرات خودنوشت" شدند.

در گروه خاطره، "ماه در میدان مین" نوشته حسن و حسین شیردل، "همه دوستان من" تاليف غلامرضا قلی‌زاده و "گزارش به خاک هویزه" نوشته سيد قاسم ياحسيني نيز تقدير شدند.

داوران گروه "زندگي‌نامه داستاني"‌ سيزدهمين دوره انتخاب كتاب سال دفاع‌مقدس، هيچ كتابي را حائز رتبه‌هاي اول و دوم ندانستند و تنها كتاب‌هاي "به آن چشم‌ها نگاه کن" نوشته عزت‌الله الوندی و "روشن‌تر از خورشید" اثر مهرداد رضایی‌فر را به عنوان رتبه‌هاي سوم و تقديري معرفي كردند.

بخش "جُنگ"‌ كه بر اساس گفته‌هاي دكتر محمدرضا سنگري، دبير علمي سيزدهمين دوره انتخاب كتاب سال دفاع‌مقدس، دچار ضعف كمي و كيفي بوده، فقط كتاب "اوخشامالار" نوشته عمار احمدي را مورد تقدير قرار داد.

نمايشنامه‌هاي "ركاب" نوشته "عزت‌الله مهرآوران"، " شش خاطره و یک شکست" اثر غلامحسین دریانورد، " باد که می نویسد" از آرش عباسی و "خط سرخ" نوشته محمدرضا نعيمي، رتبه‌هاي اول، دوم، سوم و تقديري بخش "نمايشنامه" اين دوره از كتاب سال دفاع‌مقدس را از آن خود كردند.

مجموعه داستان‌های "تا رادیو خبر داد" نوشته غلامرضا بکتاش"، "گل و باران و خورشید" اثر مریم هاشم‌پور و "سایه مهربان" به قلم منیره هاشمی" نیز به ترتیب، رتبه‌های اول تا سوم گروه "شعر کودک و نوجوان" را کسب کردند.

در گروه "داستان نوجوان"، کتاب‌های "شمشاد و آرزوی چهارم" ‌نوشته اکبر صحرایی، "دشتبان"‌ اثر احمد دهقان و مجموعه 5 جلدی "ترکش‌‌های ولگرد" نوشته داوود امیریان حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند.

همچنین در بخش "داستان کودک"، کتاب "بابا کی بزرگ می‌شود" از فاطمه فروتن اصفهانی و "ماجراهای مبارزان" به قلم محمدعلی سپهر افغان، رتبه های سوم و تقدیری را کسب کردند.

داوران گروه "ترجمه" نیر دو عنوان کتاب "کویت در روزهای اشغال" ترجمه محمدحسین زوار کعبه و "اشغال و مدال" ترجمه محمدنبی ابراهیمی مورد تقدیر قرار گرفتند و "فاطمه پرچکانی" از انتشارات دارالهادی، به پاس ترجمه 5 اثربه زبان عربی و "سيد سجاد حيدر" اهل هندوستان به پاس ترجمه مطلوب كتاب‌‌هاي زندگي‌نامه شهيداني مانند سپهبد صيادشيرازي به زبان اردو تقدیر شدند.

بر اساس نظر داوران گروه "نثر ادبی" سیزدهمین دوره کتاب سال دفاع‌مقدس، دو عنوان کتاب "نزدیک‌تر از سایه" نوشته مریم زماندان و "سروهای حماسه" اثر عباس اسلامی‌پور، تقدیر شدند.

"حبیب ایلون"، "کورش پارسانژاد" و "هاله دارابی" نیز به ترتیب، به خاطر طراحی جلد کتاب‌های "گفت‌وگوی ناتمام"، "زیتون سرخ" و "شمشاد وآرزوی چهارم"ٰ رتبه‌های اول، دوم و تقدیری را کسب کردند.

در بخش "تصویرسازی" کتاب‌ها هم "ملیکا سعیدا"، "هدی حدادی" و "هاله دارابی" به پاس تصویرسازی کتاب‌های "عکس پشه‌ای"، "گنجشک سبز و آبی" و "آخرین عکس" حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند و "مجید زارع" به پاس طراحی جلدهای مجموعه 10 جلدی "كتاب‌هاي راوي" مورد تقدیر قرار گرفت.

داوران گروه "زندگی‌نامه و وصیت‌نامه" نیز کتاب‌ "وصیت‌نامه شهدا" نوشته "مهدی علیایی" به عنوان رتبه اول معرفي شد و هيچ اثري را حائز رتبه‌هاي دوم و سوم ندانستند. كتاب‌هاي "از خاک تا خدا" اثر حمید کارگر و "پرواز در قلاویزان" تالیف عیسی جمالی نيز به عنوان رتبه‌های دوم و سوم بخش "زندگي‌نامه مستند" معرفی شدند و از سه عنوان کتاب "شقایق های صحرا" نوشته حسین یاقوتی، "یادمان باشد" به قلم مهدی شیرزادی و "به پاخاستگان" اثر احمد فخاری تقدیر کردند.

بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس، علی رغم کسب امتیاز نخست از لحاظ کمی و کیفی آثار در بخش ناشران برتر، به دلیل برگزاری جشنواره کتاب سال دفاع‌مقدس و بنا به خواست مسوولان بنیاد، از دور داوری کنار گذاشته شد و در بخش ناشران دولتی، نشر شاهد و انتشارات سوره‌مهر به ترتیب رتبه های اول و دوم را کسب کردند.

همچنین "قدرولایت"، "کتاب مسافر" و "صیام" رتبه های اول تا سوم بخش ناشران خصوصی را کسب کردند و انتشارات‌های "پیام آزادگان"، "هزاره ققنوس" و "خورشيدباران"ٰ مشترکا" مورد تقدیر قرار گرفتند.

در بخش چهره‌ها و يادها، گروه داوران، نتايج ارزيابي‌هاي خود را به اين شرح اعلام كردند؛"فتحعلي بزرگ‌مهرنژاد" به دليل انتشار 30 عنوان كتاب بر اساس زندگي‌نامه و وصاياي شهداي استان كهگيلويه و بويراحمد، تقدير شد. "هدايت‌الله نواب" مشاور وزير و مديركل امور ايثارگران وزارت جهاد كشاورزي نيز به پاس اهتمام ويژه به تدوين و انتشار زندگي‌نامه شهداي جنگ جهاد، مورد تقدير قرار گرفت.

در بخش ناشران خارجي فعال در حوزه دفاع‌مقدس، "چكين آكيوز" مدير انتشارات كوثر از كشور تركيه، "غلامحسين متو" مدير انتشارات كشمير از كشور پاكستان و "صلاح عزالدين" مدير انتشارات دارالهادي كشور لبنان، تجليل شدند.

سيزدهمين جشنواره انتخاب كتاب سال دفاع‌مقدس، به همت بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع‌مقدس، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، استانداري تهران و حوزه‌هنري برگزار شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها