دوشنبه ۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۰
آزادسازي سوسنگرد و ميمك، اسناد موفقيت عمليات‌هاي كلاسيك ارتش

اميرسرتيپ مسعود بختياري، يكي از فرماندهان و نويسندگان دفاع‌مقدس گفت: برخي كتاب‌ها درباره سال اول جنگ مي‌گويند كه در اين مقطع عمليات‌هاي كلاسيك ارتش شكست خوردند. اما در سالروز آزادسازي سوسنگرد مشخص شد كه چنین نیست و آزادسازي ميمك نيز با تكيه بر عمليات كلاسيك به پيروزي رسيد._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) دوازدهمين نشست تحليل عمليات‌هاي دوران دفاع‌مقدس‌ با محوريت عمليات خوارزم (مرحله اول آزادسازي ارتفاعات ميمك) صبح امروز (اول آذر 89) در دانشكده فرماندهي و ستاد ارتش (دافوس آجا) برگزار شد.

امير سرتيپ عباسعلي منصوري، فرمانده دانشكده ستاد و فرماندهي ارتش (دافوس آجا) در آغاز اين همايش گفت: جلسات تحليل عمليات‌ كه در دافوس برپا مي‌شوند، با همايش‌هاي برگزار شده در ديگر نهادها متفاوت‌اند و ما عمليات‌هاي دوران دفاع‌مقدس را با حضور طراحان آنان تحليل مي‌كنيم.

وي خطاب به دانشجويان دانشكده فرماندهي و ستاد ارتش تاكيد كرد: امروز ما خودمان را به جاي اين طراحان علميات مي‌گذاريم تا ببينيم كه اگر ما در وضعیت آنان بوديم، چه مي‌كرديم؟ قطعاً هر طرح عملياتي، به تعداد تك تك دانشجويان قابل طراحي است.

عباسعلي منصوري، علم، تجربه، خلاقيت و جسارت را در طراحي عمليات‌هاي نظامي تعيين كننده دانست و اظهار داشت: نقد در روح دانشجو وجود دارد. پس نقاط قوت و ضعف اين عمليات‌ها را با حفظ احترام و همچنين به دور از توجه به درجه طراحان عمليات‌هاي دفاع مقدس مورد بررسي قرار مي‌دهيم.

سپس سرهنگ سورنا كياني، نويسنده و پژوهشگر دفاع‌مقدس كه كتاب "شمشير پيروزي" را با محوريت نبردهاي غرب كشور و ايلام تدوين كرده، به تشريح وضعیت جغرافيايي و استراتژيك استان ايلام و ارتفاعات ميمك پرداخت.

در ادامه همايش تحليل عمليات ميمك، امير سرتيپ بازنشسته مسعود بختياري، نويسنده و پژوهشگر جنگ اظهار داشت: تاكنون نيم‌نگاهي به برخي كتاب‌هاي منتشر شده درباره هشت سال دفاع‌مقدس داشته‌ام. هرگاه در اين آثار، صحبت از سال اول جنگ مي‌شود، مي‌گويند كه ارتش در اين مقطع، با اجراي عمليات‌هاي كلاسيك شكست خورد و سپس با تغيير اين سبك نبرد به پيروزي‌هايي دست يافت. اما امسال در سالروز آزادسازي سوسنگرد مشخص شد كه محاصره اين شهر، با ورود تيپ 2 لشكر 92 زرهي به صحنه نبرد، شكسته شد، كه اين نشانگر موفقيت عمليات كلاسيك در ماه‌هاي آغازين جنگ تحميلي عراق علیه ایران است.

وي خاطرنشان كرد: عمليات خوارزم يا ذوالفقار و يا آزادسازي ميمك نيز با تكيه بر عمليات كلاسيك به پيروزي رسيد و پيروزي‌هاي ارتش در سال اول جنگ به مرور مشخص خواهند شد.

سپس مهندس "علي‌كرم محمديان"، رابط عشاير ايل خزل با نيروهاي ارتش در زمان عمليات آزادسازي ارتفاعات ميمك، درباره نقش اين ايل گفت: تعصب خاص اين عشاير نسبت به ميمك و همچنين توانايي بالاي نبرد آنان، در پيروزي اين عمليات تاثير بسزايي داشتند.

وي ادامه داد: اساسي‌ترين اصل نبرد در عمليات ميمك، اصل غافلگيري بود كه آن هم با راهنمايي عشاير و شناسايي دقيق مواضع دشمن صورت گرفت. همچنين اصل وحدت فرماندهي و هماهنگ‌شدن رزمندگان عشاير با نيروهاي ارتش، يكي ديگر از عوامل موثر بر پيروزي عمليات ميمك بوده است.

سپس اميرسرتيپ علي متقي، فرمانده آتشبار دوم از گردان 396 در عمليات ميمك خاطرنشان كرد: تصرف ارتفاعات ميمك با به‌كارگيري دو گروه رزمي و با توجه به منطقه وسيع نبرد، غير عملي به نظر مي‌رسيد. اما نقطه قوت ما ديده‌باني قوي، اطلاعات و شناسايي دقيق دشمن بود.

وي در ادامه سخنانش به بيان خاطراتي از فداكاري‌هاي نيروهاي آتشبار ارتش پرداخت.

در پايان اين همايش دانشجويان به پرسش و پاسخ در زمينه عمليات ميمك با طراحان آن پرداختند.

متن سلسله همايش‌هاي "تحليل عمليات‌هاي دفاع مقدس" به همت دانشكده فرماندهي و ستاد ارتش در قالب كتاب منتشر خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها