دوشنبه ۳ آبان ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۱
کتاب گمشده‌ي «دکتر زئوس» پس از ۴۰ سال پیدا شد!

یک کتاب منتشر نشده از دکتر زئوس(سئوس)، نویسنده - تصویرگر مشهور و درگذشته‌ي آمریکایی، در یک حراجی اینترنتی ۳۴ هزار دلار فروخته شد. اين كتاب به مدت 40 سال گمشده بود.

ايبنا نوجوان: کتاب «همه‌ي گونه‌های ورزشی» یا (All Sorts of Sports)، کتابی ۱۹ صفحه‌ای با دست نوشته‌‌ها و طراحی‌های «تئودور زئوس گیزل» مشهور به دکتر زئوس(سیوس) است.

این کتاب هم مانند بسیاری دیگر از آثار نویسنده، نظير «تخم‌مرغ‌های سبز و ژامبون» و «گربه‌ای در کلاه»، متنی آهنگین دارد. 

صفحه‌های کتاب، پر از طراحی‌هایی در ارتباط با داستان است. کتاب در دهه‌ي ۱۹۶۰ نوشته شده و آن‌گونه که در سایت شخصی خريدار آن نوشته شده، ناتمام است.

هفت صفحه‌ي نخست کتاب، دست نوشته‌ي دکتر زئوس است و صفحه‌های دیگر را نویسنده‌ي ديگري كه دستیار او بوده نوشته كه با تصحیح‌های دکتر زئوس بر روی آن‌ها همراه است. این کتاب را نویسنده‌ي دستیار دكتر زئوس برای فروش، در اینترنت ارائه کرده بود. 
                
«تئودور زئوس گیزل» تصویرگر و نویسنده‌ي مشهور امریکایی است که با نام‌های «دکتر زئوس»، «دکتر سئوس» یا «دکتر سوس» شناخته می‌شود.

او در طول عمر 86 ساله‌ي خود بیش از 60 کتاب برای کودکان نوشته است، داستان‌هایی با شخصیت‌های تخیلی و متون موزون سه‌هجایی تکرارشونده.

«تخم‌مرغ‌های سبز و ژامبون» یکی از موفق‌ترین کارهای اوست. از دیگر آثار او می‌توان به «گربه‌ای در کلاه»، «امروز سی تا ببر را داغون می‌کنم»، «اسنیچ‌های بی‌ستاره و اسنیچ‌های باستاره»، «اگر سیرک دست من نبود»، «کاش پاهای اردکی داشتم»، «هیچ‌وقت گفته بودم چقدر خوشبختی؟» و «یک ماهی دو ماهی، ماهی قرمز ماهی آبی» اشاره كرد که بسیاری از آن‌ها به فارسی برگردانده شده‌اند.

همچنين از آثار او 11 سریال تلویزیونی، سه فیلم مطرح و یک نمایش‌نامه‌ی موزیکال اقتباس شده است.

«تئودور زئوس گیزل» دوم مارس ۱۹۰۴ در «ماساچوست» آمريكا زاده شد. پدرش از خانواده‌ی مهاجران آلمانی بود. او در دبیرستان مرکزی اسپینبرگ تحصیل كرد و به کالج «دارتمت» راه يافت. پس از آن مدتي ویراستار مجله‌ي‌ طنز «جک ولنترن» بود و به قصد گرفتن دکترای ادبیات به کالج «لینکولن اکسفورد» وارد شد. 

او کارش را با نوشتن مقاله‌های طنز و کشیدن کاریکاتور سیاسی برای مجله‌های بزرگ‌سالان آغاز کرد. 

سال ۱۹۳۷ در سفری دریایی صدای موتور کشتی الهام بخش داستان «ف‍ک‍رش‌ را ب‍ک‍ن‌ ای‍ن‌ چ‍ی‍زه‍ا را در خ‍ی‍اب‍ان‌ م‍ال‍ب‍ری‌ دی‍دم‌» ـ نخستین کتابش برای کودکان ـ شد و قبل از جنگ جهانی دوم سه کتاب دیگر نیز برای کودکان نوشت که دو تا از آن‌ها بر خلاف دیگر آثارش به نثر است.

با آغاز جنگ او دوباره به کشیدن کاریکاتورهای سیاسی روی آورد. در طی جنگ جهانی دوم در بخش انیمیشن ارتش امریکا کار کرد. دستاورد این دوران فیلمی به نام «طراحی مرگ» بود که جایزه‌ی آکادمیک فیلم‌های مستند ۱۹۴۷ را برايش به ارمغان آورد. «زئوس» مخالف ديكتاتوري بود و این روحیه‌اش را در کارتون‌هایش نشان داده است. همچنین طی جنگ جهانی دوم مخالفت‌هایش را با امریکا در آثارش بروز داد.

بعد از جنگ جهانی دوم او دوباره به نوشتن کتاب کودکان روي آورد که با استقبال زیاد روبه‌رو شد. سه تا از کتاب‌هایش نیز نامزد دریافت جایزه‌ی «کلدکات» شدند. یکی از پیشرفت‌های زندگی او در این زمان اتفاق افتاد که تأثیر زيادی در کارهای بعدی او داشت. دکتر زئوس سال ۱۹۹۱ در «سان دیه‌گو» درگذشت.

دسامبر ۱۹۹۵ کتاب‌خانه‌ی دانشگاه کالیفرنیا به پاس خدمات فراوانشان برای گسترش سواد به نام او و همسرش نام‌گذاری شد. در سال ۲۰۰۲ باغ ملی مجسمه یادبود دکتر زیوس در محل تولدش گشایش یافت که مجسمه‌هایی از او و بسیاری از شخصیت‌های کتاب‌هایش در آن قرار داده شده است. بخشی از پروژه‌ي «خواندن در سراسر امریکا» - که پروژه‌ای خلاقانه در زمینه‌ی خواندن است – برنامه‌ای است به نام ‌«روز ملی خواندن» که در زاد روز دکتر زئوس برگزار می‌شود.

کودکان با خواندن کتاب‌های دکتر زئوس و بازی کردن با شخصیت‌های داستان‌های او ، این روز را جشن می‌گیرند. 

بعضي از دست‌نوشته‌هاي دكتر زئوس را در فايل ضميمه‌ي اين خبر ببينيد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها