سه‌شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۶:۴۱

جدیدترین رمان ایزابل آلنده نویسنده مشهور شیلیایی با عنوان «جزیره‌ای زیر دریا» توسط انتشارات «سورکمپ» منتشر و وارد بازار کتاب آلمان شد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان، این رمان كه «اسونیا بکر» آن را به زبان آلمانی ترجمه کرده، به رغم همه بی‌رحمی‌ها، به تمام معنی کلمه نشان دهنده روحیه و ماهیت آلنده و بی‌نهایت زیباست و ماجرای آن در جزیره هائیتی به عنوان جزیره ای آشفته روایت می شود.

این نویسنده مانند برخی از رمان های تاریخی پیشین خود ،این بار نیز یک تابلوی موازی از اصول اخلاقی جامعه را ایجاد کرده و داستان نسلی را پیش از وقایع تاریخی پدید می آورد که از قاره ها و اقیانوس‌ها می‌گذرند. 

داستان با مرور کوتاهی از سوی «زاریته» شخصیت دورگه سیاه و سفید 9 ساله‌ای به نام «تته» آغاز می شود. اما ماجرای نهایی دقیقا در سال 1770 و زماني آغاز می‌شود که ولیعهد فرانسه که بعدها لوئی شانزدهم پادشاه فرانسه شد، با «ماری آنتوانت» دختر ملکه اتریش ازدواج می‌کند. همزمان با وقوع این ازدواج، ماجرای یک جوان اهل «تولوز» به نام «والمورین» که در جزیره «سنت – دومینگو» مستعمره فرانسه شهرت پدر خود را دنبال می کند، روایت می شود. جزیره «سنت – دومینگو» در زبان منقرض شده بومیان هاییتی ،سرزمین کوهستان نام داشته و چند دهه بعد دوباره به نام اصلی خود نامیده می شود. 

«والمورین» با رسیدگی زیاد ،کشتزار نیشکر پدر خود را با استثمار بیرحمانه بردگان آباد می‌کند و با دختر یکی از نجبای کوبا، جزیره همسایه، ازدواج می‌کند. او برای همسرش دختری به نام «ساریته» را خریداری می‌کند که سرنوشتش با آن ها پیوند می خورد. برای همه آن چیزی که میان مرور خاطرات «ساریته» و آخرین بخش –مبدا- اتفاق می افتد، می توانیم به برخی آثار کلاسیک دنیای ادبیات چون «جنایت و مکافات» داستایوفسکی، «غرور و تعصب» جین آستن و «جنگ و صلح» لئو تولستوی اشاره کنیم. با این تفاوت که «آلنده» کمتر از آنان به موضوع خود نپرداخته است. آثار «آلنده» ابدا به خشونت نمی‌پردازد بلکه بر مبنای توصیف خصایص خوب انسانی در همه جنبه‌ها استوار است. 

«آلنده» بیرحمی و قساوت یک تشکیلات را که انسان های رنگین پوست را به زیر سلطه خود درمی آورند و شکنجه می کنند ،یک بار در شخصیتی مانند «ساتیره» و یک بار به عنوان یک قصه گوی غریبه کاملا بی تکلف شرح می دهد. وی همه آن چیزی که اتفاق می افتد ،برای خودش تعریف و با قدرت فعالیت می کند. تصویری که «آلنده» از بردگی نشان داده، توام با جنبش های جوانان و روند انقلاب آن عصر است و به دلیل نگارش مدرن و امروزین خود با کتاب های «کلبه عمو تام» نوشته «هریت بيچراستو» و «ماریا» به قلم «یورگه ایساک» در تضاد است. اما با وجود این تضاد ،کتاب «آلنده» نیز به اندازه آن آثار تکان دهنده است. 

این کتاب به شکلی واقعی و گویا مبارزاتی را که در بیشتر نقاط دنیا و بویژه در هائیتی علیه بی‌عدالتی و بدرفتاری حاکم در دنیا انجام گرفته، یادآوری می کند. در دیگر بخش‌های داستان، مدت‌ها از تاجگذاری ناپلئون می گذرد و «ساریته» سال هاست که در نیواورلئان زندگی می کند و هائیتی که نخستین جمهوری سیاه پوستان مستقل آمریکای لاتین است، اگرچه در اغتشاش و هرج و مرج غرق شده ، اما باز از خوبی‌های زیاد و بدی های اندکی برخوردار است که اغلب تغییراتی پیش بینی شده اما غافلگیرکننده اند. 

این کتاب در 553 صفحه در قیمت 90/24 یورو منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها